Tarta cu crema de vanilie si branza

de Rocsi in Prajituri, 26 Noi 2013 | 6024 vizualizari

 

Nu pot sa zic decat ca a fost un deliciu de sezon. Un desert preferat de noi si cu siguranta daca o sa il pregatiti o sa va placa mult si voua!

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 100 gr unt
  • 1 ou
  • 1 praf de sare
  • 2 linguri zahar
  • 200 gr faina
  • 1 lingurita zahar pudra cu pastai de vanilie

Umplutura:

  • 500 ml lapte
  • 4 linguri zahar
  • 3 linguri amidon
  • 350 gr branza dulce de vaci
  • 2 linguri zahar pudra
  • 1 lingura esenta de vanilie
  • 1 portocala + 1 pentru decor
  • 2 patratele ciocolata
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu crema de vanilie si branza:

Aluatul:
Amestecam intr-un bol untul taiat cubulete cu oul si zaharul.
Adaugam un praf de sare, zaharul cu pastai de vanilie si faina treptat.
Vom obtine o bila de aluat pe care o invelim in folie alimentara si o dam la frigider pentru 30 de minute.
Dupa ce a stat aluatul la rece ungem o tava de  tarta cu margarina si o tapetam cu hartie de copt.
Punem aluatul in tarta si cu ajutorul degetelor il intindem pana obtinem o foaie subtire pe care o intepam cu furculita din loc in loc.
Introducem tava in cuptorul incins, la o temperatura potrivita si lasam pana alautul devine usor auriu.
Scoatem tava din cuptor cand blatul este copt si il lasam sa se raceasca.

Umplutura:
Amidonul il amestecam cu zaharul si cateva linguri de lapte pana se dizolva.
Restul de lapte il punem la fiertsi cand clocoteste punem amestecul de amidon, dam focul la mic si lasam sa dea cateva clocote pana devine ca o budinca.
O luam de pe foc, o acoperim cu folie alimentara si o dam la rece.
Crema rece o aromatizam cu coaja rasa de portocala si esenta de vanilie.
Adaugam branza facuta bucatele mici, zaharul pudra si mixam la viteza mica.

Portocala decojita o taiem cubulete si o incorporam in crema.
Peste blatul rece punem crema si o nivelam.
Deasupra radem putina ciocolata, ornam cu felii de portocala si o dam la rece macar 30-60 de minute.
Pofta buna la acest desert delicios!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu crema de vanilie si branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de porc in saramura, la borcan - reteta simpla, fara fierbere

de vasimur 4

ieri la 19:05

Tiramisu cu pișcoturi de casă - Desertul care te cucerește prin gust și aromă

pe 03.01 la 10:46

Orez cu lapte - Rețeta delicioasă pentru desertul copilăriei

pe 03.01 la 10:38

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu ricotta, mascarpone si mure