Merele le spalam si le curatam de coaja si le dam prin razatoare, le calim cu zahar si scortisora sa avem pentru iarna.
Cotoarele si cojile nu le aruncam pentru ca le folosim la jeleu, eu am adaugat si cateva mere.
Punem intr-un vas adanc (eu am folosit ceaunul) apa cat sa acopere si punem...
Intr-un vas mai adanc(este bine o caserola cu capac de cca 5 l)adaugam sare,piper,2 foi de dafin zdrobite,usturoi praf si cimbru(eu am avut uscat si dupa dat prin strecuratoare care sa fie cat mai fin)
Amestecam bine si adaugam carnea,o condimentam bine dupa care adaugam apa rece de la...
Spalam perele si le curatam de coaja ,dar nu complet.
Taiem varful la fiecare si scoatem samburi.
Intr-un bol amestecam nuca cu merisoarele,stafidele.
Intr-o tava unsa cu unt adaugam ciocolata rupta bucatele si adaugam perele umplute cu nuca,adaugam cate o lingurita miere de albine(a mea...
Merele le spalam dupa care le dam prin razatoare.Stoarcem 1/2 lamaie ,coaja rasa de lamaie,1 lingura scortisoara si am adaugat intr-o cratita care am pus pe foc sa se caleasca putin.Lasam sa se raceasca bine dupa care amestecam cu nuca.
Intre timp pregatim foile cate 2 care le ungem cu...
Rata o curatam bine de tuleie si pene,o stergem cu servetele absorbante de bucatarie.
Condimentam rata cu sare si piper,asezam intr-o tava in care am adaugat vinul cu untura de rata,ceapa taiata in 4,rozmarin si adaugam rata care o mai intoacem ca sa sa se marineze pe toate partile,
A 2 zi...
Gutuile coapte le spalam bine de pui si le taiem in 2,le scoatem cotorul si le asezam in tava cu scobitura in sus.
Stropim cu zeama de lamaie si punem zahar in fiecare scobitoare dar si pe ele.
Dam tava la cutorul incalzit cca 45 min pana ce gutuile sunt bine inmuiate si incep...
Merelele curatam de coaja si le taiem felii cat mai subtiri (eu am taiat cubulete cu le-am taiat cu fata in brate) le-am amestecat cu 1 lingura de zahar si zeama de la 1 lamaie.
Intr-un bol mixam ouale cu un praf de sare pana ce isi dubleaza volumul si devine o compozitie cremoasa. Adaugam...
Intr-un bol adaugam branza de vaci cu burduf,untul taiat cubulete la temperatura camerei,smantana,oul si condimente dupa gust.
Amestecam bine pana ce se omogenizeaza,adaugam treptat faina pana ce se omogenizeaza si devine un aluat elastic si nelipicios.
Invelim in folie alimentara si dam la...
Lasam aluatul sa se dezghete peste noapte in frigider.
Pe masa infainata intindem putin aluatul si il ungem cu unt moale.
Intr-un bol amestecam zaharul cu condimentele si presaram un strat uniform de zahar pe toata suprafata.
Rulam aluatul pe jumatate si rulam si cealalta parte spre...
Curatam perele de coaja le taiem cubulete si le stropim cu zeama de lamaie,le adaugam intr-o cratita impreuna cu zaharul si punem pe foc sa se caleasca cca 10-15 min.(pana scade zeama)
Putem sa le zdrobim si sa le facem piure,eu am preferat sa le las asa.amestecam perele racite cu...
Aluat -intr-un bol amestecam untul cu zaharul,praful de sare adaugam oul batut coaja de lamaie si bicarbontul stins cu zeama de lamaie,
Amestecam pana ce se omogenizeaza,adaugam treptat faina amestecam cu o paleta la inceput pana incorporam jumatate din cantitatea de faina.
Apoi rasturnam...
Intr-o oala cu fundul dublu, adaugam zaharul si apa si fierbem pana ce obtinem un sirop gros, facand proba cu farfuria rece. Aceasta trebuie sa se faca ca o bobita de roua.
Adaugam zmeura(care am adaugato intr-o strecuratoare si am scufundato in apa,dapa acare am lasat sa se scurga faorte...
