Este o mâncare de post, foarte gustoasă, rapid și ușor de făcut.
Din ingredientele de mai jos au rezultat 2 porții.
Se curăță și se spală bine cartofii, se taie bucăți nu prea mari și se pun la fiert, în apa fierbinte, în care am pus și puțină sare. Cartofii se lasă la fiert până ce putem să-i străpungem ușor cu furculița, cca 15-20 minute, dar să nu fiarbă de tot.
Se toarnă ulei într-o tigaie și se încinge. Se scurg cartofii de apă și se pun la prăjit până ce se rumenesc bine, pe toate fețele. Pregătiți în felul acesta, cartofii vor fi moi pe dinăuntru și crocanți la suprafață.
Când sunt gata, se scot într-un vas și se ornează cu verdeață, pătrunjel sau mărar, după preferință.
Puteți servi cartofii cu orice fel de murături. Eu am preferat ardeii murați umpluți cu varză, pe care i-am pus la conservat în toamnă. („Ardei umpluți cu varză, în saramură”)Vezi rețeta aici:
https://www.bucataras.ro/retete/ardei-umpluti-cu-varza-in-saramura-84454.html
Poftă bună!
1
Cartofii vor fi moi pe dinăuntru și crocanți la suprafață, dacă vor fi fierți puțin, în prealabil.
2
Nu puneți cartofii la prăjit, înainte ca uleiul să fie încins în tigaie.
3
Puteți servi cartofii cu orice fel de murături.
4
Cine vrea, poate folosi mărar verde în loc de pătrunjel.