Paine cu seminte de floarea soarelui

de T I M E A in Piine, 22 Sep 2013 | 10591 vizualizari

 

Azi am testat tava primita din camara si trebuie sa spun ca sunt super multumita de ea. Painea e delicioasa cu seminte de floarea soarelui si ulei de masline, iar rulourile bonus sunt perfecte langa un ceai.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina tip 650
  • 1 plic drojdie uscata
  • 1 lingurita sare grunjoasa
  • 1 lingurita zahar
  • 350 ml apa calduta
  • 3 linguri ulei de masline
  • 2 linguri seminte de floarea soarelui + 1 lingura deasupra
  • Pentru rulouri: 3 felii sunca Padurea Neagra
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu seminte de floarea soarelui:

Amestecam intr-o cana drojdia, zaharul si 2 lingurite de faina, peste care turnam  100 ml apa calduta. Lasam la dospit aprox 10 minute.

Intr-un bol punem faina, sarea si semintele si amestecam. Drojdia dospita o turnam in mijloc si framantam cu pana adaugand restul de apa calduta.

La final adaugam uleiul si framantam pana nu se mai lipeste de mana.

Acoperim cu un prosop si punem la dospit  timp de o ora si jumatate, la loc cald ferit de curenti de aer.

Cand aluatul e dospit, cu mainile unse cu putin ulei luam aluatul si il punem pe o plansa unsa cu ulei. Eu din cantitatea aceasta am rupt 6 bucatele cat nuca si am pus deoparte.

Formam cu mana aluatul si il asezam in tava dreptunghiulara de asemenea unsa cu putin ulei. 

Acoperim cu un prosop si mai lasam la dospit 20-30 de minute. 

Presaram deasupra seminte de floarea soarelui si dam la cuptorul preincalzit la 180-190 de grade timp de aprox 35 de minute. 

Bucatile de aluat pastrate le intindem cu mana unsa cu ulei si asezam pe fiecare cate o jumatate de felie de sunca si rulam. Asezam rulourile intr-o tava ceramica si dam la cuptor timp de 15-20 min, pana se rumenesc deasupra.

Sa aveti pofta! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu seminte de floarea soarelui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chifle porcusor Piggy