Am mai spus-o si o repet ca suntem iubitori de branzeturi. Branza fondue este descoperita recent si cum o gasesc destul de rar prin magazinele din orasul meu, m-am hotarat sa incerc sa o inlocuiesc cu ce gasesc. Asa ca prima oara am testat cu o bucata de Camembert si cum ne-a placut asa de tare am hotarat ca fiecare sa fie cu portia lui sa nu ne suparam:))....
Branza Camembert o scoatem din ambalaj, o crestam putin la suprafata cu cutitul si o punem in vase individuale termorezistente. Painea ciabatta o taiem cuburi, o punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt, o stropim cu putin ulei de masline.
Dam la cuptor vasele cu branza si tava cu bucatelele de paine, la cuptorul incins la 180-190 grade pt 10 minute.Intre timp pregatim salata: spalam si curatam legumele, le taiem ca pt salata intr-un bol incapator.
Taiem frunzele de menta si le punem peste salata, asezonam cu sare si piper dupa gust, adaugam 1 lingurita rasa de zahar brut, 1 lingura ulei de masline si 2-3 linguri suc proaspat de grefa rosie. Amestecam toate ingredientele de salata si montam in farfurie: cateva frunze de rucola, peste 1/2 din cantitataea de salata, de jur imprejur 1/2 din crutoanele din painea ciabata si alaturi vasul cu branza camembert de la cuptor.
Pofta buna!! Este o nebunie....
1
pe cat este de delicioasa pe atat de rapid se face...
2
branza se serveste atunci cand o scoateti din cuptor
3
daca constatati ca nu s-a topit suficient sau s-a intarit intre timp, o mai puteti da pt cateva minute la cuptor
4
salata o faceti dupa gustul vostru si dupa preferinte...initial trebuia sa fie cu salata de sfecla, dar trebuia sa astept prea mult dupa sfecla la cuptor...