silvi0ara

1

Bucataras
incepator

Comuna Tunari Judet Ilfov

Bucataras din 12.02.2010

RETETE255
PRIETENI131
Retete

Corabioare de dovlecei

In Aperitive / Garnituri la 24 Feb 2010

Se taie doveleceii in 2 pe lungime si se scoate miezul cu o lingura(cu atentie sa nu se rupa).Se fierb in supa timp de 5 minute.Se lasa la scurs si racit,timp de 15 min. Se toaca ceapa marunt,sunca se toaca cubulete,rosia decojita se toaca si ea tot cubulete.Totul se amesteca cu branza data...

Prajitura Albinita

In Prajituri la 24 Feb 2010

Foi :intr-o cratita se pune zaharul si se amesteca cu oul,apoi se pune la foc mic si se adauga laptele si se amesteca pana se topeste zaharul,se adauga mierea,untul si la sfarsit bicarbonatul,dupa ce s-a omogenizat totul se ia de pe foc si se adauga faina si se amesteca pana se formeaza un aluat...

Eclere cu ciocolata

In Prajituri la 24 Feb 2010

Se pune in cratita untul,laptele,un praf de sare,zaharul,se aseaza pe foc mic si cand incepe sa clocoteasca se toarna toata faina o data si se amesteca repede si bine pana se formeaza o coca rotunda,dar fara sa fiarba.Se fasa cateva minute sa se raceasca si se aduga oualele unul cata unul.Aluatul...

Sufleu de conopida

In Aperitive / Garnituri la 24 Feb 2010

Se spala conopida, se pune la fiert apa cu zarzavatul si cand a fiert se adauga bucatelele de conopida sa fiarba 3 minute, se lasa la scurs. Intre timp se face sosul beshamel. Intr-o craticioara se topeste untul in lingura de ulei se adauga faina si se subtiaza cu laptele, se adauga condimentele,...

Ratatouille.

In Mancaruri de post la 23 Feb 2010

Intr-o tigaie mare de calesc vinetele si dovleceii taiati cubulete,cand sunt gata se lasa la scurs pe hartie absorbanta. Separat se caleste cepa cu rosiile peste care se adauga condimentele si 1 frunza de dafin.Se lasa sa fiarba pana se inmoaie ceapa.Intr-0 forma termorezistenta se pun...

Tort de mere

In Torturi la 23 Feb 2010

Se ia un vas termorezistent si se unge cu unt. Se curata merele de coaja si se scoate cotorul,apoi se stropesc cu zeama de lamaie sa nu oxideze.Se aseaza in forma si in fiecare gaura se pune putin zahar si cate o lingurita de dulceata.Se pune restul de unt peste mere si se da la cuptorul...

Pappardelle cu sos de spanac

In Spaghete la 23 Feb 2010

Se coace usturoiul intreg la cuptor invelit in folie de aluminiu 15-20 min sa se inmoaie. Se fierb pastele conform instructiunilor de pe pachet,se scurg se se tin la cald.Se pune o tigaie cu ulei la incins si se adauga ceapa tocata pana se inmoaie.Se adauga ciupercile si miezul de usturoi si...

Aperitiv din rosii pentru micul dejun

In Aperitive / Garnituri la 22 Feb 2010

De la fiecare rosie se taie cu atentie capacelul.Se scoate miezul cu o lingurita,scobind cu grija sa nu le rupem.Se condimenteaza cu sare si piper in interior dupa gust,si se lasa cu gura in jos pentru 5 minute,sa se scurga surplusul se zeama. Se incinge cuptorul la 180gC. Apoi in fiecare...

Tort cioco-piersica

In Torturi la 22 Feb 2010

Blatul: Se unge o forma de tort cu diametrul de 26 cm.Se incinge cuptorul la 180gC. Se amesteca untul moale cu 100g zahar,sarea,zaharul vanilat si coaja de portocala,apoi se adauga pe rand cele 6 galbenusuri.Ciocolata se topeste la microunde si apoi se inglobeaza in crema de unt,se adauga...

Ciorba cu perisoare din peste

In Ciorbe la 22 Feb 2010

Se toaca carnea de peste si se amesteca cu ceapa tocata,oua,orezul,pasta de tomate,verdeata si faina.Se framanta bine.Din acest amestec se formeaza mici perisoare care se tavalesc prin faina sa nu se desfaca la fiert. Se pune o oala la foc cu 2-3 linguri de ulei si se adauga legumele tocate...

