Drojdia o amestecam cu zaharul pana se dizolva apoi o lasam 10 minute sa se odihneasca. Faina o cernem si o punem intr-un lighean. Apa minerala o punem intr-un ibric pe foc pana devine calduta. Peste faina adaugam drojdia, uleiul si le amestecam usor cu mana. De acum turnam cate putina apa si...
Clatitele:
Intr-un bol mixam ouale spuma cu zaharul si untul de la temperatura camerei.
Adaugam apa minerala, laptele, praful de copt si le amestecam usor cu un tel.
Punem zaharul vanilat, apoi incorporam faina cernuta, treptat.
Incingem o tigaie antiaderenta, o ungem cu un penson cu...
Curatam ceapa si o tocam marunt.
Morcovul il decojim, il taiem in doua pe lungime apoi rondele.
Ardeiul kapia il curatam de seminte apoi il facem cubulete.
Carnatul il taiem rondele.
Intr-o tigaie mai mare sau intr-o cratita incingem uleiul si rumenim usor bucatile de carnat.
Adaugam...
Foile:
Intr-un bol amestecam apa minerala, uleiul, zaharul, coaja rasa de portocala si invartim usor cu un tel pana se topeste putin zaharul.
Cernem faina, incepem sa punem treptat peste lichid pana obtinem o bila de aluat omogena, dar ca o plastelina sa o putem modela usor.
Impartim...
Copanelele le parlim pe flacara de puf, le spalam apoi le tamponam cu un servet de bucatarie.
Intr-un bol amestecam mustarul, ketchup-ul, pasta de rosii, sare, piper, oregano, boiaua de ardei dulce, foaia de dafin rupta bucatele.
Omogenizam toate acestea, apoi subtiem cu vinul si zeama de...
Spalam merele, le curatam de coaja si le facem cubulete. Le amestecam cu anasonul, scortisoara si le dam la rece cat pregatim compozitia pentru blat. Intr-un bol mixam untul moale impreuna cu zaharul. Incorporam ouale, apoi iaurtul si coaja rasa de portocala. Adaugam zaharul vanilat, praful de...
Punem cele 5 oua la fiert cu un praf de sare si le lasam 10 minute. Cand sunt gata le trecem pe sub apa rece apoi le decojim.
Taiem ouale in doua pe lungime si scoatem galbenusurile. Tonul il scurgem de ulei ( in cazul in care are), il amestecam cu untul, zeama de lamaie, sare, piper dupa gust...
Mai intai punem capsunile la decongelat intr-o sita si fructele de padure le lasam intr-un bol sa se decongeleze.
Untul il frecam spuma impreuna cu zaharul.
Punem ouale, unul cate unul si mixam dupa fiecare.
Adaugam laptele, zeama de lamaie, coaja rasa de lamaie.
Cernem faina, o...
Spalam rosiile, le taiem capacul, scobim miezul cu o lingurita si le punem pe un tocator cu gura in jos sa se mai scurga de zeama.
Curatam ceapa si o tocam marunt.
Incingem intr-o tigaie uleiul, punem ceapa, 3-4 linguri de apa si o inabusim 3-4 minute.
Spalam ficatul bine si il tinem 5...
Punem oul intr-un ibiric cu apa la fiert pana devine tare.
Cand este fiert il trecem pe sub jetul de apa, il decojim si il taiem felii pe rotund.
Carnatul il taiem rondele subtiri, il rumenin intr-o tigaie antiaderenta dar fara ulei.
Castravetele murat il taiem feliute.
Taiem bagheta in...
Curatam ceapa, o spalam si o tocam marunt. Ciupercile le spalam si le taiem feliute. Ardeiul kapia il curatam de seminte si il fasii.
Intr-o tigaie incingem uleiul, inabusim ceapa 2-3 minute la foc potrivit, adaugam ciupercile apoi ardeiul kapia. Acoperim totul cu o cana de apa. Rosiile...
Aluatul:
Drojdia o amestecam cu 1 lingura de zahar pana se divolva. Intr-un ibric turnam laptele, untul, trasferam totul pe foc pana laptele devine caldut si untul este topit. Intr-un bol punem faina cernuta, sarea, zaharul, drojdia dizolvata, oul, coaja rasa de portocala si amestecam usor cu...
Cartofii ii curatam, ii spalam si ii punem la fiert cu un praf de sare.
Cand sunt patrunsi pe 3/4 ii luam de pe foc, ii scurgem de apa ramasa si ii lasam sa se racoreasca putin.
