Biscuitii ii maruntim cu robotul de bucatarie sau masina de tocat carne.
Untul si cu compotul il punem intr-o cratita si punem pe foc sa fiarba (sa se topeasca)
Amestecam biscuitii cu untul fierbine si amestecam pana se omogenizeaza.
Punem biscuiti intr-o tava cu pereti detasabili...
Mixam untul cu zaharul, adaugam oul si faina amestecata cu praful de copt, coaja de la o lamaie si framantam un aluat care nu se mai lipeste de maini. Il invelim in folie alimentara si dam la rece 30 min-1 ora
Spalam prunele si le taiem in 2, le scoatem si samburii.
Scoatem aluatul din...
Se amesteca zaharul cu apa pana se dizolva,se adauga sucul de cirese,cateva frunze de menta zdrobite,zeama de lamaie,ciresele si dam la frigider pana servim
Se serveste cu cuburi de gheata
ALUAT -amestecam galbenusurile cu zaharul, adaugam untul si faina, amestecam pana se omogenizeaza (ingredientele sa fie la temperatura camerei) se inveleste in folie alimentara si se da la frigider cca 1 ora
Ungem formele cu ulei sau unt.
Intindem o foaie de cca 3 mm grosime si taiem...
Spalam frunzele de menta, caiselesi lamaile.
Intr-un vas adaugam mierea, apa si amestecam pana se dizolva (se poate face mai dulce daca dorim)
Adaugam zeama de la lamai, caisele zdrobite putin cu furculita, frunzele de menta si amestecam, acoperim si dam la frigider
Se serveste cu...
Ardeii, rosiile si ardeiul iute se coc (eu le-am copt in cuptor)
Ceapa si usturoiul se toaca marunt si se calesc in 2 linguri de ulei. Cand ceapa devine transparenta se adauga rosiile taiate cubulete, sucul de rosii, ardeii curatati si taiati fasiii, ardeiul iute taiat cubulete, se adauga...
Mixam untul moale cu zaharul pudra intr-un bol, adaugam oul, adaugam faina, zaharul vanilat si amestecam bine. Formam o bila de aluat, o invelim in folie alimentara si o dam la frigider cca 30 minute.
UMPLUTURA -ouale le mixam cu zaharul pana se topeste, se adauga branza si continuuam mixarea...
Visinele le spalam, le rupem coditele daca este cazul, le lasam sa se scurga de apa dupa care le scoatem samburii.
Asezam intr-un vas mai mare sau un lighean un strat de visine, unul de zahar si repetam pana terminam. Acoperim si lasam 24 de ore, amestecand din cand in cand. Cand s-a...
Ardeii ii stergem cu un prosop de bucatarie, dupa care ii ungem cu ulei si asezam in tava de la aragaz. Dam tava la cuptorul incalzit, ii verificam din cand in cand (ii intoracem daca este nevoie) pana sunt gata
Ii punem intr-un bol mai mare, presaram sare si acoperim, ii lasam pana se racesc...
Spalam visinele bine, borcanele le spalam.
Punem visine in borcan cca trei sferturi, am adaugat 4 linguri de zahar rase, le-am umplut cu apa si le-am asezat intr-o oala cu apa rece, cat sa acopere borcanele (poate sa fie si cu 1 deget mai multa apa) le-am pus pe foc si le-am lasat sa...
Visinile le-am spalat si le-am lasat sa se scurga de apa,dupa care le-am scos samburii.
Am asezat intr-o oala mai mare jumatate din visine, jumatate din zahar, restul de visine si de zahar deasupra, am lasat peste noapte la frigider.
Eu am rasturnat intr-un ceaun mai mare (am amestecat) si...
Laptele il punem la fiert si cand incepe sa fiarba dam deoparte,adaugam cafeaua si 100 g zahar si amestecam,
Batem ouale intr-un vas adanc,adaugand treptat laptele cu cafeaua si zaharul ramas,amestecand continuu,
Punem compozitia din nou pe foc amestecand continuu pana se ingroasa,se...
Zaharul il punem intr-o cratita la foc mic,amestecand mereu pana este topit complet,
Dam deoparte si adaugam frisca,amestecam usor si punem din nou pe foc cca 5 min
Adaugam nuca de cocos si mai fierbem cca 2 min
Eu am pus crema fierbinte intre foile de napolitana
Dam la rece(eu am pus...
