Inghetata de menta

de Lau in Dulciuri, 8 Iul 2012 | 3663 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 ml smantana
  • 250 ml lapte
  • 100 ml lichior de menta
  • 80 g zahar pudra
  • sirop de menta
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata de menta:

Se amesteca laptele cu zaharul  si se pune la fiert si dupa ce se aduce la punctul de fierbere,se ia de pe foc si  continuam sa amestecam pana incepe sa se raceasca,lasam deoparte pana se raceste complet,

Amestecam lichiorul cu siropul adaugam peste laptele amestecand continuu,

Adaugam smantana batuta ca pentru frisca treptat amestecand cu telul,

Punem compozitia la congelator,amestecand  de 2-3 ori la interval de 30 min,

Eu am tapetat o tava cu folie alimetara,am taiat 1 foaie de napolitana cat tava si am turnat inghetata (cand am amestecat-o ultima data,)am adaugat foaie de napolitana deasupra si am dat la congelator

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata de menta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

pe 01.07 la 11:22

Panna Cotta cu zmeura  - Deliciu fin si cremos

pe 30.06 la 22:09

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Inghetata de caise cu pepene si iaurt