Branza Camembert la cuptor cu salata si crutoane

de simona72 in Salate, 13 Ian 2014 | 5460 vizualizari

 

Am mai spus-o si o repet ca suntem iubitori de branzeturi. Branza fondue este descoperita recent si cum o gasesc destul de rar prin magazinele din orasul meu, m-am hotarat sa incerc sa o inlocuiesc cu ce gasesc. Asa ca prima oara am testat cu o bucata de Camembert si cum ne-a placut asa de tare am hotarat ca fiecare sa fie cu portia lui sa nu ne suparam:))....

 

INGREDIENTE

  • 2 bucati de branza Camembert(de la Milkana am avut eu)
  • 1 painica ciabatta cu rosii si masline(de la Kaufland am avut eu)
  • 1 lingura ulei de masline
  • pt salata:
  • 2 rosii
  • 1 mar
  • 1 ceapa rosie
  • 1 bucata de castravete
  • cateva frunze de salata rucola
  • cateva frunze de menta proaspata
  • 2-3 linguri de zeama de grefa rosie
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 lingurita zahar brut
  • sare si piper dupa gust
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Branza Camembert la cuptor cu salata si crutoane:

Branza Camembert o scoatem din ambalaj, o crestam putin la suprafata cu cutitul si o punem in vase individuale termorezistente. Painea ciabatta o taiem cuburi, o punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt, o stropim cu putin ulei de masline.

Dam la cuptor vasele cu branza si tava cu bucatelele de paine, la cuptorul incins la 180-190 grade pt 10 minute.Intre timp pregatim salata: spalam si curatam legumele, le taiem ca pt salata intr-un bol incapator.

Taiem frunzele de menta si le punem peste salata, asezonam cu sare si piper dupa gust, adaugam 1 lingurita rasa de zahar brut, 1 lingura ulei de masline si 2-3 linguri suc proaspat de grefa rosie. Amestecam toate ingredientele de salata si montam in farfurie: cateva frunze de rucola, peste 1/2 din cantitataea de salata, de jur imprejur 1/2 din crutoanele din painea ciabata si alaturi vasul cu branza camembert de la cuptor.

Pofta buna!! Este o nebunie....

TIPS-URI

1

pe cat este de delicioasa pe atat de rapid se face...

2

branza se serveste atunci cand o scoateti din cuptor

3

daca constatati ca nu s-a topit suficient sau s-a intarit intre timp, o mai puteti da pt cateva minute la cuptor

4

salata o faceti dupa gustul vostru si dupa preferinte...initial trebuia sa fie cu salata de sfecla, dar trebuia sa astept prea mult dupa sfecla la cuptor...

Daca ti-a placut reteta noastra "Branza Camembert la cuptor cu salata si crutoane" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mancarica de cartofi, cu costita afumata si legume, la tigaie

de vasimur 4

ieri la 16:54

Strudel din aluat foietaj cu budinca de vanilie si visine

de Caty 2

pe 06.07 la 18:42

 Torturi spirala cu zmeura  si La multi ani ! ( reteta cu nr 1800 )

pe 05.07 la 18:28

Reteta de briose cu ciocolata si fructe de padure

pe 05.07 la 15:03

Plăcintă cu iaurt - Rețeta delicioasă și ușor de preparat

pe 03.07 la 09:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv camembert la cuptor cu sos de fructe rosii si migdale cu rozmarin