Se amesteca laptele cu zaharul si se pune la fiert si dupa ce se aduce la punctul de fierbere,se ia de pe foc si continuam sa amestecam pana incepe sa se raceasca,lasam deoparte pana se raceste complet,
Amestecam lichiorul cu siropul adaugam peste laptele amestecand continuu,...
Batem albusurile spuma cu un praf de sare,am adaugat zaharul si am mixat bine,
adaugam uleiul ca la maioneza,
adaugam laptele,coaja de lamaie si la final faina amestecata cu praful de copt amestecam cu o lingura
Am asezat hartiutele in tava de briose,am adaugat cu o lingura compozitie(am...
Ceapa o taiem bucati mai mari si o calim in putin ulei, adaugam si restul legumelor, curatate si taiate cuburi, adaugam cca 1 cm de ghimbir curatat, adaugam 2 litri de apa si lasam sa fiarba pana se inmoaie legumele.
Cand legumele sunt fierte se adauga in blender, adaugam si rosiile si se...
Intr-o tigaie calim ustuoiul dat prin razatoare, adaugam morcovii dati prin razatoare. Cand au lasat putina culoare se adauga dovleceii taiati fasii,
Lasam pe foc pana se inmoaie dovlecelul amestecand.
Spaghetele le fierbem conform indicatiilor de pe ambalaj.
Adaugam sosul peste...
Mixam uleiul, apa si zaharul cca 3 minute, adaugam faina amestecata cu praful de copt si cernute, adaugam coaja si zeama de lamaie, nuca de cocos si mixam bine.
Tapetam o tava cu hartie de copt si turnam compozitia o nivelam si asezam feliile de piersica (sau ce fruct dorim) una langa alta...
Amestecam laptele cu zaharul si galbenusurile, adaugam si pastaia de vanilie. Punem oala pe foc si amestecam continuu ca sa nu se formeze cocoloase. Cand incepe sa se ingroase oprim focul si lasam sa se raceasca foarte bine
Dam la congelator 2 ore. Scoatem inghetata din congelator si o mixam...
Amestecam margarina lichida, ouale, zaharul, iaurtul, praful de copt si zaharul vanilat,
Intr-o tava asezam jumatate din foile de placinta pe rand si le ungem pe fiecare cu amestecul pregatit, adaugam zmeura si continuam cu celelalte foi procedand la fel,
Taiem baclavaua in forma de romburi...
Frecam galbenusurile cu zaharul, adaugam laptele treptat, amestecam bine, dupa care punem la fiert pe baie de aburi amestecand continuu pana se ingroasa ca o smantana subtire.
Gelatina o dizolvam in siropul de zmeura, o lasam cca 5 minute dupa care o dizolvam pe baie de aburi, o amestecam cu...
Orezul il fierbem in apa cu sare.
Batem ouale bine cu un praf de sare, adaugam firele de ceapa taiate.
Intr-o tigaie incalzim uleiul, adaugam ouale si amestecam usor, adaugam orezul fiert si amestecam pana cand ouale sunt bucati mici. Adaugam rosia tocata marunt si mai lasam pe foc cca 1-2...
Cartofii ii curatam, ii spalam si ii taiem cubulete si ii punem la fiert in apa cu sare,
Cand au fiert ii scurgem de apa,adaugam untul,condimente si il pisam,
Se adauga galbenusurile si 200 g telemea data prin razatoare,amestecam si adaugam albusurile batute spuma cu un praf de sare,...
Curatam dovleceii si ii taiem felii nu foarte groase. Le saram si le asezam pe servetele de bucatarie
Batem ouale cu sare si piper, adaugam berea si faina (aluatul sa fie putin mai gros ca cel de la clatite). La final adaugam si patrunjelul tocat marunt,
Intr-o tigaie incalzim uleiul foarte...
Dovleceii ii curatam de coaja (ai mei nu au fost asa de mari), le taiem un mic capacel si ii scobim cu o lingurita formand niste barcute. Ii lasam sa se scurga
Carnea o amestecam cu patrunjelul, oul, morcovul dat prin razatoare, busuioc uscat, sare si piper dupa gust.
