Azi am testat tava primita din camara si trebuie sa spun ca sunt super multumita de ea. Painea e delicioasa cu seminte de floarea soarelui si ulei de masline, iar rulourile bonus sunt perfecte langa un ceai.
Amestecam intr-o cana drojdia, zaharul si 2 lingurite de faina, peste care turnam 100 ml apa calduta. Lasam la dospit aprox 10 minute.
Intr-un bol punem faina, sarea si semintele si amestecam. Drojdia dospita o turnam in mijloc si framantam cu pana adaugand restul de apa calduta.
La final adaugam uleiul si framantam pana nu se mai lipeste de mana.
Acoperim cu un prosop si punem la dospit timp de o ora si jumatate, la loc cald ferit de curenti de aer.
Cand aluatul e dospit, cu mainile unse cu putin ulei luam aluatul si il punem pe o plansa unsa cu ulei. Eu din cantitatea aceasta am rupt 6 bucatele cat nuca si am pus deoparte.
Formam cu mana aluatul si il asezam in tava dreptunghiulara de asemenea unsa cu putin ulei.
Acoperim cu un prosop si mai lasam la dospit 20-30 de minute.
Presaram deasupra seminte de floarea soarelui si dam la cuptorul preincalzit la 180-190 de grade timp de aprox 35 de minute.
Bucatile de aluat pastrate le intindem cu mana unsa cu ulei si asezam pe fiecare cate o jumatate de felie de sunca si rulam. Asezam rulourile intr-o tava ceramica si dam la cuptor timp de 15-20 min, pana se rumenesc deasupra.
Sa aveti pofta!