Punem la fiert 4 oua, le lasam pana devin tari, apoi le lasam sa se racoreasca si le decojim.
Casul de oaie il...
Spalam perele, le decojim si unde sunt patate le taiem.
Intr-un vas mai inalt punem vinul impreuna cu zaharul si le asezam pe foc amestecand continuu pana se topeste zaharul.
Cand incepe sa clocoteasca asezam usor perele si le lasam sa fiarba circa 20 minute, apoi dam drumul batoanelor de...
Blatul:
Drojdia o amestecam cu zaharul pana se divolza.
Apa minerala o incalzim putin cat sa fie calduta.
Intr-un bol punem faina, uleiul si drojdia.
Amestecam usor cu mana si turnam cate putina apa minerala.
Punem sarea, mai adaugam apa pana obtinem un aluat nelipicios dar usor de...
Incepem cu crema :
Intr-un bol amestecam amidonul, cacaoa, zaharul, cateva linguri de lapte si amestecam bine cu un tel.
Restul de lapte il punem la fiert, cand incepe sa fiarba dam drumul amestecului cu cacao, dam focul la mic si lasam sa dea cateva clocote pana se ingroasa, dar in acest...
Ficateii ii punem 10 minute in apa rece sa mai iese din sange, ii spalam si ii punem intr-o sita la scurs.
Ceapa o curatam si o tocam marunt.
Kaizerul il taiem fasii pe lung.
Intr-o tigaie incingem uleiul, punem bucatile de kaizer si le rumenim usor.
Adaugam ceapa, o lasam 2 minute la...
Spalam ciupercile usor sa nu le rupem, indepartam cozile si le punem pe un servet sa se scurga. Cozile ciupercillor le taiem bucati mici. Curatam ceapa si o tocam marunt. Morcovul il decojim si il facem bucatele cat mai mici, la fel si ardeiul kapia.
Intr-o tigaie incingem uleiul,...
Intr-un bol frecam margarina cu zaharul, apoi galbenusurile adaugate unul cate unul. Punem laptele, amoniacul stins cu putina zeama de lamaie, zaharul vanilat, coaja rasa de lamaie si 500 gr de faina. Le amestecam bine cu mainile. Albusurile le mixam spuma si le incorporam in aluat. Daca mai...
Separam ouale, batem albusurile spuma cu un praf de sare si le da deoparte. Untul, de la temperatura camerei, il mixam cu zaharul pana obtinem o crema, apoi adaugam galbenusurile si le amestecam bine. Punem laptele, praful de copt, cacaoa, cappucino si mixam la viteza mica, apoi faina treptat....
Chiflele le taiem in doua pe lungime. Scurgem tonul desucul propriu si il punem in mod egal pe partea de jos a chiflelor, apoi presaram boabe de porumb. Spalam rosiile, le feliem si le asezam peste. Miezul de lapte il taiem in 4 felii si il asezam pe rosii.
Intr-un bol amestecam uleiul de...
Blatul:
Separam ouale, mixam albusurile spuma cu un praf de sare si cu zaharul. Galbenusurile le frecam putin cu uleiul. Peste albusuri punem galbenusurile, zaharul cu pastai de vanilie si praful de copt. La final incorporam faina treptat. Ungem o tava mare de aragaz cu margarina, o tapetam...
Cum se prepara Piept de pui cu cartofi la tigaie reteta gustoasa si rapida
Pieptul de pui il spalam, il tamponam cu un servet de bucatarie si il taiem bucati potrivite.
Ardeiul kapia il curatam de seminte si il taiem fasii pe lung.
Ceapa o curatam si o tocam marunt.
Cartofii ii curatam,...
Spalam cartofii si ii punem la fiert cu tot cu coaja.
Cand s-au fiert ii lasam sa se racoreasca, ii decojim apoi ii dam pe razatoarea mica.
Drojdia o dizolvam cu o lingurita de zahar si o lasam 10 minute sa stea la loc cald.
Apa o punem intr-un ibric si o asezam pe foc pana devine calduta....
Scoatem foietajul la dezghetat cu cateva ore inainte sa il pregatim. Spalam perele, le curatam de coaja si le taiem cubulete. Le punem intr-un ceaunel, le stropin cu zeama de lamaie, adaugam zaharul si le punem la foc mic. Amestecam usor pana se topeste zaharul, apoi adaugam amidonul desfacut in...