Ceapa o calim putin in...
Curatam dovleceii si ii dam prin razatoarea cu ochiuri mari,il saram si il stoarcem bine,
Ceapa o dam prin razatoare sau o tocam marunt,
Adaugam si restul de ingrediente si amestecam bine,
Intr-o tava tapetata cu hartie de copt cu o lingura am format gramajoare si am dat tava la...
Caramelizam 100 g zahar,
Cand a devenit auriu se adauga untul si 50 ml frisca lichida,se fierbe la foc mic,pana se topeste caramelul si compozitia incepe sa se ingroase,se lasa la racit
Galbenusurile le mixam cu restul de zahar pane devine ca o crema,adaugam laptele fierbinte
Punem vasul...
BLAT
Albusurile le batem spuma cu 1 praf de sare,Adaugam zaharul si mixam pana obtinem o spuma lucioasa,adaugam galbenusurile frecate cu zaharul si esenta de vanilie,apoi faina amestecata cu praful de copt,incorporam usor in compozitie cu miscari de jos in sus.
Turnam compozitia in...
Amestecam toate ingredientele pentru coca si framantam bine. Untul la temperatura camerei il amestecam cu faina. Intindem aluatul si il ungem cu pasta de unt, il impachetam partea stanga spre mijloc, partea dreapta peste stanga si rulam. Asezam coca intr-un vas, acoperim si dam la frigider 3 ore....
Cartofii, gulia, morcovul si ceapa le curatam de coaja si le taiem cuburi
Carnea o spalam si o taiem bucati, o condimentam si o prajim in putin ulei pe ambele parti, scoatem carnea intr-o farfurie si in uleiul in care am prajit carnea adaugam ceapa, morcovul, gulia taiate cuburi si lasam sa se...
Tort cu visine
Biscuitii ii maruntim cu robotul de bucatarie sau masina de tocat carne. Untul si cu compotul il punem intr-o cratita si punem pe foc sa fiarba (sa se topeasca) Amestecam biscuitii cu untul fierbine si amestecam pana se omogenizeaza. Punem biscuiti intr-o tava cu pereti detasabili...
Tarta cu prune
Mixam untul cu zaharul, adaugam oul si faina amestecata cu praful de copt, coaja de la o lamaie si framantam un aluat care nu se mai lipeste de maini. Il invelim in folie alimentara si dam la rece 30 min-1 ora Spalam prunele si le taiem in 2, le scoatem si samburii. Scoatem aluatul din...
Limonada cu cirese
Se amesteca zaharul cu apa pana se dizolva,se adauga sucul de cirese,cateva frunze de menta zdrobite,zeama de lamaie,ciresele si dam la frigider pana servim Se serveste cu cuburi de gheata
Mini tarte cu crema de vanilie
ALUAT -amestecam galbenusurile cu zaharul, adaugam untul si faina, amestecam pana se omogenizeaza (ingredientele sa fie la temperatura camerei) se inveleste in folie alimentara si se da la frigider cca 1 ora Ungem formele cu ulei sau unt. Intindem o foaie de cca 3 mm grosime si taiem...
Limonada
Spalam frunzele de menta, caiselesi lamaile. Intr-un vas adaugam mierea, apa si amestecam pana se dizolva (se poate face mai dulce daca dorim) Adaugam zeama de la lamai, caisele zdrobite putin cu furculita, frunzele de menta si amestecam, acoperim si dam la frigider Se serveste cu...
Tagliatelle cu sos de ardei copti si rosii
Ardeii, rosiile si ardeiul iute se coc (eu le-am copt in cuptor) Ceapa si usturoiul se toaca marunt si se calesc in 2 linguri de ulei. Cand ceapa devine transparenta se adauga rosiile taiate cubulete, sucul de rosii, ardeii curatati si taiati fasiii, ardeiul iute taiat cubulete, se adauga...
Prajitura cu branza si visine
Mixam untul moale cu zaharul pudra intr-un bol, adaugam oul, adaugam faina, zaharul vanilat si amestecam bine. Formam o bila de aluat, o invelim in folie alimentara si o dam la frigider cca 30 minute. UMPLUTURA -ouale le mixam cu zaharul pana se topeste, se adauga branza si continuuam mixarea...
