Prajitura Albinita

de silvi0ara in Prajituri, 24 Feb 2010 | 14565 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru foi:
  • 150 gr.zahar,
  • 1 ou,
  • 10 linguri lapte,
  • 2 linguri miere,
  • 30gr.unt,
  • un praf sare,
  • 1 lingurita rasa de bicarbonat,
  • 500gr.faina.
  • Pentru crema:
  • 1 pahar lapte(250ml.)
  • 5 linguri amidon de porumb,
  • un praf de sre,
  • 250 gr.unt,
  • 150 gr.zahar,
  • 1 plic zahar vanilat
  • 3 linguri zeama de lamaie.
  • un borcan gem de caise.
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Albinita:

Foi:intr-o cratita se pune zaharul si se amesteca cu oul,apoi se pune la foc mic si se adauga laptele si se amesteca pana se topeste zaharul,se adauga mierea,untul si la sfarsit bicarbonatul,dupa ce s-a omogenizat totul se ia de pe foc si se adauga faina si se amesteca pana se formeaza un aluat omogen.Aluatul se imparte in 4 bucati egale care se coco pe rand pe spatele unei tavi de aragaz la foc potrivit circa 3-4 min.Atentie,bucatile de aluat se tin la cald ca sa poate fi mai usor de intins pe tava.Tava trebuie unsa inainte de a pune fiecare foaie.

Crema:Se pune laptele la fier si cand a dat in clocot se toarne amidonul amestecat cu putin lapte rece si se amesteca bine ca sa nu se faca cocoloase(crema trebuie sa fie ca o ciulama mai groasa).Se fierbe circa 10 min.Se lasa la racit si intre timp se amesteca untul cu zaharul,vanilia si 3 linguri zeama de lamaie.Cand crema de amidon s-a racit se amesteca in crema de unt.Pe spatele tavii se aseaza prima foaie se adauga jumatate din crema,alta foaie peste care se toarna gemul,alta foaie pe care se pune restul de crema si se aseaza ultima foaie.Prajitura se taie a 2 zi in forme care va plac.Pofta buna

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Albinita" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Reteta de prajitura Somloi