Prunele le spalam si le scoatem samburii, le taiem in jumatate si le vom aseza in tava tapetata cu hartie de copt (eu am folosit o tava de 20/30)
Adaugam nuca macinata,deasupra zaharul amestecat cu scortisoara si ghimbirul.
Mixam albusurile spuma cu un praf de sare,adaugam zaharul si mixam...
Spalam prunele, le scoatem samburii si le taiem in jumatati.
Ungem tava cu unt,adaugam foaia de aluat (dezghetata de cu seara in frigider) o intepam cu furculita pe alocori,adaugam grisul pe toata suprafata de tava.
Asezam prunele in tava si deasupra adaugam amestecul de zahar cu...
Pentru inceput pregatim aluatul faramicios. Intr-un bol adaugam untul cu zaharul si faina, coaja de lamaie si zaharul vanilat,framantam un aluat omogen.
Invelim in folie alimentara si dam la rece cca 15-30 min.
Intre timp spalam prunele,le scoatem samburi)le lasam sa se scurga de apa) si...
Intr-un bol amestecam tonul scurs de apa sau ulei, adaugam smantana, ceapa tocata marunt, amestecam bine si la final potrivim de condimente dupa gust.
Intr-o tava tapetata cu hartie de copt adaugam feliile de paine,un strat de ton,felii de rosii deaspra si felii de mozzarella.
Dam tava la...
Intr-un bol batem ouale cu sare si iaurtul pana ce se omogenizeaza.
Adaugam faina,piper dupa gust si amestecam pana ce se omogenizeaza.
Adaugam mozzarela data prin razatoarea,ceapa verde tocata,omogenizam.
Trecem feliile de paine prin amestecul de ou presand usor,le prajim pe ambele...
Galbenusurile le-am mixat cu zaharul cca 5 min pana ce au crescut in volum si s-au deschis la culoare.
Adaugam mascarponele in 2 transe(eu am folosit 2 cutii de 250 g)si mixam cateva secunde pana ce se omogenizeaza,adaugam esenta de vanilie si liciorul de migdale,omogenizam.
Separat mixam...
Intr-un bol amestecam branza cu restul de ingrediente pentru aluat,amestecam bine pana ce se omgenizeaza,acoperim cu folie si dam la rece 30 min.
Intre timp am adaugat apa cu 1 lingurita sare la fiert.
Intr-o tigaie am topit untul,am adaugat pesmetul si amestecam continuu pana ce se...
Carnea de pui o tocam cu ajutorul robotului. Adaugam dovleacul copt,usturoiul curatat si pisat cu zdrobitorul.
Ceapa si patrunjelul le spalam si le tocam marunt,adaugam condimente dupa gust,oul batut,pesmetul,amestecam bine pana ce se omogenizeaza.
Acoperim cu folie alimentara si lasam sa...
Pulpele de pui le-am spalat,le-am sters cu un prosop de bucatarie si le-am prajit in uleiul incins cu untura.
Dupa ce le-am prajit frumos pe ambele parti am adaugat ceapa verde spalata si tocata,condimente dupa gust,morcovul curatat si taiat cubulete sau felii,amestecam sa se caleasca cca 1-2...
Leusteanul il spalam bine si il lasam sa se scurga de apa.
Ii rupem frunzele de pe tija si le punem intr-un bol mai mare impreuna cu sarea.
Acum daca dorim putem folosi blenderul pentru a le pasa sau robotul de bucatarie,
Eu am folosit robotul ca era la indemana,cand pasta este finasi...
Blat -mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa.
Adaugam galbensurile amestecate cu apa si uleiul,mixam cat se omogenizeaza.
Cernem faina amestecata cu praful de copt,cacao,adaugam coaja si esenta de vanilie,amestecam cu o...
Legumele dupa ce le-am copt, le curatam de coaja,le lasam sa se scurga bine de lichid.
Eu am folosit legumele care le-am congelat in toamna,le-am lasat la dezghetat de cu seara intr-o strecuratoare.
Ceapa o curatam,o spalam si o tocam marunt(eu am folosit blenderul)o punem intr-un bol cu...
Blat -mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa si densa.
Adaugam galbenusurile amestecate cu uleiul si apa,mixam pana ce se omogenizeaza.
Cernem faina cu praful de copt,adaugam esenta,coaja rasa,amestecam cu o paleta cu miscari de...
Dovleacul il dam prin razatoare si il calim cca 5 min cu zaharul, apoi il lasam sa se raceasca foarte bine.
