Painici Laugenbrot

de Rocsi in Piine, 2 Feb 2013 | 3384 vizualizari

 

Acum mult timp am vazut aceste painici la Anca, le-am pus la favorite dar tot mereu le-am amanat.Insa acum avand pofta de paine coapta m-am hotarat sa le prepar.Sunt niste painici foarte gusotase, avand coaja crocanta si miezul pufos..Ce sa mai vorbesc, au iesit exact cum imi plac.Multumesc pentru reteta Anca si cu siguranta o sa le mai fac!

 

INGREDIENTE

  • 400 gr faina
  • 20 gr drojdie
  • 240 ml apa
  • 4 linguri ulei
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita sare
  • 2 litri de apa
  • 9 linguri bicarbonat de sodiu
  • 3 lingurite sare
  • susan
  • mac
Portii: 13
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Painici Laugenbrot:

Punem cele 240 ml de apa pe foc pana devine calduta.
Intr-un castron punem drojdia, putin din apa calduta, zaharul si amestecam bine.
Cernem faina si o punem intr-un bol.
Peste adaugam 1 lingurita de sare, amestecul de drojdie, apa treptat si incepem sa framantam.
Mai spre final incorporam uleiul si cand aluatul a devenit nelipicios, il acoperim cu un prosop curat si il lasam la crescut 40 de minute.
Din aluatul obtinut rupem bucatele si formam niste bile (mie mi-au iesit 13 bucati).

Intr-o oala punem cei 2 litri de apa, sarea si bicarbonatul.
Cand incepe sa fiarba dam drumul la cate 4-5 bile si le lasam circa 30 de secunde nu mai mult.Facem asa pana le terminam pe toate
Pe o tava unsa cu margarina si cu hartie de copt punem painicile scoase din oala cu ajutorul unei palete.
Le crestam putin cu un cutit si presaram mac si susan.

Incalzim cuptorul la 200 de grade si introducem tava.
Cand devin aurii, cam dupa 30-35 de minute le scoatem din cuptor, le lasam sa se racoresca apoi le servim simple sau cu ce dorim noi.
Sa aveti pofta!

Sursa de inspiratie Multumesc Anca!

Daca ti-a placut reteta noastra "Painici Laugenbrot" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

COMENTARII (38)

Rocsi 1

03.02.2013, 15:33

Asa sa faci

roxana_simona 1

03.02.2013, 16:05

Rocsi 1

03.02.2013, 23:16

Roxana

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Painici Laugenbrot