Guguluf cu cacao si ciocolata

de silvi0ara in Prajituri, 16 Feb 2010 | 3563 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250g unt
  • 250g zahar
  • 6 oua
  • 500g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • o priza sare
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 75ml lapte dulce
  • 2 linguri stafide
  • 2 linguri portocale confiate taiate cubulete(sau ce va place)
  • 2 lingurite cacao
  • 1 forma de guguluf
  • Pentru uns forma:
  • 1 lingura unt
  • 2 linguri pesmet
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Guguluf cu cacao si ciocolata:

Se freaca bine untul cu zaharul,vanilia si priza de sare,pana devine o crema spumoasa.Apoi se adauga pe rand cele 6 galbenusuri,amestecand bine dupa fiecare.

Se adauga laptele,coaja de lamiae,stafidele si portocalele.Se omogenizeaza bine compozitia,apoi se adauga faina amestecata cu praful de copt,iar la sfarsit albusurile batue spuma tare.Totul se amesteca usor de jos in sus.

Se unge forma de guguluf cu unt foarte bine peste tot,apoi se tapateaza cu pesmet.Se toarna trei sferturi din compozitie in forma,iar in restul ramas se adauga cacaoa si se amesteca si se toarna peste crema alba.Cu ajutorul unui bat de frigaruie se fac forme circulare.Se baga prajitura la cuptorul preancalzit la 180gC,pentru 50 de minute.

Se incearca cu o scobitoare daca este gata.Se rastoarna pe un platou si se pudreaza cu zahar pudra,sau se gazureaza cu ciocolata topita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Guguluf cu cacao si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

pe 12.11 la 10:23

Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa

de laura_n 7

pe 11.11 la 18:32

Chiftele de porc - Rețeta simplă și savuroasă

pe 11.11 la 10:30

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Madelene