Visine pentru prajituri
Visinele le spalam, le rupem coditele daca este cazul, le lasam sa se scurga de apa dupa care le scoatem samburii. Asezam intr-un vas mai mare sau un lighean un strat de visine, unul de zahar si repetam pana terminam. Acoperim si lasam 24 de ore, amestecand din cand in cand. Cand s-a...
Salata de ardei copti
Ardeii ii stergem cu un prosop de bucatarie, dupa care ii ungem cu ulei si asezam in tava de la aragaz. Dam tava la cuptorul incalzit, ii verificam din cand in cand (ii intoracem daca este nevoie) pana sunt gata Ii punem intr-un bol mai mare, presaram sare si acoperim, ii lasam pana se racesc...
Compot de visine
Spalam visinele bine, borcanele le spalam. Punem visine in borcan cca trei sferturi, am adaugat 4 linguri de zahar rase, le-am umplut cu apa si le-am asezat intr-o oala cu apa rece, cat sa acopere borcanele (poate sa fie si cu 1 deget mai multa apa) le-am pus pe foc si le-am lasat sa...
Dulceata de visine
Visinile le-am spalat si le-am lasat sa se scurga de apa,dupa care le-am scos samburii. Am asezat intr-o oala mai mare jumatate din visine, jumatate din zahar, restul de visine si de zahar deasupra, am lasat peste noapte la frigider. Eu am rasturnat intr-un ceaun mai mare (am amestecat) si...
Inghetata cu cafea
Laptele il punem la fiert si cand incepe sa fiarba dam deoparte,adaugam cafeaua si 100 g zahar si amestecam, Batem ouale intr-un vas adanc,adaugand treptat laptele cu cafeaua si zaharul ramas,amestecand continuu, Punem compozitia din nou pe foc amestecand continuu pana se ingroasa,se...
Napolitana cu caramel si nuca de cocos
Zaharul il punem intr-o cratita la foc mic,amestecand mereu pana este topit complet, Dam deoparte si adaugam frisca,amestecam usor si punem din nou pe foc cca 5 min Adaugam nuca de cocos si mai fierbem cca 2 min Eu am pus crema fierbinte intre foile de napolitana Dam la rece(eu am pus...
Inghetata de menta
Se amesteca laptele cu zaharul si se pune la fiert si dupa ce se aduce la punctul de fierbere,se ia de pe foc si continuam sa amestecam pana incepe sa se raceasca,lasam deoparte pana se raceste complet, Amestecam lichiorul cu siropul adaugam peste laptele amestecand continuu,...
Briose din albusuri
Batem albusurile spuma cu un praf de sare,am adaugat zaharul si am mixat bine, adaugam uleiul ca la maioneza, adaugam laptele,coaja de lamaie si la final faina amestecata cu praful de copt amestecam cu o lingura Am asezat hartiutele in tava de briose,am adaugat cu o lingura compozitie(am...
Supa de rosii
Ceapa o taiem bucati mai mari si o calim in putin ulei, adaugam si restul legumelor, curatate si taiate cuburi, adaugam cca 1 cm de ghimbir curatat, adaugam 2 litri de apa si lasam sa fiarba pana se inmoaie legumele. Cand legumele sunt fierte se adauga in blender, adaugam si rosiile si se...
Spaghete cu dovlecel si morcovi
Intr-o tigaie calim ustuoiul dat prin razatoare, adaugam morcovii dati prin razatoare. Cand au lasat putina culoare se adauga dovleceii taiati fasii, Lasam pe foc pana se inmoaie dovlecelul amestecand. Spaghetele le fierbem conform indicatiilor de pe ambalaj. Adaugam sosul peste...
Prajitura cu piersici de post
Mixam uleiul, apa si zaharul cca 3 minute, adaugam faina amestecata cu praful de copt si cernute, adaugam coaja si zeama de lamaie, nuca de cocos si mixam bine. Tapetam o tava cu hartie de copt si turnam compozitia o nivelam si asezam feliile de piersica (sau ce fruct dorim) una langa alta...
Inghetata de vanilie cu topping de ciocolata
Amestecam laptele cu zaharul si galbenusurile, adaugam si pastaia de vanilie. Punem oala pe foc si amestecam continuu ca sa nu se formeze cocoloase. Cand incepe sa se ingroase oprim focul si lasam sa se raceasca foarte bine Dam la congelator 2 ore. Scoatem inghetata din congelator si o mixam...
