Reteta de foaie am gasit-o in revista ,,Practic in bucatarie,, Este foarte buna si sunt foarte multumita de cum a iesit. Poate fi folosita si la placinte sarate si la placinte dulci, doar ca in cazul asta, la aceleasi cantitati se pun 100 g zahar si vanilie.
Foaia de aluat:
Umplutura:
Pentru uns:
Se pregăteşte aluatul : se bate bine oul cu zahărul, apoi se adaugă uleiul şi se bate în continuare. Se pun sarea, praful de copt stins cu un pic de oţet şi laptele. Cu ajutorul unei spatule se încorporează făina cernută. Se amestecă totul foarte bine, apoi se dă compoziţia la frigider pentru 30 de minute.
Între timp se fierb pulpele de pui. Carnea se taie mărunt, se amestecă cu mărarul şi se potriveşte gustul cu sare şi piper.
Aluatul se scoate pe blatul pudrat cu făină. Se mai pune făină cât să obţinem un aluat nelipicios, care se poate întinde.
Se taie cercuri cu un pahar, se pun în forma specială presărată cu făină ca să nu se lipească, se pune în mijloc carnea, se pliază forma, apoi se scoate cu grijă plăcinţica. Se pun toate în tava tapetată cu hârtie de copt şi se ung cu amestecul de gălbenuş şi lapte.
Se coc la 180 grade C, încălzire sus/jos, pentru 30 de minute.
Se pot servi şi calde şi reci, simple sau cu sos.
Poftă bună!