Piftie de pui

de Lau in Mancaruri cu carne, 19 Ian 2021 | 2640 vizualizari

 

retete festive de iarna

 

INGREDIENTE

  • 2 kg carne de pui(eu am folosit picioare,aripi,piept de pui de tara)
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa
  • 1 bucata praz
  • 1 bucata telina
  • sare
  • piper
  • 1 ardei iute
  • usturoi
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piftie de pui:

Carnea spalata bine o adaugam intr-o cratita,ceaun,apa cat sa acopere carnea,1 lingura sare,1 ardei iute rupt in 2.

Adaugam morcocul curatat si taiat in 2,ceapa,telina curatata,prazul.

Strangem spuma de cate ori este nevoie si stergem marginea oalei ca sa fie carata.

Fierbem totul la foc mic pana ce carnea se desprinde de oase,daca este nevoie se adauga apa calda.

Se face proba punand putina zeama intr-un pahar si lasat sa se raceasca la congelator.

Scoatem carnea,lasam sa se raceasca.

Intre timp strecuram zeama printr-o sita deasa.

Curatam usturoiul,il pisam si adaugam in zeaza,adaugam sare si piper dupa gust,vanturam zeama de 2-3 ori dintr-o oala in alta.

Punem carnea in boluri si deasupra adaugam zeama.

Putem decora cu morcovi care i-am fiert.

Lasam sa se raceasca la temperatura camerei,dupa care le dam la frigider pana a 2 zi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Piftie de pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

Rocsi 1

22.01.2021, 21:02

Desi am mancat la sarbatori de m-am saturat pentru jumatate de an, parca tot as gusta din a ta, acum ca o vad!

Catalina L 1

23.01.2021, 12:25

imi place piftia

Panacris 1

23.01.2021, 18:23

Hmm trandafiri și piftie????? Interesantă combinație de imagine, nu de gust! Am și eu acum o piftie la gătit, dar așa clasic din adidași de porc!

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
Pui cu ierburi de Provence