Rocsi

9

Bucataras
Suprem

Falticeni

Bucataras din 18.12.2009

RETETE1623
PRIETENI313
Retete

Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

In Pui la 27 Dec 2012

Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu un servet de bucatarie. Intr-un castronel punem uleiul, putina sare, piper si boia de ardei dulce. Amestecam bine si cu o pensula ungem bucatile de pui. Ciupercile le scoatem din borcan si le spalam....

Cotlet de purcel cu carnati la tava

In Porc la 26 Dec 2012

Spalam cotletul si il stegem cu un servet de bucatarie. Taiem din el felii potrivite ca si grosime. Curatam ceapa, o spalam si o taiem rondele. Usturoiul il curatam si il pisam. Intr-un bol punem ceapa, usturoiul, vinul, pasta de rosii, pasta de gogosari,boiaua de ardei, patrunjelul si...

Fursecuri cu nuca si cafea

In Prajituri la 25 Dec 2012

Untul, de la temperatura camerei, il mixam spuma impreuna cu zaharul. Adaugam galbenusurile si le incorporam. Ness-ul il dizolvam cu apa si il punem peste unt. Incorporam praful de copt, cacaoa si 60 gr nuca macinata. Faina o cernem si o punem peste compozitia de mai sus pana obtinem un aluat...

Tocanita de piept de pui cu sos de rosii si cartofi

In Pui la 20 Dec 2012

Spalam pieptul de pui, il tamponam cu un servet si il taiem bucati potrivite. Intr-o cratita punem uleiul la incins, adaugam bucatile de pui si le rumenim putin pe ambele parti. Curatam morcovul, il spalam si il taiem rondele. Ceapa o curatam, o spalam si o tocam marunt. Dupa ce s-a rumenit...

Bomboane de post cu nuca de cocos

In Prajituri la 19 Dec 2012

Alunele le tocam cu un cutit. Intr-un bol punem 180 gr nuca de cocos, cacaoa, zaharul si alunele tocate. Amestecam usor cu o lingura, apoi adaugam uleiul si apa. Apa punem cate putin si tot amestecam cu mana compozitia, iar cand simtim noi compozitia la mana ca se pot forma bomboane nu mai puneti...

Racituri cu file de cod

In Peste la 18 Dec 2012

Curatam morcovul si il taiem in doua, la fel si pastarnacul. Ceapa o curatam si o spalam. Fileul de peste il decongelam si il spalam. Intr-o oala punem la fiert cantitatea de apa impreuna cu legumele. Cand acestea din urma sunt fierte cam pe trei sferturi, adaugam bucatile de peste si mai...

Tort de biscuiti cu crema de portocale (de post)

In Torturi la 15 Dec 2012

Intai de toate pregatim o cafea, dar nu prea amaruie, o lasam sa se raceasca apoi punem in ea amaretto. Intr-un bol punem sucul de portocale, zaharul si faina pe care inainte o cernem. Amestecam bine cu un tel sa nu ramana cocoloase. Taiem pastaia de vanilie in doua, scoatem miezul cu varful...

Tarte Tatin (de post)

In Prajituri la 13 Dec 2012

Aluatul foietaj il lasam sa se dezghete la temperatura camerei. Merele le spalam si le curatam de coaja. Le taiem felii nu foarte groase si le stropim cu zeama de lamaie. Intr-o cratica punem zaharul si il caramelizam. Peste adaugam margarina si amestecam bine pana obtinem un fel de caramel,...

Mancare de mazare cu pulpe de pui

In Pui la 12 Dec 2012

Pulpele de pui le parlim pe flacara si le spalam bine. Le tamponam cu un servet de surplusul de apa si le taiem pe jumatate. Intr-o oala teflonata punem pulpele si le rumenim pe ambele parti (daca puneti intr-o oala de normala nu uitati sa picurati putin ulei). Le acoperim cu apa si le lasam sa...

Ciorba de peste cu ghebe

In Ciorbe la 9 Dec 2012

Ceapa o curatam si o tocam marunt. Morcovul il decojim, il spalam si il taiem betisoare subtiri. Pastarnacul il curatam, il spalam si il dam pe razatoatea cu ochiuri mari. Ardeiul galben si rosu il taiem cubulete. Patrunjelul si mararul verde il spalam, indeparatam cozile si il tocam...

