Pipotele le punem intr-un vas cu apa rece si le lasam sa stea acolo vreo 20 de minute, apoi schimbam apa si le mai lasam 20 de minute. Le spalam bine si le punem la scurs intr-o sita. Ceapa o curatam, o spalam si o tocam potrivit de mare. Rosiile le scoatem din cutie si le taiem cubulete. Intr-o oala punem uleiul la incins, adaugam pipotele scurse si le inabusim cam 5 minute.
Le acoperim bine cu apa, condimentam cu sare, piper si boiaua dulce. Punem un capac si le lasam sa fiarba (daca pe parcurs mai este nevoie de apa mai adaugati dar sa fie calda). Cand sunt patrunse pe jumatate adaugam ceapa tocata, lasam sa treaca 15 minute si punem rosiile. Le fierbem la foc potrivit, iar cand sunt bine patrunse punem pasta de rosii de casa si mararul uscat. Mai dam cateva clocote, scadam pana obtinem consistenta dorita apoi tragem tocanita de pe foc. Curatam usturoiul, il pisam, il turnam peste mancare, invartim putin apoi o tinem 10 minute acoperita.
Se serveste calda si cu mamaliguta!
Pofta buna!