Inspiratie mi-a fost insusi bucatarasul suprem...Multumesc!>:D
Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Galbenusurile se amesteca cu zaharul, branza, coaja de limeta sau lamaie, smanatana, iar pt a adauga semintele de la pastaia de vanilie, o taiem pe aceasta pe lungime(avem nevoie de un cutit cu varful bine ascutit) iar cu lama cutitului radem pastaia pe interior si semintele le adaugam peste celelalte ingrediente. Amestecam bine cu un tel, adaugam albusul batut spuma si amestecam de data aceasta mai incet, in asa fel incat sa nu scoatem tot aerul din albusuri. Turnam compozitia in cele trei vase si dam la cuptorul incins la 180 grade pt 20 minute. Cand sunt doar calde le scoatem din vas si le servim cu sosul de mure.
Pt sos: am incalzit gemul de mure pe foc sau in cuptorul cu microunde si gata sosul.
Pofta buna!!!
1
au crescut tare frumos sufleurile dar apoi s-au lasat...asa ca le-am suprapus una peste alta, ca pe tortulet
2
folositi vase mai mici pt sufleu, ca cele pt creme brulee