Frunzele de menta se spala bine si le scurgem de apa
Le punem intr-o stical (sau ce dorim) si le acoperim cu alcool, punem sticla la soare timp de 3-4 saptamani,
Facem un sirop preparat din apa si zahar(eu am folosit 200 g zahar-300 g apa), adaugam alcool dupa plac si il punem in sticle si...
Se amesteca untul cu zaharul si galbenusul de ou. Adaugam faina amestecata cu praful de copt,esenta si laptele,amestecam bine
Impartim aluatul in 3. Una ramane alba, in a 2 a se adauga cacao si se amesteca bine, iar in cea de a 3 se adauga colorant rosu,( 200 g capsuni am pus zahar peste...
Pieptul de pui il taiem felii si il batem cu ciocanul pentru snitele,
Amestecam condimentele si condimentam carnea,acoperim vasuL cu folie alimetara si dam la rece cca 30 min
Batem oul bine adaugam smantana si faina,potrivim de sare si piper,
Ouale le fierbem in apa cu sare(sa fie...
Laptele il punem la fiert cu zaharul,
Amestecam praful de vanilie cu putin lapte si il adaugam cand laptele incepe sa fiarba,amestecam pana se ingroasa,lasam sa se raceasca bine
Cand crema este rece adaugam frisca batuta bine,omogenizam bine
Punem crema in pahare de unica folosinta sau...
Cernem faina intr-un castron si adaugam untul taiat cubulete la temperatura camerei,adaugam zaharul si sarea,drojdia dizolvata in putina apa calduta si oul,framantam un aluat omogen nelipicios,
Invelim coca in folie alimentara si dam la rece 30 min
U MPLUTURA -
pieptul de pui il taiem...
Pulpele le spalam si le condimentam dupa care le prajim in putin ulei pana se schimba culoarea,adaugam vinul si lasam sa fiarba cca 5 min
Scoatem pulpele pe o farfurie,
In vin adaugam ceapa,ardeiul curatate si tocate,
Dupa ce s-au inmuiat adaugam pasta de tomate,cimbru,busuioc,foaia de...
Prajim pestele dupa care il scoatem pe un servetel absorbant
Curatam rosiile de coaja si le taiem cubulete
Intr-o tigaie calim ceapa si adaugam usturoiul pisat, adaugam rosiile si dupa 5 min adaugam pestele taiat in bucati mici,
Lasam sa fiarba cateva clocote si potrivim de sare si piper...
Cartofii ii radem de coaja sau ii spalam foarte bine. Ii punem la fiert in apa cu sare cat sa intre furculita in ei.
Carnatii ii taiem rondele si ii prajim putin in ulei.
Intr-un vas amestecam mustarul cu uleiul si sarea.
Trecem cartofii prin amestecul de mustar, dupa care ii asezam in...
BLATUL -Amestecam faina cernuta cu praful de copt si un praf de sare. Mixam ouale impreuna cu zaharul si vanilia pana isi dubleaza volumul. Adaugam apoi treptat uleiul si mixam ca la maioneza. Reducem viteza mixerului si adaugam jumatate din cantitatea de faina, dupa ce s-a incorporat adaugam...
Amestecam faina cu sare, zaharul si praful de copt. Facem o gaura in mijloc, adaugam otetul si untul la temperatura camerei si incepem sa framantam adaugand treptat apa. Il acoperim cu o folie alimentara si dam la frigider 30 minute.
UMPLUTURA -batem ouale bine, adaugam urda, coaja de...
BLAT -Frecam galbenusurile cu uleiul. Batem albusurile spuma tare cu un praf de sare, adaugam treptat zaharul, adaugam apa si mixam pana se topeste zaharul. Adaugam apoi galbenusurile treptat. Adaugam faina amestecata cu cacao, praful de copt, cafeaua si amestecam cu o lingura. Turnam compozitia...
Dizolvam drojdia in putin lapte cald cu putin zahar.
Faina o cernem intr-un bol mai mare, adaugam drojdia, zaharul, esenta si otetul. Incepem sa framantam adaugand treptat laptele si uleiul, trebuie sa iasa un aluat nu foarte tare, il acoperim si il lasam sa creasca 30 minute la loc cald...
