Chifle mediteraneene

de Lau in Piine, 10 Mai 2012 | 3534 vizualizari

 

sursa Ruxy multumesc pentru reteta:X,sunt absolut delicioase(mai ales calde):)sigur am sa le mai repet

 

INGREDIENTE

  • 600 g faina
  • 350 ml apa calduta
  • 2 lingurite de sare
  • 2 lingurite de zahar
  • 1 plic drojdie uscata
  • 1/4 lingurita busuioc
  • 1/4 lingurita oregano
  • 1/4 lingurita chimion
  • 1/4 lingurita rozmarin
  • 2 linguri ulei de masline
  • 7 masline mari
  • UNS
  • ulei de masline
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle mediteraneene:

Cernem faina, pe margine punem sarea, facem gaura in mijloc si adaugam drojdia dizolvata in putina apa si zaharul. Adaugam condimentele. Incepem sa framantam adaugand apa calduta treptat si dupa ce s-a incorporat bine, adaugam uleiul si mai framantam cca 8 minute

Dam forma rotunda aluatului, ii facem cruce (eu fac cu mana) ungem cu ulei si acoperim cu un prosop si lasam sa creasca pana isi dubleaza volumul,

Rupem bucati din aluat cat pumnul.

Din fiecare bucata vom rupe o bucatica cat o nuca din care vom face 2 suluri pe care le vom impleti prin rasucire. Bucata ramasa o intindem in forma rotunda,adaugam masline si o vom aduna ca pe un saculet,

Snurul impletit il vom aseza pe mijloc,le ungem cu ulei si le mai lasam sa creasca cca 30 min

Le coacem la cuptorul incalzit cca 15 min

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle mediteraneene" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tartă cu afine și cremă de vanilie - Rețeta rapidă și delicioasă

ieri la 08:16

Mini quiche rapid cu șuncă și dovlecei - Simplu, ușor și gustos

pe 22.08 la 15:04

Pancakes cu ciocolată și afine - Desert irezistibil de gustos

pe 22.08 la 14:16

Cordon bleu de vinete - Varianta light și gustoasă

pe 22.08 la 09:15

TOP
utilizatori

Caty

4278 puncte

RODIMUR

2187 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

Rocsi

325 puncte

vasimur

193 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Turte