Tocana de legume 2

de T I M E A in Mancaruri de post, 6 Aug 2013 | 14579 vizualizari

 

E vara, e plin de legume, deci haideti sa profitam din plin de acest sezon. Tocanita aceasta e atat de buna incat nu o sa rezistati sa nu o faceti din nou si din nou :)

 

INGREDIENTE

  • 1 vanata potrivita
  • 1 dovlecel mai marisor
  • 1 gogosar rosu
  • 1 ardei gras
  • 2 cepe
  • 3 rosii
  • 4 catei de usturoi
  • 4 cartofi
  • frunze de telina
  • 4-5 foi de dafin
  • ulei
  • sare si piper dupa gust
Portii: 5
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocana de legume 2:

Inainte de toate spalam bine toate legumele si curatam de coaja ceapa, dovlecelul, vanata si rosiile. Dovlecelul si vanata le puteti folosi si in coaja, dar mie personal nu imi plac asa.  Rosiile pt a le decoji mai usor le punem cateva minute in apa fierbinte.

Cartofii curatati, spalati si taiati cubulete ii punem la fiert in apa cu putina sare.

Incingem un wok cu 4-5 linguri de ulei. Tocam ceapa, ardeiul si gogosarul si le punem la calit timp de 5 minute amestecand.

Dovlecelul il taiem felii de-a lungul apoi le taiem cubulete (vezi poza) si adaugam  peste ceapa si ardeiul calit.

La fel procedam si cu vanata.

Rosiile decojite le taiem marunt si le adaugam in wok.

Lasam sa se caleasca aprox 5-8 minute, apoi punem 1-2 cani de apa (in functie de cata e nevoie pana se fierb legumele) si lasam sa fiarba.

Adaugam frunzele de dafin si sare si piper dupa gust.

Amestecam din cand in cand sa nu se prinda.

Spre final adaugam usturoiul tocat si frunzele de telina tocate si mai lasam sa fiarba timp de 5 minute.

Cartofii, care intre timp ar trebui sa fie fierti, ii strecuram de apa si ii turnam peste legume. Amestecam si luam de pe foc.

Servim cald imediat sau chiar si rece.

E o tocana foarte gustoasa atat calda cat si rece.

 

TIPS-URI

1

Puteti folosi si alte verdeturi, mie imi place mult ce gust ii dau frunzele de telina si foile de dafin

2

In loc de cartofi puteti folosi o mana de orez

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana de legume 2" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

pe 01.07 la 11:22

Panna Cotta cu zmeura  - Deliciu fin si cremos

pe 30.06 la 22:09

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Mancare de praz cu masline