Pachetele de primavara

In Aperitive / Garnituri la 22 Feb 2010

Intr-o tigaie tip woc,se pune la incins 2-3 linguri de ulei,apoi se pune la calit carnea de pui sau sunca, pana este gata carnea. Se adauga morcovii, varza,prazul,usturoiul,ciupercile si ardeii taiati fideluta, piperul si sosul de soia, se fierbe totul cam un minut la foc puternic,pana s-a...

Tarta cu mere si crema de vanilie

In Prajituri la 21 Feb 2010

Se pune faina intr-un vas se   face o gaura in mijloc se adauga o priza de sare, zaharul, zaharul vanilat, untul rece (taiat bucatele mici) si galbenusurile. Se amesteca bine aluatul si se framanta pana la omogenizare.Impachetati aluatul in folie de plastic si dati-l la frigider cam 20...

Brasato alla Milanese

In Jakob Hausmann la 21 Feb 2010

Intr-o tigaie mai mare se incinge uleiul si untul.Se prajeste carnea pe toate partile,apoi se adauga morcovii,gulia,cartoful si ceapa taiate cubulete si se prajesc usor langa carne.Se condimenteaza cu sare si piper.Se adauga usturoiul tocat marunt si cele 2 cuisoare.Se stinge cu vin,se da in...

Piine de casa

In Piine la 20 Feb 2010

Intr-un lighenus se pun cele doua feluri de faina, drojdia, zaharul, sarea si se amesteca usor, apoi se face loc la mijloc, se adauga uleiul si apa calduta. Se framanta un aluat nu foarte cosistent circa 20 de minute. Se acopera cu un servet curat si se lasa la crscut 1 ora. Aluatul trebuie sa...

Saramura din pulpe de pui

In Pui la 20 Feb 2010

Se pune gratarul la incins,se spala bine pulpele,se condimenteaza apoi se pun pe gratar.Pana se fac pulpele pregatim saramura.Se pune pe foc o cratita cu 500ml apa,sare si piper si cand a dat in clocot se adauga usturoiul pisat si rosia(ca sa fie mai gustoasa se coace cateva minute inainte de a...

Papricas din carne de manzat

In Vita la 20 Feb 2010

Se toaca ceapa si se caleste in ulei pana se inmoaie. Se adauga carnea de manzat taiata cubulete si se lasa sa se rumenesc, cat sa-si schimbe culoarea. Presarati carnea cu putina sare si piper. Adaugam boiaua si stingem cu 2 cani de apa/supa. Adaugam usturoiul tocat,ardeiu si sosiile date pe...

Rulada de somon fume cu urda si andive

In Aperitive / Garnituri la 18 Feb 2010

Amestecati intr-un castron urda cu ceapa taiata marunt, adaugati chimenul macinat, coaja de la jumatate de lamaie, 3-4 linguri de ulei, mararul tocat fin, sare si piper dupa gust. Omogenizati bine compozitia. Intindeti amestecul de urda pe fileurile de peste si rulati. Taiati rondele...

Bruschete cu vinete

In Aperitive / Garnituri la 18 Feb 2010

Rosiile se taie culbulete mici. Vineta se curata, se taie cubulete si se pun cu putina sare. Se lasa la scurs si se ptajeste in putin ulei de seminte de struguri. (nu puneti mult deoarece vinetele isi iau mult ulei). Usturoiul se taie si el marunt. Se pun intru-un bol,toate ingredientele impreuna...

Placinta cu branza dulce

In Prajituri la 17 Feb 2010

Branza se amesteca cu zahar,smantana,vanilie,coaja de lamaie si ouale plus i galbenus.Apoi se bat spuma tare cele 2 albusuri si se adauga in branza, amestecand cu grija de jos in sus.Se ia o tava dreptunghiulara se unge bine cu unt.Se aseaza pe rand 4 foi de placinta unse cu ulei fiecare,se...

Baclava

In Prajituri la 17 Feb 2010

Se macina nucile in masina de tocat; Se impart foile in patru parti. Apoi se amesteca nucile cu praful de scortisoara si se imparte in 3 parti. Se iau primle 3 foi si se aseaza in tava ungand fiecare foaie dupa ce a fost pusa in tava si punand peste ea urmatoarea foaie; Se pune...

CHOIX A LA CREME

In Prajituri la 16 Feb 2010

Intr-o craticioara se pune paharul de lapte,untul,zaharul si priza de sare si se pune pe foc mic si cand incepe sa fiarba se pune toata faina o data si se amesteca repede si bine(eventual folositi mixerul),apoi se ia de pe foc si se amesteca incontinuare pana ce amestecul devine omogen.Se lasa...