Carnea o spalam,o stergem dupa care o taiem felii si o batem cu ciocanul de snitele,
Le condimentam cu sare si piper,acoperim vasul si dam la rece 30 min,(eu le-am lasat cca 1 ora)
Amestecam pesmetul cu busuioc,oregano si cimbru intr-o farfurie,
Batem ouale cu mustarul bine,
Trecem...
Batem albusurile spuma cu zaharul,acoperim vasul cu folie de aluminiu si dam la frigider.
Batem galbenusurile cu praful de sare,zaharul vanilat si lingurile de apa, pana amestecul devine cremos.
Adaugam albusurile si faina,amestecam usor cu o paleta sau lingura.
Turnam compozitia in tava...
Carnea o taiem felii,o batem cu ciocanul pentru snitele.
Faina o amestecam cu condimentele,
Tavalim bucatile de carne prin faina dupa care le prajim in putin ulei de masline,
O scoatem pe o farfurile si o acoperim.
Topim untul intr-o tigaie,apoi adaugam usturoul taiat felii si-l...
Amestecam toate condimentele
Pieptul de pui il spalam si il stergem cu un prosop
Desfacem pielea dar nu de tot si ungem pieptul cu condimentele,adaugam frunze de menta tocate,procedam la fel si cu pielea,
Asezam in tava,adaugam paharul de vin si crengute de menta,
Dam la cuptor la foc...
Mixam bine uleiul cu zaharul(folositi un bol inalt)adaugam treptat apa rece,
Incorporam faina amestecata cu sarea si praful de copt toate cernute.
Adaugam marul curatat si taiat cubulete,
Compozitia astfel obtinuta cu o lingura turnam in formele de briose,pregatite cu hartiute speciale...
Cernem faina, pe margine punem sarea, facem gaura in mijloc si adaugam drojdia dizolvata in putina apa si zaharul. Adaugam condimentele. Incepem sa framantam adaugand apa calduta treptat si dupa ce s-a incorporat bine, adaugam uleiul si mai framantam cca 8 minute
Dam forma rotunda aluatului,...
Mixam ouale cu sarea si zaharul, adaugam iaurtul si restul de ingrediente, amestecam bine acoperim si dam la frigider 30 minute
Scoatem compozitia si adaugam putin ulei, amestecam
Intr-o tigaie bine incalzita adaugam putin ulei dupa care punem 1 polonic de compozitie si le frigem pe ambele...
Cernem faina, adaugam zaharul, sarea, coaja de lamaie si amestecam. Facem gaura in mijloc, adaugam ouale batute, drojdia dizolvata cu putin lapte, adaugam uleiul si berea si incepem sa framantam adaugand treptat laptele. Lasam sa creasca pana isi dubleaza volumul.
Amestecam bine urda cu ouale,...
Blatul -mixam albusurile spuma cu un praf de sare,adaugam zaharul si mixam bine,
adaugam treptat galbenusurile si mixam bine dupa fiecare,
adaugam faina cernuta,coaja de lamaie si amestecam,
turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul incalzit pana trece...
Pregatim crema-
mixam toate ingredientele pana obtinem o crema fina,dam la rece pana facem blatul
Mixam galbenusurile cu zaharul,mierea si esenta de rom,pana isi dubleaza volumul,adaugam faina,grisul,praful de copt si amestecam, dupa care adaugam cacaoa,uleiul si laptele,omogenizam bine,...
Carnea se taie cubulete si se prajeste in putin ulei.
Cand incepe sa se rumeneasca se adauga vinul si se acopera si se fierbe la foc mic pana scade,
Se adauga sucul de rosii si condimente dupa gust si se amesteca
Se fierbe la foc mic pana scade si carnea incepe sa se rumeneasca,la final...
Ceapa si usturoiul se toaca marunt si se calesc in putin ulei, adaugam sucul de rosii si cand incepe sa fiarba adaugam ficateii curatati si taiati cubulete. Amestecam, potrivim de sare si piper dupa gust, lasam sa fiarba la foc mic acoperit pana scade toata zeama. Oprim focul si adaugam...
Bilutele de branza-amestecam toate ingredientele bine,dupa care formam bilute de marimea unei nuci,le asezam in tava(eu am uns-o cu ulei si tapetat-o cu faina)
Mixam ouale cu un praf de sare,adaugam zaharul si mixam pana se topeste,adaugam faina amestecata cu praful de copt si...
