Chec cu mere si arahide (de post)

de Rocsi in Dulciuri, 12 Dec 2013 | 12987 vizualizari

 

Va aduc un chec de post foarte bun, usor umed datorita merelor care ne-a placut foarte mult si vi-l recomand cu drag daca nu stiti ce sa mai pregatiti dulce de post :)

 

INGREDIENTE

  • 2 cani apa minerala
  • 1/2 cana ulei
  • 2 mere potrivite
  • 60 gr arahide
  • 2 cani zahar
  • 1 plic praf de copt
  • un praf de sare
  • 3 linguri cacao
  • coaja rasa de portocala
  • 2 linguri amaretto
  • 530 gr faina
  • 1 pic glazura de vanilie
  • inimioare decorative
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu mere si arahide (de post):

Intr-un vas amestecam cu un tel apa minerala, uleiul si zaharul, pana acesta din urma se topeste putin.
Cernem faina, o amestecam cu praful de copt, sarea si le incorporam usor peste lichid.
Adaugam coaja rasa de portocala, amaretto, cacaoa si invartim pana la omogenizare.
Spalam merele, le decojim si le dam pe razatoarea mare.
Arahidele le taiem cu un cutit, dar foarte putin.
Incorporam in compozitia de mai sus merele, apoi arahidele, amestecand usor cu o paleta de silicon.

Ungem doua tavi de chec cu margarita, le tapetam cu hartie de copt ( eu am folosit una de chec si una de guguluf din silicon) si turnam jumatate de compozitie in fiecare.
Le introducem in cuptorul incins, primele 5 minute la o temperatura mai mare, apoi la o temperatura pentru circa 50 de minute.
Facem testul cu scobitoarea si daca sunt coapte, le scoatem din cuptor si le lasam sa se racoreasca.

Glazura o topim pe baie de aburi, apoi cu o lingura punem peste checurile reci.
Deasupra presaram cateva inimioare decorative si le lasam la rece pana se intareste glazura.
Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu mere si arahide (de post)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crema de zahăr ars - Deliciu fin și aromat

ieri la 11:52

Plăcintă cu brânză sărată - Rețeta super rapidă și gustoasă

ieri la 09:21

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă

pe 22.05 la 09:55

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

pe 21.05 la 10:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Guguluf cu lamaie