Vin fiert cu gutuie

In Bauturi la 6 Dec 2012

Vinul il punem cu zaharul intr-un ibric. Il asezam pe foc, ii dam cateva clocote si invartim din cand in cand cu lingura pana se topeste zaharul. Adaugam anasonul si scortisoara, il mai lasam circa 1 minut pe foc. Luam ibricul de pe aragaz, punem feliile de gutuie si portocala si acoperim cu un...

Fursecuri cu lamaie si anason glazurate

In Prajituri la 5 Dec 2012

Intr-un bol mixam margarina tinuta la temperatura camerei cu zaharul pudra simplu si cel cu pastai de vanilie. Incorporam zeama de lamaie, bicarbonatul, si coaja rasa de lamaie. La final punem anasonul si faina treptat. Amestecam cu mana pana ingredientele sunt bine incorporate si aluatul devine...

Salata cu ton si tofu

In Ton la 4 Dec 2012

Ardeiul kapia il spalam, indepartam cotorul si toate semintele si il taiem cubulete. Ceapa verde o spalam, o tamponam cu un servet si o taiem rondele. Maslinele le taiem felii rotunde. Branza tofu o scoatem din cutie si o taiem patratele mai mari. Intr-un bol punem tonul taiat in bucati...

Prajitura cu mere si aluat ras (de post)

In Prajituri la 3 Dec 2012

Incepem cu umplutura : Merele le spalam si le curatam de coaja. Le dam pe razatoarea cu ochiuri mari, apoi le stoarcem sucul. Intr-o tigaie punem uleiul. Adaugam merele si zaharul (puteti pune mai mult daca va place sa fie mai dulce compozitia). Le lasam la foc potrivit, pana scade de tot...

Crap cu ciuperci in sos tomat

In Crap / Caras la 29 Noi 2012

Bucatile de peste le spalam si le tamponam cu un servet. Il condimentam cu care si piper pe ambele parti si il lasam sa stea asa vreo 15-20 de minute. Ciupercile le spalam si le lasam sa se scurga de apa. Usturoiul il curatam si il pisam. Intr-un bol amestecam vinul, pasta de rosii de...

Supa de rosii cu orez

In Supe la 28 Noi 2012

Intr-o oala punem niste apa la fiert. Cand clocoteste dam drumul la rosii si le lasam cateva secunde acolom, apoi cu o paleta le scoatem pe o farfurie. Pastarnacul il curatam, il spalam si il dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Morcovul il curatam, il spalam si il taiem cubulete. Ceapa o...

Negresa de post cu rom si coaja de portocala confiata

In Prajituri la 26 Noi 2012

Intr-un bol punem apa, uleiul , otetul si zaharul. Am mixat la viteza mica pana s-a topit putin zaharul. Faina, cacaoa, budinca de ciocotala le-am trecut prin sita. Le incorporam treptat in bol si avem grija sa nu avem cocoloase. Adaugam praful de sare, bicarbonatul, zaharul pudra cu pastai de...

Cosulete cu salata de ton

In Ton la 24 Noi 2012

Foietajul il lasam sa se dezghete la temperatura camerei. Presaram putina faina pe masa de lucru si asezam aluatul foietaj. Cu sucitorul il mai intindem putin, dar nu foarte mult. Cu o forma rotunda de fursecuri sau cu un pahar decupam 20 de cerculete. Jumatate din ele le lasam asa si...

Varza dulce cu ciolan afumat si kaizer la cuptor

In Porc la 22 Noi 2012

Intai ne pregatim toate ingredientele apoi ne apucam de preparat. Varza o spalam si o taiem fideluta. Ardeiul kapia il curatam de seminte si il taiem cubulete. Ceapa o curatam si o tocam marunt. Morcovul il curatam si il taiem rondele. Patrunjelul si mararul verde il spalam, indepartam...

Strudel cu mere si nuci

In Prajituri la 19 Noi 2012

Aluat Apa o turnam intr-un ibric si o punem pe foc pana devine calduta. Faina o cernem si o punem intr-un bol. Peste ea punem sare, uleiul, coaja rasa de portocala. Adaugam apa calduta si incepem sa framantam. Cand aluatul devine nelipicios si usor de modelat, incetam cu framantatul. Il lasam...

Placinta cu branza,ciuperci si masline

In Aperitive / Garnituri la 17 Noi 2012

Dezghetam foile de placinta. Maslinele le taiem feliute rotunde. Ciupercile le spalam si le taiem. Ouale le batem spuma cu un praf de sare. Patrunjelul il spalam, indepartam cozile si il tocam marunt. Intr-un bol punem casul faramitat cu mana. Adaugam branza cu smantana, ouale batute...