Adaugam faina,praful de copt,zaharul vanilat,sarea,scortisoarea,amestecam pana ce se omogenizeaza,adaugam dovleacul,amestecam si treptat laptele,amestecand continuu cu telul pana...
Carnea spalata bine o adaugam intr-o cratita,ceaun,apa cat sa acopere carnea,1 lingura sare,1 ardei iute rupt in 2.
Adaugam morcocul curatat si taiat in 2,ceapa,telina curatata,prazul.
Strangem spuma de cate ori este nevoie si stergem marginea oalei ca sa fie carata.
Fierbem totul la foc...
Intr-un bol mixam albusurile spuma cu un praf de sare pana ce isi dubleaza volumul si devine o spuma densa.
Galbenusurile le amestecam cu apa,laptele si untul topit,adaugam faina amestecata cu praful de copt,piperul.
Amestecam pana ce se omogenizeaza,la final incorporam spuma de albusuril...
Intr-un bol mare mare amestecam ingredientele pentru marinare, adaugam pieptul de pui spalat si sters cu un prosop de bucatarie. Adaugam apa cat sa acopere carnea, amestecam pana ce se omogenizeaza.
Acoperim cu folie alimentara sau cu un capac si lasam pana a 2 zi la frigider.
Scoatem...
Choux -intr-o cratita adaugam untul, apa si punem pe foc pana ce ajunge in punctul de fierbere, adaugam faina amestecata cu sare si zahar.
Amestecam cu o lingura de lemn pana ce se incorporeaza faina. Adaugam pe rand ouale amestecand bine dupa fiecare.
Cu ajutorul unui pos formam gogosele...
Jeleu (peltea) de mere
Merele le spalam si le curatam de coaja si le dam prin razatoare, le calim cu zahar si scortisora sa avem pentru iarna. Cotoarele si cojile nu le aruncam pentru ca le folosim la jeleu, eu am adaugat si cateva mere. Punem intr-un vas adanc (eu am folosit ceaunul) apa cat sa acopere si punem...
Pastrama afumata de rata
Intr-un vas mai adanc(este bine o caserola cu capac de cca 5 l)adaugam sare,piper,2 foi de dafin zdrobite,usturoi praf si cimbru(eu am avut uscat si dupa dat prin strecuratoare care sa fie cat mai fin) Amestecam bine si adaugam carnea,o condimentam bine dupa care adaugam apa rece de la...
Desert pere coapte in sos de ciocolata
Spalam perele si le curatam de coaja ,dar nu complet. Taiem varful la fiecare si scoatem samburi. Intr-un bol amestecam nuca cu merisoarele,stafidele. Intr-o tava unsa cu unt adaugam ciocolata rupta bucatele si adaugam perele umplute cu nuca,adaugam cate o lingurita miere de albine(a mea...
Desert placinta cu mere, de post
Merele le spalam dupa care le dam prin razatoare.Stoarcem 1/2 lamaie ,coaja rasa de lamaie,1 lingura scortisoara si am adaugat intr-o cratita care am pus pe foc sa se caleasca putin.Lasam sa se raceasca bine dupa care amestecam cu nuca. Intre timp pregatim foile cate 2 care le ungem cu...
Rata cu portocale
Rata o curatam bine de tuleie si pene,o stergem cu servetele absorbante de bucatarie. Condimentam rata cu sare si piper,asezam intr-o tava in care am adaugat vinul cu untura de rata,ceapa taiata in 4,rozmarin si adaugam rata care o mai intoacem ca sa sa se marineze pe toate partile, A 2 zi...
Gutui coapte la cuptor
Gutuile coapte le spalam bine de pui si le taiem in 2,le scoatem cotorul si le asezam in tava cu scobitura in sus. Stropim cu zeama de lamaie si punem zahar in fiecare scobitoare dar si pe ele. Dam tava la cutorul incalzit cca 45 min pana ce gutuile sunt bine inmuiate si incep...
Desert prajitura cu mere
Merelele curatam de coaja si le taiem felii cat mai subtiri (eu am taiat cubulete cu le-am taiat cu fata in brate) le-am amestecat cu 1 lingura de zahar si zeama de la 1 lamaie. Intr-un bol mixam ouale cu un praf de sare pana ce isi dubleaza volumul si devine o compozitie cremoasa. Adaugam...