Pieptul de pui:
Spalam pieptul de pui, il tamponam cu un servet de bucatarie si il batem putin cu ciocanul de snitele, dar nu foarte tare deoarece se va usca in timpul gatirii. Curatam usturoiul si il pisam.
Intr-un bol amestecam uleiul, vinul, sarea, piperul, boiaua de ardei dulce,...
Mai intai scoatem toate ingredientele necesare sa fie la temperatura camerei. Laptele il punem intr-un ibric pana devine caldut. Drojdia o dizolvam cu o lingurita zahar, apoi 5-6 linguri lapte caldut, 2 linguri faina, amestecam si lasam intr-un loc cald sa cresca putin.
Intr-un bol punem 600...
Curatam hribii si ii spalam bine.
Intr-o oala punem niste apa la fiert si cand incepe sa clocoteasca punem hribii si ii fierbem putin, dar nu foarte mult.
Dupa ce s-au fiert, ii punem intr-o sita sa se scurga de apa, ii lasam sa se racoreasca, apoi ii taiem bucati potrivite.
Ceapa o...
Blatul:
Separam ouale, mixam albusurile spuma cu 2 linguri de zahar. Galbenusurile le batem impreuna cu zaharul pana isi dubleaza volumul.
Peste galbenusuri punem uleiul, laptele, praful de copt, esenta si apoi cacaoa trecuta prin sita amestecand dupa fiecare ingredient. La final incoporam...
Aluatul:
Punem laptele intr-un ibric si il tinem pe foc pana devine caldut.
Drojdia o dizolvam impreuna cu zaharul.
Punem faina intr-un bol impreuna cu untul si le amestecam.
Adaugam oul si galbenusul, apoi drojdia dizolvata, zaharul vanilat si sarea.
Laptele il punem treptat pana...
Paine cu seminte de floarea soarelui
Drojdia o amestecam cu zaharul pana se dizolva apoi o lasam 10 minute sa se odihneasca. Faina o cernem si o punem intr-un lighean. Apa minerala o punem intr-un ibric pe foc pana devine calduta. Peste faina adaugam drojdia, uleiul si le amestecam usor cu mana. De acum turnam cate putina apa si...
Tort de clatite cu zmeura
Clatitele: Intr-un bol mixam ouale spuma cu zaharul si untul de la temperatura camerei. Adaugam apa minerala, laptele, praful de copt si le amestecam usor cu un tel. Punem zaharul vanilat, apoi incorporam faina cernuta, treptat. Incingem o tigaie antiaderenta, o ungem cu un penson cu...
Mazare cu carnati
Curatam ceapa si o tocam marunt. Morcovul il decojim, il taiem in doua pe lungime apoi rondele. Ardeiul kapia il curatam de seminte apoi il facem cubulete. Carnatul il taiem rondele. Intr-o tigaie mai mare sau intr-o cratita incingem uleiul si rumenim usor bucatile de carnat. Adaugam...
Foi cu mere si crema de vanilie
Foile: Intr-un bol amestecam apa minerala, uleiul, zaharul, coaja rasa de portocala si invartim usor cu un tel pana se topeste putin zaharul. Cernem faina, incepem sa punem treptat peste lichid pana obtinem o bila de aluat omogena, dar ca o plastelina sa o putem modela usor. Impartim...
Copanele marinate la cuptor
Copanelele le parlim pe flacara de puf, le spalam apoi le tamponam cu un servet de bucatarie. Intr-un bol amestecam mustarul, ketchup-ul, pasta de rosii, sare, piper, oregano, boiaua de ardei dulce, foaia de dafin rupta bucatele. Omogenizam toate acestea, apoi subtiem cu vinul si zeama de...
Prajitura cu mere si scortisoara
Spalam merele, le curatam de coaja si le facem cubulete. Le amestecam cu anasonul, scortisoara si le dam la rece cat pregatim compozitia pentru blat. Intr-un bol mixam untul moale impreuna cu zaharul. Incorporam ouale, apoi iaurtul si coaja rasa de portocala. Adaugam zaharul vanilat, praful de...
Oua panirat
Punem cele 5 oua la fiert cu un praf de sare si le lasam 10 minute. Cand sunt gata le trecem pe sub apa rece apoi le decojim. Taiem ouale in doua pe lungime si scoatem galbenusurile. Tonul il scurgem de ulei ( in cazul in care are), il amestecam cu untul, zeama de lamaie, sare, piper dupa gust...
