Rata cu portocale

de Lau in Rata, 5 Aug 2021 | 3148 vizualizari

 

"Retete de suflet"

 

INGREDIENTE

  • 1 rata
  • sare
  • piper
  • rozmarin
  • 200 ml vin rosu
  • 50 ml untura de rata
  • 3 portocale
  • 1 ceapa
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rata cu portocale:

Rata o curatam bine de tuleie si pene,o stergem cu servetele absorbante de bucatarie.

Condimentam rata cu sare si piper,asezam intr-o tava in care am adaugat vinul cu untura de rata,ceapa taiata in 4,rozmarin si adaugam rata care o mai intoacem ca sa sa se marineze pe toate partile,

A 2 zi transeram rata in alta tava  care am unso cu untura de rata si adaugam zeama de portocale,rozmarin(am umplut rata cu cojile de portocala)acoperim cu folie de aluminiu si o lasam sa se tempereze 1-2 ore inainte sa o bagam la cuptorul incalzit cca 2 ore la 160 grade.

Din cand in cand stropim rata cu zeama care este in tava.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rata cu portocale" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Rata cu portocale