Aperitiv saratele simple
Intr-un bol adaugam branza de vaci cu burduf,untul taiat cubulete la temperatura camerei,smantana,oul si condimente dupa gust. Amestecam bine pana ce se omogenizeaza,adaugam treptat faina pana ce se omogenizeaza si devine un aluat elastic si nelipicios. Invelim in folie alimentara si dam la...
Desert Palmieri
Lasam aluatul sa se dezghete peste noapte in frigider. Pe masa infainata intindem putin aluatul si il ungem cu unt moale. Intr-un bol amestecam zaharul cu condimentele si presaram un strat uniform de zahar pe toata suprafata. Rulam aluatul pe jumatate si rulam si cealalta parte spre...
Desert tort cu pere si mascarpone
Curatam perele de coaja le taiem cubulete si le stropim cu zeama de lamaie,le adaugam intr-o cratita impreuna cu zaharul si punem pe foc sa se caleasca cca 10-15 min.(pana scade zeama) Putem sa le zdrobim si sa le facem piure,eu am preferat sa le las asa.amestecam perele racite cu...
Desert tarta cu fructe
Aluat -intr-un bol amestecam untul cu zaharul,praful de sare adaugam oul batut coaja de lamaie si bicarbontul stins cu zeama de lamaie, Amestecam pana ce se omogenizeaza,adaugam treptat faina amestecam cu o paleta la inceput pana incorporam jumatate din cantitatea de faina. Apoi rasturnam...
Dulceata de zmeura
Intr-o oala cu fundul dublu, adaugam zaharul si apa si fierbem pana ce obtinem un sirop gros, facand proba cu farfuria rece. Aceasta trebuie sa se faca ca o bobita de roua. Adaugam zmeura(care am adaugato intr-o strecuratoare si am scufundato in apa,dapa acare am lasat sa se scurga faorte...
Desert prajitura rasturnata cu prune
Prunele le spalam si le scoatem samburii, le taiem in jumatate si le vom aseza in tava tapetata cu hartie de copt (eu am folosit o tava de 20/30) Adaugam nuca macinata,deasupra zaharul amestecat cu scortisoara si ghimbirul. Mixam albusurile spuma cu un praf de sare,adaugam zaharul si mixam...
Desert tarta cu prune
Spalam prunele, le scoatem samburii si le taiem in jumatati. Ungem tava cu unt,adaugam foaia de aluat (dezghetata de cu seara in frigider) o intepam cu furculita pe alocori,adaugam grisul pe toata suprafata de tava. Asezam prunele in tava si deasupra adaugam amestecul de zahar cu...
Desert crumble cu prune
Pentru inceput pregatim aluatul faramicios. Intr-un bol adaugam untul cu zaharul si faina, coaja de lamaie si zaharul vanilat,framantam un aluat omogen. Invelim in folie alimentara si dam la rece cca 15-30 min. Intre timp spalam prunele,le scoatem samburi)le lasam sa se scurga de apa) si...
Sandvisuri cu ton si mozzarella
Intr-un bol amestecam tonul scurs de apa sau ulei, adaugam smantana, ceapa tocata marunt, amestecam bine si la final potrivim de condimente dupa gust. Intr-o tava tapetata cu hartie de copt adaugam feliile de paine,un strat de ton,felii de rosii deaspra si felii de mozzarella. Dam tava la...
Aperitiv friganele cu ceapa verde
Intr-un bol batem ouale cu sare si iaurtul pana ce se omogenizeaza. Adaugam faina,piper dupa gust si amestecam pana ce se omogenizeaza. Adaugam mozzarela data prin razatoarea,ceapa verde tocata,omogenizam. Trecem feliile de paine prin amestecul de ou presand usor,le prajim pe ambele...
Desert Tiramisu
Galbenusurile le-am mixat cu zaharul cca 5 min pana ce au crescut in volum si s-au deschis la culoare. Adaugam mascarponele in 2 transe(eu am folosit 2 cutii de 250 g)si mixam cateva secunde pana ce se omogenizeaza,adaugam esenta de vanilie si liciorul de migdale,omogenizam. Separat mixam...