Baclava cu zmeura
Amestecam margarina lichida, ouale, zaharul, iaurtul, praful de copt si zaharul vanilat, Intr-o tava asezam jumatate din foile de placinta pe rand si le ungem pe fiecare cu amestecul pregatit, adaugam zmeura si continuam cu celelalte foi procedand la fel, Taiem baclavaua in forma de romburi...
Tort cu zmeura
Frecam galbenusurile cu zaharul, adaugam laptele treptat, amestecam bine, dupa care punem la fiert pe baie de aburi amestecand continuu pana se ingroasa ca o smantana subtire. Gelatina o dizolvam in siropul de zmeura, o lasam cca 5 minute dupa care o dizolvam pe baie de aburi, o amestecam cu...
Orez prajit cu ou
Orezul il fierbem in apa cu sare. Batem ouale bine cu un praf de sare, adaugam firele de ceapa taiate. Intr-o tigaie incalzim uleiul, adaugam ouale si amestecam usor, adaugam orezul fiert si amestecam pana cand ouale sunt bucati mici. Adaugam rosia tocata marunt si mai lasam pe foc cca 1-2...
Sufleu de cartofi si carnati
Cartofii ii curatam, ii spalam si ii taiem cubulete si ii punem la fiert in apa cu sare, Cand au fiert ii scurgem de apa,adaugam untul,condimente si il pisam, Se adauga galbenusurile si 200 g telemea data prin razatoare,amestecam si adaugam albusurile batute spuma cu un praf de sare,...
Dovlecei pane
Curatam dovleceii si ii taiem felii nu foarte groase. Le saram si le asezam pe servetele de bucatarie Batem ouale cu sare si piper, adaugam berea si faina (aluatul sa fie putin mai gros ca cel de la clatite). La final adaugam si patrunjelul tocat marunt, Intr-o tigaie incalzim uleiul foarte...
Dovlecei umpluti
Dovleceii ii curatam de coaja (ai mei nu au fost asa de mari), le taiem un mic capacel si ii scobim cu o lingurita formand niste barcute. Ii lasam sa se scurga Carnea o amestecam cu patrunjelul, oul, morcovul dat prin razatoare, busuioc uscat, sare si piper dupa gust. Ceapa o calim putin in...
Chiftelute de dovlecei cu crema de branza
Curatam dovleceii si ii dam prin razatoarea cu ochiuri mari,il saram si il stoarcem bine, Ceapa o dam prin razatoare sau o tocam marunt, Adaugam si restul de ingrediente si amestecam bine, Intr-o tava tapetata cu hartie de copt cu o lingura am format gramajoare si am dat tava la...
Inghetata cu caramel
Caramelizam 100 g zahar, Cand a devenit auriu se adauga untul si 50 ml frisca lichida,se fierbe la foc mic,pana se topeste caramelul si compozitia incepe sa se ingroase,se lasa la racit Galbenusurile le mixam cu restul de zahar pane devine ca o crema,adaugam laptele fierbinte Punem vasul...
Tort cu ciocolata
BLAT Albusurile le batem spuma cu 1 praf de sare,Adaugam zaharul si mixam pana obtinem o spuma lucioasa,adaugam galbenusurile frecate cu zaharul si esenta de vanilie,apoi faina amestecata cu praful de copt,incorporam usor in compozitie cu miscari de jos in sus. Turnam compozitia in...
Prajitura cu branza si capsuni
Amestecam toate ingredientele pentru coca si framantam bine. Untul la temperatura camerei il amestecam cu faina. Intindem aluatul si il ungem cu pasta de unt, il impachetam partea stanga spre mijloc, partea dreapta peste stanga si rulam. Asezam coca intr-un vas, acoperim si dam la frigider 3 ore....
Tocana de cartofi noi
Cartofii, gulia, morcovul si ceapa le curatam de coaja si le taiem cuburi Carnea o spalam si o taiem bucati, o condimentam si o prajim in putin ulei pe ambele parti, scoatem carnea intr-o farfurie si in uleiul in care am prajit carnea adaugam ceapa, morcovul, gulia taiate cuburi si lasam sa se...