Pasta de lapte praf - varianta simpla

de cccris in Dulciuri, 12 Feb 2010 | 12705 vizualizari

 

Nu e inventia mea. Am vazut ca nu a pus nimeni reteta asta, dar e super simpla pentru ornat orice dulce. Trebuia sa fie si pe "bucataras"

 

INGREDIENTE

  • miere / sirop de zahar grosut
  • lapte praf
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasta de lapte praf - varianta simpla:

Cantitatile le alegeti voi, dar pentru un test incepeti cu o lingura de miere sau sirop si adaugati cite putin lapte praf pina obtineti o pasta buna de modelat.

La varianta mai complicata: 60 ml apa, 70gr zahar pudra, 2-3 picaturi ulei, 1 lingurita energizant (sau glucoza), 180 de lapte praf sau mai mult. Se fierbe apa cu zaharul 3-4min, se ia de pe foc, se adauga energizant si ulei, se raceste. Se adauga lapte praf treptat pina ajungem sa avem o pasta care nu se lipeste si se poate intinde foaie.

TIPS-URI

1

Se pastreaza la frigider unde se intareste, dar se framinta pina isi revine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasta de lapte praf - varianta simpla" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

pe 01.07 la 11:22

Panna Cotta cu zmeura  - Deliciu fin si cremos

pe 30.06 la 22:09

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Spirale cu mere