Desert galuste cu prune din aluat cu branza de vaci
Intr-un bol amestecam branza cu restul de ingrediente pentru aluat,amestecam bine pana ce se omgenizeaza,acoperim cu folie si dam la rece 30 min. Intre timp am adaugat apa cu 1 lingurita sare la fiert. Intr-o tigaie am topit untul,am adaugat pesmetul si amestecam continuu pana ce se...
Chiftele de pui cu dovleac copt
Carnea de pui o tocam cu ajutorul robotului. Adaugam dovleacul copt,usturoiul curatat si pisat cu zdrobitorul. Ceapa si patrunjelul le spalam si le tocam marunt,adaugam condimente dupa gust,oul batut,pesmetul,amestecam bine pana ce se omogenizeaza. Acoperim cu folie alimentara si lasam sa...
Mazare cu galuste
Pulpele de pui le-am spalat,le-am sters cu un prosop de bucatarie si le-am prajit in uleiul incins cu untura. Dupa ce le-am prajit frumos pe ambele parti am adaugat ceapa verde spalata si tocata,condimente dupa gust,morcovul curatat si taiat cubulete sau felii,amestecam sa se caleasca cca 1-2...
Pasta de leustean
Leusteanul il spalam bine si il lasam sa se scurga de apa. Ii rupem frunzele de pe tija si le punem intr-un bol mai mare impreuna cu sarea. Acum daca dorim putem folosi blenderul pentru a le pasa sau robotul de bucatarie, Eu am folosit robotul ca era la indemana,cand pasta este finasi...
Desert tort cu mure si ciocolata alba
Blat -mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa. Adaugam galbensurile amestecate cu apa si uleiul,mixam cat se omogenizeaza. Cernem faina amestecata cu praful de copt,cacao,adaugam coaja si esenta de vanilie,amestecam cu o...
Salata de vinete cu ardei copt
Legumele dupa ce le-am copt, le curatam de coaja,le lasam sa se scurga bine de lichid. Eu am folosit legumele care le-am congelat in toamna,le-am lasat la dezghetat de cu seara intr-o strecuratoare. Ceapa o curatam,o spalam si o tocam marunt(eu am folosit blenderul)o punem intr-un bol cu...
Desert tort cu crema de cirese si nuca de cocos
Blat -mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa si densa. Adaugam galbenusurile amestecate cu uleiul si apa,mixam pana ce se omogenizeaza. Cernem faina cu praful de copt,adaugam esenta,coaja rasa,amestecam cu o paleta cu miscari de...
Desert prajitura de post cu dovleac
Dovleacul il dam prin razatoare si il calim cca 5 min cu zaharul, apoi il lasam sa se raceasca foarte bine. Adaugam faina,praful de copt,zaharul vanilat,sarea,scortisoarea,amestecam pana ce se omogenizeaza,adaugam dovleacul,amestecam si treptat laptele,amestecand continuu cu telul pana...
Piftie de pui
Carnea spalata bine o adaugam intr-o cratita,ceaun,apa cat sa acopere carnea,1 lingura sare,1 ardei iute rupt in 2. Adaugam morcocul curatat si taiat in 2,ceapa,telina curatata,prazul. Strangem spuma de cate ori este nevoie si stergem marginea oalei ca sa fie carata. Fierbem totul la foc...
Waffe aperitiv cu masline
Intr-un bol mixam albusurile spuma cu un praf de sare pana ce isi dubleaza volumul si devine o spuma densa. Galbenusurile le amestecam cu apa,laptele si untul topit,adaugam faina amestecata cu praful de copt,piperul. Amestecam pana ce se omogenizeaza,la final incorporam spuma de albusuril...
Pastrama de pui
Intr-un bol mare mare amestecam ingredientele pentru marinare, adaugam pieptul de pui spalat si sters cu un prosop de bucatarie. Adaugam apa cat sa acopere carnea, amestecam pana ce se omogenizeaza. Acoperim cu folie alimentara sau cu un capac si lasam pana a 2 zi la frigider. Scoatem...
Desert tort cu choux-uri si mousse de caramel
Choux -intr-o cratita adaugam untul, apa si punem pe foc pana ce ajunge in punctul de fierbere, adaugam faina amestecata cu sare si zahar. Amestecam cu o lingura de lemn pana ce se incorporeaza faina. Adaugam pe rand ouale amestecand bine dupa fiecare. Cu ajutorul unui pos formam gogosele...