Mancare de mazare cu pulpe de pui

de Rocsi in Pui, 12 Dec 2012 | 6958 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 pulpe de pui
  • 1 borcan mazare de 800 gr
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 rosie mare
  • 1/2 ardei galben
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • 2 linguri pasta de tomate
  • marar (uscat sau verde)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de mazare cu pulpe de pui:

Pulpele de pui le parlim pe flacara si le spalam bine. Le tamponam cu un servet de surplusul de apa si le taiem pe jumatate. Intr-o oala teflonata punem pulpele si le rumenim pe ambele parti (daca puneti intr-o oala de normala nu uitati sa picurati putin ulei). Le acoperim cu apa si le lasam sa fiarba, dar cand formeaza spuma o indepartam cu o paleta.

Morcovul il curatam de coaja, il spalam, il taiem pe lung pe jumatate, apoi rondele. Ceapa o curatam si o tocam marunt. Rosia o decojim si o taiem cubulete. Ardeiul il taiem bucatele nu foarte mari. Dupa ce spumam carnea, adaugam si legumele, in afara de rosie. Cand este fiarta pe jumatate carnea, punem rosia taiata, boiaua de ardei, sare si piper dupa gust. Lasam la foc potrivit si cand e aproape gata carnea, incorporam mazarea, pe care o spalam intr-o apa.

Desfacem pasta de tomate in 3-4 linguri de apa si ii dam drumul peste mancare. Lasam sa mai dea cateva clocote, apoi tragem oala de pe foc. Presaram marar, o acoperim cu un capac, iar dupa 5 minute poate fi servita.

Mancarea o scadeti cat de mult va place, mie imi place mai in zeama .

Sa aveti pofta...

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de mazare cu pulpe de pui" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (69)

Rocsi 1

13.12.2012, 20:38

Mihaela multumesc

Cook and Smile 1

17.01.2013, 00:00

cred ca
este buna...am sa incerc...

Rocsi 1

17.01.2013, 00:04

Multumesc Alexi.Sper sa iti placa

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Mancare de mazare cu ciocanele