Ciorba din coasta afumata

In Ciorbe la 16 Feb 2010

Se portioneaza coasta,apoi se pune la fiert intr-o oala cu 2l de apa rece.Cand a facut spuma se curata bine cu o spumiera. Se lasa sa fiarba la foc mic sau in oala sub presiune(eu folosesc oala sub presiune).Dupa ce a fiert coasta pe trei sferturi se adauga zarzavatul tocat cubulete si sarea...

Guguluf cu cacao si ciocolata

In Prajituri la 16 Feb 2010

Se freaca bine untul cu zaharul,vanilia si priza de sare,pana devine o crema spumoasa.Apoi se adauga pe rand cele 6 galbenusuri,amestecand bine dupa fiecare. Se adauga laptele,coaja de lamiae,stafidele si portocalele.Se omogenizeaza bine compozitia,apoi se adauga faina amestecata cu praful de...

Praz cu masline

In Mancaruri de post la 16 Feb 2010

Se curata mai intai prazul de prima foaie si se taie in 4-5 bucati,dar numai partea alba.Intr-o cratita se pune uleiul si se aseaza pe foc,cand s- incins se pune prazul si se lasa sa se rumeneasca putin,dar atentie sa nu se arda. Cand s-a rumenit se adauga apa,vinul,maslinele si feliuta de...

Placinta de carne cu cartofi si pastarnac

In Vita la 16 Feb 2010

Se pune la incalzit uleiul intr-o tigaie,adaugati ceapa si usturoiul sa se inmoaie timp de 3-4 min.Adaugati carnea tocata si caliti timp de 10 min,apoi turnati pasta de rosii si sosul worcesterhire si adaugati sarea si piperul si se tine la foc pana scade zeama. Se face pireul din cartofi si...

Ciocanele de pui cu sos

In Pui la 16 Feb 2010

Ciocanelele se spala bine,se curata de piele si se ung cu amestecul facut din miere si sosul Dijonnaise.Apoi se aseaza intr-un vas de yena in care s-a pus 1 lingura de ulei,se condimenteaza cu sare,piper si boia dupa gust. Ciupercile curatate se taie in 4 fiecare si se adauga peste carne...

Ciorba radauteana

In Ciorbe la 14 Feb 2010

Se spala puiul si se pune intr-o oala de 3l cu apa si se pune la foc,dupa ce se ia spuma se adauga zarzavatul intreg,se adauga condimentele si se lasa pe foc pana ce se desprinde carnea de pe oase. Se scoate puiul si se lasa la racit iar zarzavatul se scoate si el.Zeama trebuie sa fie fara...

Supa de pui cu galuste de gris

In Supe la 14 Feb 2010

Se spala puiul si se curata de piele(cine prefera il poate pune cu piele cu tot),se pune intr-o oala de 5 l si se acopera cu apa pana la jumatatea olei.Se lasa sa fiarba cat se formeaza spuma,care se ia cu o spumiera.Apoi se adauga zarzavatul curatat si spalt.Eu am taiat morcovul rondele,telina...

Pastrav la gratar cu legume si cus-cus

In Pastrav la 14 Feb 2010

Pastavul se curata si se spala bine.Apoi se scoate fileul.Se taie capul si cu un cutit bine ascutit,se taie pe lungime(de la coada spre cap)Se obtin fileurile. Se pune pe foc gratarul se unge cu putin ulei si cand este bine incins se aseaza pestele stropit cu zeama de lamaie si se...

Pastrav proaspat cu legume la cuptor

In Pastrav la 14 Feb 2010

Se curata si se spala pestele. Legumele se spala si ele si se taie rondele,ciupercile se pun intregi.Intr-o tava de yena ,se aseaza pestele .Se stropeste pestele cu zeama de lamiae si ulei.Se pun o parte din legume,inclusiv cateva felii de lamaie in burta pestilor.Restul se imprastie uniform...

Afisate 211 - 240 din 255 retete    

Postari recente

publicat la 13.02.2013

Boccelute de clatite cu ciuperci

publicat la 12.02.2013

Tort cu mouse de ciocolata alba

Horosmopul tau de astazi:

Capricorn

Auzi ceva ce nu ar trebui si habar nu ai daca trebuie sa spui ceva sau sa taci si sa te faci ca nu ai inteles despre ce este vorba.

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 14

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1335 puncte

laura_n

1150 puncte

oanapl

1077 puncte

MotanLaOale

1077 puncte

mihaelar63

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]