Oua umplute

de simona72 in Aperitive / Garnituri, 3 Ian 2014 | 16130 vizualizari

 

Pe langa salata cu vinete, acest aperitiv este preferatul meu din copilarie. De obicei,clasic, il fac cu pate de porc sau pui, dar cum de data asta am uitat sa cumpar pateu, am facut ouale cu crema de branza, ca asta era disponibila in frigider. Au iesit la fel de bune ca si cele clasice....

 

INGREDIENTE

  • 8 oua fierte

pt umplutura:

  • galbenusurile de la cele 8 oua
  • sare si piper alb dupa gust
  • 2-3 linguri Branza proaspata de la Delaco
  • 1 lingura marar proaspat tocat fin
  • 2-3 linguri sos de maioneza cu smantana

pt sosul de maioneza:

  • 1 galbenus crud
  • 1 galbenus fiert
  • 100-150 ml ulei de floarea soarelui
  • sare dupa gust
  • 2-3 linguri smantana grasa
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Oua umplute:

Ouale se fierb in apa cu sare pt 10-15 minute. Se pun sub jet de apa rece si se lasa sa se raceasca. Se curata de coaja si se taie in doua. Galbenusurile se dau deoparte intr-un castron, se zdrobesc cu furculita, se adauga sare si piper dupa gust, branzica proaspata si se amesteca compozitia. 

Pt sosul de maioneza: zdrobim bine cu o furculita galbenusul de ou fiert, adaugam si galbenusul crud, le mixam si adaugam in fir subtire uleiul pt a forma maioneza. La urma adaugam sare dupa gust si 2-3 linguri de smantana grasa. Din maioneza formata luam 2-3 linguri, le punem peste amestecul de galbenusuri cu branza, adaugam si mararul si le amestecam. Punem pasta pregatita in pos sau intr-o punga si umplem jumatatile de albus. Pe un platou punem sosul de maioneza cu smantana, iar peste sos ouale umplute.

Pofta buna!!!

TIPS-URI

1

daca va place mararul puteti sa puneti o lingura de marar mai mult, data viitoare asa voi face

2

de preferat a se pregati in ziua cand se consuma

Daca ti-a placut reteta noastra "Oua umplute" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (35)

Aurelia 07_07 1

04.01.2014, 18:16

RuxyRux 1

04.01.2014, 23:02

Arata grozav

diaconta 1

05.01.2014, 20:37

foarte fain totusi incerc sa mai raresc ouale o vreme din alimentatie

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftele cu sos de rosii gratinate - Mancarea savuroasa si rapida

de Rocsi 9

ieri la 19:32

Placinta cu branza si vanilie - Reteta simpla si rapida

de laura_n 7

ieri la 16:32

Cheesecake cu dulceață de smochine - Desertul delicios și rapid la pahar

ieri la 10:11

Prajitura cu prune si mascarpone - Desert delicios de toamna

de oanapl 7

pe 29.09 la 18:33

TOP
utilizatori

Rocsi

1271 puncte

Lau

Lau 9

1181 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

RODIMUR

1133 puncte

oanapl

1104 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Oua umplute cu ton