Rulada aperitiv cu crema de branza si sunca

de simona72 in Aperitive / Garnituri, 6 Ian 2014 | 12679 vizualizari

 

Nu a fost in plan sa fie facuta de sarbatori, dar nu stiu cum a iesit:)) ....cu ceva oua ramase si branzeturi, sunculite...

 

INGREDIENTE

  • pt blat:
  • 2 oua + 2 albusuri
  • 1 praf de sare
  • 4 linguri faina
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita praf de copt
  • pt umplutura:
  • 2 linguri smantana grasa
  • 50 gr branza cu mucegai albastru
  • 50 gr mascarpone
  • 50 gr pranza proaspata de la Delaco
  • sare si piper alb dupa gust
  • feliute subtiri de pulpa de porc de la Sergiana
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada aperitiv cu crema de branza si sunca:

Pt blat: eu am avut 2 albusuri ramase de la o prajitura asa ca le-am folosit pe astea impreuna cu alte 2 oua pt blat. Bateti albusurile spuma cu un praf de sare. Separat amestecati galbenusurile cu uleiul de masline si le adaugati peste albusurile batute spuma. Faina alba o amestecati cu praful de copt si o incorporati amestecand usor cu un tel cu ouale batute. Turnati aluatul in tava tapetata cu hartie de copt si coaceti la cuptorul incalzit la 170 grade pt 10 minute. Scoateti aluatul din tava, si-l puneti pe un prosop curat de bucatarie, pe care l-ati umezit inainte. Faceti sul blatul si-l lasati sa se raceasca. 

Pt crema de branza: puneti smantana intr-o craticioara cu fundul dublu pe foc. Lasati sa se incalzeasca si adaugati branza cu musegai. Amestecati pana branza se dizolva, dar sa nu dea in clocot. Lasati sa se raceasca si adaugati si celelalte branzeturi. Condimentati cu sare si piper alb dupa gust. 

Pt asamblare: scoateti blatul din prosopul umed si-l puneti pe o folie alimentara. Deasupra puneti crema de branza, peste feliutele de pulpa de porc sau alte sunci ce aveti in frigider. Rulati si faceti sul blatul adunat in folie alimenatara. Dati la frigider si/sau 15 minute in congelator inainte de servire. Taiati rulada in felii groase de un deget si serviti cu muraturi. Noi am servit cu un cocktail de masline de la Lidl. Pofta buna!!

TIPS-URI

1

cand coaceti blatul, treceti hartia de copt prin jet de apa, o stoarceti de surplusul de apa si o intindeti mult mai usor in tava si se desprinde usor si de pe blat

2

pana in momentul cand umpleti blatul, acesta sa stea in prosopul umed, chiar si la frigider, sa nu se usuce blatul

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada aperitiv cu crema de branza si sunca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Krystyan Trendy 1

06.01.2014, 18:53

grozava rulada

Rocsi 1

06.01.2014, 19:36

Super faina

diaconta 1

07.01.2014, 09:53

Verisoara mea a facut o rulada asemenatoare si tare mult imi place,sper s-o prestez si eu in curand

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Drob de pasare