Amestecam faina cu sarea, drojdia uscata, adaugam uleiul si laptele treptat, framantam pana obtinem un aluat omogen si elastic. Il acoperim si lasam deoparte 40 minute.
Spalam frunzele de la spanac sub un jet de apa rece, il oparim cca 3 minute cu apa fiarta cu sare. Ceapa verde o tocam si o...
Pieptul de pui se taie felii si se bate cu ciocanul de snitele si se condimenteaza.
Ouale se bat cu smantana si laptele,adaugam faina cat sa iasa un aluat mai gros ca la clatite,adaugam sare,piper si patrunjel tocat.
Trecem bucatile de snitel de pui prin aluat dupa care le prajim in...
Faina o amestecam cu sare si zahar, facem gaura in mijloc, adaugam drojdia dizolvata in putina apa calduta sau lapte, adaugam smantana si sana treptat si framantam pana nu se lipeste de maini. Acoperim si lasam la dospit 1 ora
Luam cate o bucata de coca si o intindem dreptunghiular, ungem cu...
Faina o amestecam cu zaharul si sarea, facem gaura in mijloc, adaugam praful de copt stins in otet, uleiul, galbenusul si incepem sa framantam adaugand treptat apa calduta, daca este nevoie
Intindem o foaie si taiem patratele. Asezam o bucata de carnati si rulam
Asezam in tava unsa cu ulei,...
Taiem carnatii pe mijloc, dar nu pana la capat, intr-o parte (lasam cca 1 cm)
Unim capatele si fixam la un capat cu scobitoarea
Asezam in tava unsa cu ulei
Spargem ouale in mijloc, condimentam si dam tava la cuptor pana se fac ouale
Am taiat ceapa verde cand am scos tava.
Lichior de menta
Frunzele de menta se spala bine si le scurgem de apa Le punem intr-o stical (sau ce dorim) si le acoperim cu alcool, punem sticla la soare timp de 3-4 saptamani, Facem un sirop preparat din apa si zahar(eu am folosit 200 g zahar-300 g apa), adaugam alcool dupa plac si il punem in sticle si...
Fursecuri in 3 culori
Se amesteca untul cu zaharul si galbenusul de ou. Adaugam faina amestecata cu praful de copt,esenta si laptele,amestecam bine Impartim aluatul in 3. Una ramane alba, in a 2 a se adauga cacao si se amesteca bine, iar in cea de a 3 se adauga colorant rosu,( 200 g capsuni am pus zahar peste...
Rulouri de pui cu ou
Pieptul de pui il taiem felii si il batem cu ciocanul pentru snitele, Amestecam condimentele si condimentam carnea,acoperim vasuL cu folie alimetara si dam la rece cca 30 min Batem oul bine adaugam smantana si faina,potrivim de sare si piper, Ouale le fierbem in apa cu sare(sa fie...
Inghetata de vanilie cu capsuni
Laptele il punem la fiert cu zaharul, Amestecam praful de vanilie cu putin lapte si il adaugam cand laptele incepe sa fiarba,amestecam pana se ingroasa,lasam sa se raceasca bine Cand crema este rece adaugam frisca batuta bine,omogenizam bine Punem crema in pahare de unica folosinta sau...
Tarta cu mazare
Cernem faina intr-un castron si adaugam untul taiat cubulete la temperatura camerei,adaugam zaharul si sarea,drojdia dizolvata in putina apa calduta si oul,framantam un aluat omogen nelipicios, Invelim coca in folie alimentara si dam la rece 30 min U MPLUTURA - pieptul de pui il taiem...
Ostropel de pui
Pulpele le spalam si le condimentam dupa care le prajim in putin ulei pana se schimba culoarea,adaugam vinul si lasam sa fiarba cca 5 min Scoatem pulpele pe o farfurie, In vin adaugam ceapa,ardeiul curatate si tocate, Dupa ce s-au inmuiat adaugam pasta de tomate,cimbru,busuioc,foaia de...
Spaghete cu peste
Prajim pestele dupa care il scoatem pe un servetel absorbant Curatam rosiile de coaja si le taiem cubulete Intr-o tigaie calim ceapa si adaugam usturoiul pisat, adaugam rosiile si dupa 5 min adaugam pestele taiat in bucati mici, Lasam sa fiarba cateva clocote si potrivim de sare si piper...