Oua in cuib

In Aperitive / Garnituri la 14 Noi 2012

Punem o tigaie de ceramica la incins. Gaurim feliile de paine in mijloc, atat cat sa incapa ouale. Cand tigaia este incinsa bine, punem feliile de paine si le prajim putin pe o parte, apoi le intoarcem. Spargem ouale si le turnam in gaurile formate in paine. Le condimentam cu sare si putin...

Chiftele in aluat de bere

In Curcan la 13 Noi 2012

Prima data pregatim chiftelutele : Ceapa o curatam si o tocam cat mai marunt. Usturoiul il curatam si il pisam. Cartoful il curatam de coaja, il spalam si il dam pe razatoarea cu ochiuri mici. Painea o inmuiem in apa apoi o stoarcem bine. Patrunjelul il spalam si il tocam marunt. Intr-un bol...

Tort cu ganache de ciocolata alba si zmeura

In Torturi la 12 Noi 2012

Blatul: Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile spuma, apoi adaugam zaharul si batem in continuare pana obtinem o spuma densa si lucioasa. Incorporam galbenusurile unul cate unul, apoi praful de copt si zaharul pudra cu pastai de vanilie. La final punem faina in ploaie si cacaoa....

Cannelloni cu carne de curcan in sos tomat

In Cannelloni la 10 Noi 2012

Curatam ceapa, o spalam si o tocam maruntel. Morcovul il curatam si il dam pe razatoarea cu ochiuri mici. Intr-o tigaie de ceramica punem uleiul, ceapa, morcovul, 2-3 linguri de apa si le inabusim putin. Adaugam carnea tocata de curcan, pasta de gogosari, oregano, sare si piper dupa gust....

Prajitura aromata cu branza si cacao

In Prajituri la 7 Noi 2012

Blatul: Intr-un bol punem untul taiat cubulete. Il asezam pe un vas cu apa fierbinte si il lasam sa se topesca, apoi il dam deoparte sa se racoreasca. Ouale le mixam spuma impreuna cu zaharul. Punem untul topit si rece, apoi apa minerala. Adaugam zaharul pudra cu pastai de vanilie, coaja rasa...

Pulpe de pui cu ciuperci in sos tomat la cuptor

In Pui la 6 Noi 2012

Pulpele de pui le spalam bine si le curatam de tot puful. Ciupercile le scurgem de zeama si le spalam sub jetul de apa. Ungem un vas de ceramica cu ulei. Asezam pulpitele si ciupercile. Rosiile le scoatem din cutie si le tocam.  Intr-o cratita punem vinul, paste de gogosari, o canita...

Cozonac fraged cu nuca

In Dulciuri la 3 Noi 2012

Aluatul: Punem laptele cu untul cubulete pe foc, pana acesta din urma se topeste.ATENTIE: laptele sa nu il lasati sa se infierbante, cand e untul topit, tragem acest amestec de pe foc. Ouale le batem spuma cu zaharul. Drojdia o frecam cu o lingurita zahar pana se dizolva. Punem faina...

Cartofi aromati la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 1 Noi 2012

Cartofii ii curatam si ii spalam. Ii taiem felii subtiri pe latime, dar nu de tot, ci lasam o mica baza. Usturoiul il curatam si il pisam. Intr-un bol amestecam uleiul, usturoiul pisat, sarea, piperul, boiaua de ardei dulce si putin oregano. Amestecam bine cu o lingurita pana toate...

Ciorba de pui cu galuste

In Ciorbe la 31 Oct 2012

Puiul il transam si il parlim la flacara aragazului de puf. Luam fiecare bucata din el si o spalam bine. Intr-o oala punem pe jumatate apa si puiul. Cand se formeaza spuma deasupra, cu o paleta o indepartam. Ceapa o curatam si o tocam marunt. Morcovul il curatam, il spalam si il facem cubulete...

Afisate 1051 - 1080 din 1623 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Sagetator

Ai, intr-adevar, o mare fixatie: propria-ti persoana. Dac-ar fi dupa tine, chiar si Soarele ar trebui sa se invarta in jurul tau!

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de crudități - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 08:49

Covridog cu aluat de casa - Reteta simpla si gustoasa

de laura_n 7

pe 09.01 la 15:31

Chifteluțe cu sos de maioneză și ceapă - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.01 la 10:13

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2184 puncte

Rocsi

1654 puncte

RODIMUR

1186 puncte

MotanLaOale

1141 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]