Budinca de orez cu gutui si crema de vanilie

de simona72 in Dulciuri, 6 Ian 2014 | 4647 vizualizari

 

Din gama ce gatim dupa sarbatori cu ce avem in casa si nu vrem sa aruncam....

 

INGREDIENTE

  • 1 cana orez cu bobul lung
  • 3 cani suc Cappy de portocala cu pulpa+ 1 cescuta
  • 1 borcan de gutui pt placinta 350 gr
  • 1 pachetel mic cu piscoturi(11 bucati)
  • 250 ml lapte
  • 3 linguri zahar pudra
  • 1 plic de crema pt prajituri cu gust de vanilie de la Dr Oetker
  • 2 lingurite unt
  • 1 lingurita ulei de floarea soarelui
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de orez cu gutui si crema de vanilie:

Spalam orezul in mai multe ape si-l punem la fiert impreuna cu sucul Cappy. Cand orezul este fiert dam deoparte craticioara si transferam orezul intr-un vas termorezistent, de yena am folosit eu, uns cu o lingurita ulei de floarea soarelui. Lasam sa se raceasca orezul. Eu l-am lasat peste noapte, pt ca am fiert orezul seara si nu am mai avut timp sa-l fac.

Dimineata, orezul la suprafata era uscat, asa ca l-am uns cu 2 lingurite de unt, am turnat deasupra si am distribuit uniform un borcan de gutui pt placinta si am dat vasul la cuptorul incins la 170 grade pt 15-20 minute.

Intre timp am pregatit crema: am pus laptele intr-un vas cu peretii inalti, am adaugat zaharul si crema la plic. Am mixat pana crema s-a ingrosat si s-a tinut bine pe paletele mixerului.

Dupa ce orezul si gutuile au stat suficient la cuptor, scoatem vasul si-l lasam sa se raceasca. Piscoturile le trecem prin cescuta de suc Cappy ramasa, le asezam peste gutui, iar peste piscoturi punem crema de vanilie.

Dam vasul la rece pt 2-3 ore, apoi se poate servi. Pofta buna!!

TIPS-URI

1

initial desertul urma sa fie facut cu orez cu lapte, dar cum sucul era deschis de 2 zile si uma sa fie aruncat pt ca avand pulpa si este fara conservanti se strica foarte repede

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de orez cu gutui si crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

Ela68 1

06.01.2014, 21:04

sunt satula, dar tot as vrea o portie

laura_n 1

06.01.2014, 21:30

Simona, ai facut o bunaciune

diaconta 1

07.01.2014, 09:03

Interesanta combinatie ai facut Simonico

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Budinca de orez cu banane