Prajitura cu sos de fructe de padure la Multicooker
Mai intai punem capsunile la decongelat intr-o sita si fructele de padure le lasam intr-un bol sa se decongeleze. Untul il frecam spuma impreuna cu zaharul. Punem ouale, unul cate unul si mixam dupa fiecare. Adaugam laptele, zeama de lamaie, coaja rasa de lamaie. Cernem faina, o...
Rosii umplute cu ficat la Multicooker
Spalam rosiile, le taiem capacul, scobim miezul cu o lingurita si le punem pe un tocator cu gura in jos sa se mai scurga de zeama. Curatam ceapa si o tocam marunt. Incingem intr-o tigaie uleiul, punem ceapa, 3-4 linguri de apa si o inabusim 3-4 minute. Spalam ficatul bine si il tinem 5...
Sandwich taranesc
Punem oul intr-un ibiric cu apa la fiert pana devine tare. Cand este fiert il trecem pe sub jetul de apa, il decojim si il taiem felii pe rotund. Carnatul il taiem rondele subtiri, il rumenin intr-o tigaie antiaderenta dar fara ulei. Castravetele murat il taiem feliute. Taiem bagheta in...
Cotlet cu ciuperci la cuptor
Curatam ceapa, o spalam si o tocam marunt. Ciupercile le spalam si le taiem feliute. Ardeiul kapia il curatam de seminte si il fasii. Intr-o tigaie incingem uleiul, inabusim ceapa 2-3 minute la foc potrivit, adaugam ciupercile apoi ardeiul kapia. Acoperim totul cu o cana de apa. Rosiile...
Placinta cu mere si nuca
Aluatul: Drojdia o amestecam cu 1 lingura de zahar pana se divolva. Intr-un ibric turnam laptele, untul, trasferam totul pe foc pana laptele devine caldut si untul este topit. Intr-un bol punem faina cernuta, sarea, zaharul, drojdia dizolvata, oul, coaja rasa de portocala si amestecam usor cu...
Cartofi in straturi
Cartofii ii curatam, ii spalam si ii punem la fiert cu un praf de sare. Cand sunt patrunsi pe 3/4 ii luam de pe foc, ii scurgem de apa ramasa si ii lasam sa se racoreasca putin. Punem la fiert 4 oua, le lasam pana devin tari, apoi le lasam sa se racoreasca si le decojim. Casul de oaie il...
Pere in sos de vin
Spalam perele, le decojim si unde sunt patate le taiem. Intr-un vas mai inalt punem vinul impreuna cu zaharul si le asezam pe foc amestecand continuu pana se topeste zaharul. Cand incepe sa clocoteasca asezam usor perele si le lasam sa fiarba circa 20 minute, apoi dam drumul batoanelor de...
Pizza cu ton
Blatul: Drojdia o amestecam cu zaharul pana se divolza. Apa minerala o incalzim putin cat sa fie calduta. Intr-un bol punem faina, uleiul si drojdia. Amestecam usor cu mana si turnam cate putina apa minerala. Punem sarea, mai adaugam apa pana obtinem un aluat nelipicios dar usor de...
Tort cu nuca
Incepem cu crema : Intr-un bol amestecam amidonul, cacaoa, zaharul, cateva linguri de lapte si amestecam bine cu un tel. Restul de lapte il punem la fiert, cand incepe sa fiarba dam drumul amestecului cu cacao, dam focul la mic si lasam sa dea cateva clocote pana se ingroasa, dar in acest...
Mancare de ficatei cu kaizer
Ficateii ii punem 10 minute in apa rece sa mai iese din sange, ii spalam si ii punem intr-o sita la scurs. Ceapa o curatam si o tocam marunt. Kaizerul il taiem fasii pe lung. Intr-o tigaie incingem uleiul, punem bucatile de kaizer si le rumenim usor. Adaugam ceapa, o lasam 2 minute la...
Ciuperci umplute de post
Spalam ciupercile usor sa nu le rupem, indepartam cozile si le punem pe un servet sa se scurga. Cozile ciupercillor le taiem bucati mici. Curatam ceapa si o tocam marunt. Morcovul il decojim si il facem bucatele cat mai mici, la fel si ardeiul kapia. Intr-o tigaie incingem uleiul,...
Prajitura Katy
Intr-un bol frecam margarina cu zaharul, apoi galbenusurile adaugate unul cate unul. Punem laptele, amoniacul stins cu putina zeama de lamaie, zaharul vanilat, coaja rasa de lamaie si 500 gr de faina. Le amestecam bine cu mainile. Albusurile le mixam spuma si le incorporam in aluat. Daca mai...
