Numai bune de luat la pachet, pt micul dejun sau cina....
Aluatul l-am facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in masina in ordinea scrisa mai sus la ingrediente. Lasam aluatul sa creasca la loc caldut 30 minute.
Intre timp pregatim umplutura: intr-un castron sfaramam branza sau o dam pe razatoarea cu ochiuri mari, depinde doar ce fel de branza folosim, adaugam ouale, smantana si chimenul si amestecam compozitia. Intr-un alt castron dam cascavalul pe razatoarea cu ochiuri mici si-l amestecam cu 3-4 linguri smantana si un praf de sare.
Pregatim o tava de briose, ungem gaoacele de briose cu putin ulei si tapetam cu putina faina. Dupa ce aluatul a crescut suficient, il rasturnam pe masa de lucru usor unsa cu ulei, impartim aluatul in doua. Intindem cu sucitorul o foaie, iar cu o forma rotunda decupam cercuri. Asezam cate 2 cercuri de aluat in fiecare gaoace de la tava de briose. Punem cate o lingura din amestecul de branza, iar peste branza cate o lingurita din amestecul de cascaval cu smantana. Procedam la fel pana umplem tava de briose si presaram deasupra putin piper proasat macinat. Lasam sa mai creasca briosele inca 15 minute, apoi dam tava la cuptorul incins la 180 grade pt 20-25 minute.
Pt ca am avut musafiri neanuntati pe celalat aluat l-am intins cu sucitorul intr-o foaie, am amestecat cele doua compozitii de branza si cascaval, le-am pus peste foaia intinsa si l-am rulat ca si pe cozonac. Am pus in tava de cozonac unsa cu ulei si tapetata cu faina, am mai lasat sa creasca inca 20 minute si am dat tava la cuptorul incins la 180 grade pt 30-40 minute.
Pt decor, puteti sa presarati deasupra seminte e chimen.
Pofta buna!!!
1
daca patiti ca si mine si nu aveti timp sa terminati briosele, atunci cand faceti rulada sa presarati peste foaia de aluat 2-3 linguri de pesmet sau gris inainte sa puneti umplutura de branza