Cartofi noi cu mustar
Cartofii ii radem de coaja sau ii spalam foarte bine. Ii punem la fiert in apa cu sare cat sa intre furculita in ei. Carnatii ii taiem rondele si ii prajim putin in ulei. Intr-un vas amestecam mustarul cu uleiul si sarea. Trecem cartofii prin amestecul de mustar, dupa care ii asezam in...
Prajitura "Valurile Dunarii"
BLATUL -Amestecam faina cernuta cu praful de copt si un praf de sare. Mixam ouale impreuna cu zaharul si vanilia pana isi dubleaza volumul. Adaugam apoi treptat uleiul si mixam ca la maioneza. Reducem viteza mixerului si adaugam jumatate din cantitatea de faina, dupa ce s-a incorporat adaugam...
Spirala cu urda
Amestecam faina cu sare, zaharul si praful de copt. Facem o gaura in mijloc, adaugam otetul si untul la temperatura camerei si incepem sa framantam adaugand treptat apa. Il acoperim cu o folie alimentara si dam la frigider 30 minute. UMPLUTURA -batem ouale bine, adaugam urda, coaja de...
Prajitura cu crema de cafea
BLAT -Frecam galbenusurile cu uleiul. Batem albusurile spuma tare cu un praf de sare, adaugam treptat zaharul, adaugam apa si mixam pana se topeste zaharul. Adaugam apoi galbenusurile treptat. Adaugam faina amestecata cu cacao, praful de copt, cafeaua si amestecam cu o lingura. Turnam compozitia...
Melcisori cu scortisoara
Dizolvam drojdia in putin lapte cald cu putin zahar. Faina o cernem intr-un bol mai mare, adaugam drojdia, zaharul, esenta si otetul. Incepem sa framantam adaugand treptat laptele si uleiul, trebuie sa iasa un aluat nu foarte tare, il acoperim si il lasam sa creasca 30 minute la loc cald...
Escalop de vitel
Carnea o spalam,o stergem dupa care o taiem felii si o batem cu ciocanul de snitele, Le condimentam cu sare si piper,acoperim vasul si dam la rece 30 min,(eu le-am lasat cca 1 ora) Amestecam pesmetul cu busuioc,oregano si cimbru intr-o farfurie, Batem ouale cu mustarul bine, Trecem...
Prajitura cu branza si menta
Batem albusurile spuma cu zaharul,acoperim vasul cu folie de aluminiu si dam la frigider. Batem galbenusurile cu praful de sare,zaharul vanilat si lingurile de apa, pana amestecul devine cremos. Adaugam albusurile si faina,amestecam usor cu o paleta sau lingura. Turnam compozitia in tava...
Escalop cu sos de rosii
Carnea o taiem felii,o batem cu ciocanul pentru snitele. Faina o amestecam cu condimentele, Tavalim bucatile de carne prin faina dupa care le prajim in putin ulei de masline, O scoatem pe o farfurile si o acoperim. Topim untul intr-o tigaie,apoi adaugam usturoul taiat felii si-l...
Piept de pui cu menta
Amestecam toate condimentele Pieptul de pui il spalam si il stergem cu un prosop Desfacem pielea dar nu de tot si ungem pieptul cu condimentele,adaugam frunze de menta tocate,procedam la fel si cu pielea, Asezam in tava,adaugam paharul de vin si crengute de menta, Dam la cuptor la foc...
Briose cu mere
Mixam bine uleiul cu zaharul(folositi un bol inalt)adaugam treptat apa rece, Incorporam faina amestecata cu sarea si praful de copt toate cernute. Adaugam marul curatat si taiat cubulete, Compozitia astfel obtinuta cu o lingura turnam in formele de briose,pregatite cu hartiute speciale...
Chifle mediteraneene
Cernem faina, pe margine punem sarea, facem gaura in mijloc si adaugam drojdia dizolvata in putina apa si zaharul. Adaugam condimentele. Incepem sa framantam adaugand apa calduta treptat si dupa ce s-a incorporat bine, adaugam uleiul si mai framantam cca 8 minute Dam forma rotunda aluatului,...