Chec cu cacao si stafide
Separam ouale, batem albusurile spuma cu un praf de sare si le da deoparte. Untul, de la temperatura camerei, il mixam cu zaharul pana obtinem o crema, apoi adaugam galbenusurile si le amestecam bine. Punem laptele, praful de copt, cacaoa, cappucino si mixam la viteza mica, apoi faina treptat....
Sandwich cu ton
Chiflele le taiem in doua pe lungime. Scurgem tonul desucul propriu si il punem in mod egal pe partea de jos a chiflelor, apoi presaram boabe de porumb. Spalam rosiile, le feliem si le asezam peste. Miezul de lapte il taiem in 4 felii si il asezam pe rosii. Intr-un bol amestecam uleiul de...
Rulada cu budinca si sos de zmeura
Blatul: Separam ouale, mixam albusurile spuma cu un praf de sare si cu zaharul. Galbenusurile le frecam putin cu uleiul. Peste albusuri punem galbenusurile, zaharul cu pastai de vanilie si praful de copt. La final incorporam faina treptat. Ungem o tava mare de aragaz cu margarina, o tapetam...
Piept de pui cu cartofi la tigaie reteta gustoasa si rapida
Cum se prepara Piept de pui cu cartofi la tigaie reteta gustoasa si rapida Pieptul de pui il spalam, il tamponam cu un servet de bucatarie si il taiem bucati potrivite. Ardeiul kapia il curatam de seminte si il taiem fasii pe lung. Ceapa o curatam si o tocam marunt. Cartofii ii curatam,...
Paine cu cartofi
Spalam cartofii si ii punem la fiert cu tot cu coaja. Cand s-au fiert ii lasam sa se racoreasca, ii decojim apoi ii dam pe razatoarea mica. Drojdia o dizolvam cu o lingurita de zahar si o lasam 10 minute sa stea la loc cald. Apa o punem intr-un ibric si o asezam pe foc pana devine calduta....
Foietaj cu pere si stafide
Scoatem foietajul la dezghetat cu cateva ore inainte sa il pregatim. Spalam perele, le curatam de coaja si le taiem cubulete. Le punem intr-un ceaunel, le stropin cu zeama de lamaie, adaugam zaharul si le punem la foc mic. Amestecam usor pana se topeste zaharul, apoi adaugam amidonul desfacut in...
Piept de pui cu sote de ghebe
Pieptul de pui: Spalam pieptul de pui, il tamponam cu un servet de bucatarie si il batem putin cu ciocanul de snitele, dar nu foarte tare deoarece se va usca in timpul gatirii. Curatam usturoiul si il pisam. Intr-un bol amestecam uleiul, vinul, sarea, piperul, boiaua de ardei dulce,...
Cornuri pufoase cu magiun
Mai intai scoatem toate ingredientele necesare sa fie la temperatura camerei. Laptele il punem intr-un ibric pana devine caldut. Drojdia o dizolvam cu o lingurita zahar, apoi 5-6 linguri lapte caldut, 2 linguri faina, amestecam si lasam intr-un loc cald sa cresca putin. Intr-un bol punem 600...
Tocanita de hribi cu legume
Curatam hribii si ii spalam bine. Intr-o oala punem niste apa la fiert si cand incepe sa clocoteasca punem hribii si ii fierbem putin, dar nu foarte mult. Dupa ce s-au fiert, ii punem intr-o sita sa se scurga de apa, ii lasam sa se racoreasca, apoi ii taiem bucati potrivite. Ceapa o...
Muffins cu cacao si branza
Blatul: Separam ouale, mixam albusurile spuma cu 2 linguri de zahar. Galbenusurile le batem impreuna cu zaharul pana isi dubleaza volumul. Peste galbenusuri punem uleiul, laptele, praful de copt, esenta si apoi cacaoa trecuta prin sita amestecand dupa fiecare ingredient. La final incoporam...
Beigli cu nuca
Aluatul: Punem laptele intr-un ibric si il tinem pe foc pana devine caldut. Drojdia o dizolvam impreuna cu zaharul. Punem faina intr-un bol impreuna cu untul si le amestecam. Adaugam oul si galbenusul, apoi drojdia dizolvata, zaharul vanilat si sarea. Laptele il punem treptat pana...