Clatite cu marmelada
Mixam ouale cu sarea si zaharul, adaugam iaurtul si restul de ingrediente, amestecam bine acoperim si dam la frigider 30 minute Scoatem compozitia si adaugam putin ulei, amestecam Intr-o tigaie bine incalzita adaugam putin ulei dupa care punem 1 polonic de compozitie si le frigem pe ambele...
Urdoaice
Cernem faina, adaugam zaharul, sarea, coaja de lamaie si amestecam. Facem gaura in mijloc, adaugam ouale batute, drojdia dizolvata cu putin lapte, adaugam uleiul si berea si incepem sa framantam adaugand treptat laptele. Lasam sa creasca pana isi dubleaza volumul. Amestecam bine urda cu ouale,...
Tort Scooby Doo
Blatul -mixam albusurile spuma cu un praf de sare,adaugam zaharul si mixam bine, adaugam treptat galbenusurile si mixam bine dupa fiecare, adaugam faina cernuta,coaja de lamaie si amestecam, turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul incalzit pana trece...
Felie de lapte
Pregatim crema- mixam toate ingredientele pana obtinem o crema fina,dam la rece pana facem blatul Mixam galbenusurile cu zaharul,mierea si esenta de rom,pana isi dubleaza volumul,adaugam faina,grisul,praful de copt si amestecam, dupa care adaugam cacaoa,uleiul si laptele,omogenizam bine,...
Tochitura
Carnea se taie cubulete si se prajeste in putin ulei. Cand incepe sa se rumeneasca se adauga vinul si se acopera si se fierbe la foc mic pana scade, Se adauga sucul de rosii si condimente dupa gust si se amesteca Se fierbe la foc mic pana scade si carnea incepe sa se rumeneasca,la final...
Rulada de pui cu ficatei
Ceapa si usturoiul se toaca marunt si se calesc in putin ulei, adaugam sucul de rosii si cand incepe sa fiarba adaugam ficateii curatati si taiati cubulete. Amestecam, potrivim de sare si piper dupa gust, lasam sa fiarba la foc mic acoperit pana scade toata zeama. Oprim focul si adaugam...
Prajitura cu bombite de branza delaco si cocos
Bilutele de branza-amestecam toate ingredientele bine,dupa care formam bilute de marimea unei nuci,le asezam in tava(eu am uns-o cu ulei si tapetat-o cu faina) Mixam ouale cu un praf de sare,adaugam zaharul si mixam pana se topeste,adaugam faina amestecata cu praful de copt si...
Placinta cu spanac
Amestecam faina cu sarea, drojdia uscata, adaugam uleiul si laptele treptat, framantam pana obtinem un aluat omogen si elastic. Il acoperim si lasam deoparte 40 minute. Spalam frunzele de la spanac sub un jet de apa rece, il oparim cca 3 minute cu apa fiarta cu sare. Ceapa verde o tocam si o...
Snitel de pui in aluat
Pieptul de pui se taie felii si se bate cu ciocanul de snitele si se condimenteaza. Ouale se bat cu smantana si laptele,adaugam faina cat sa iasa un aluat mai gros ca la clatite,adaugam sare,piper si patrunjel tocat. Trecem bucatile de snitel de pui prin aluat dupa care le prajim in...
Painici cu salata de icre si unt aromat
Faina o amestecam cu sare si zahar, facem gaura in mijloc, adaugam drojdia dizolvata in putina apa calduta sau lapte, adaugam smantana si sana treptat si framantam pana nu se lipeste de maini. Acoperim si lasam la dospit 1 ora Luam cate o bucata de coca si o intindem dreptunghiular, ungem cu...
Carnati in aluat
Faina o amestecam cu zaharul si sarea, facem gaura in mijloc, adaugam praful de copt stins in otet, uleiul, galbenusul si incepem sa framantam adaugand treptat apa calduta, daca este nevoie Intindem o foaie si taiem patratele. Asezam o bucata de carnati si rulam Asezam in tava unsa cu ulei,...
Inimioare de oua
Taiem carnatii pe mijloc, dar nu pana la capat, intr-o parte (lasam cca 1 cm) Unim capatele si fixam la un capat cu scobitoarea Asezam in tava unsa cu ulei Spargem ouale in mijloc, condimentam si dam tava la cuptor pana se fac ouale Am taiat ceapa verde cand am scos tava.