Chec cu mere si arahide (de post)

de Rocsi in Dulciuri, 12 Dec 2013 | 12356 vizualizari

 

Va aduc un chec de post foarte bun, usor umed datorita merelor care ne-a placut foarte mult si vi-l recomand cu drag daca nu stiti ce sa mai pregatiti dulce de post :)

 

INGREDIENTE

  • 2 cani apa minerala
  • 1/2 cana ulei
  • 2 mere potrivite
  • 60 gr arahide
  • 2 cani zahar
  • 1 plic praf de copt
  • un praf de sare
  • 3 linguri cacao
  • coaja rasa de portocala
  • 2 linguri amaretto
  • 530 gr faina
  • 1 pic glazura de vanilie
  • inimioare decorative
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu mere si arahide (de post):

Intr-un vas amestecam cu un tel apa minerala, uleiul si zaharul, pana acesta din urma se topeste putin.
Cernem faina, o amestecam cu praful de copt, sarea si le incorporam usor peste lichid.
Adaugam coaja rasa de portocala, amaretto, cacaoa si invartim pana la omogenizare.
Spalam merele, le decojim si le dam pe razatoarea mare.
Arahidele le taiem cu un cutit, dar foarte putin.
Incorporam in compozitia de mai sus merele, apoi arahidele, amestecand usor cu o paleta de silicon.

Ungem doua tavi de chec cu margarita, le tapetam cu hartie de copt ( eu am folosit una de chec si una de guguluf din silicon) si turnam jumatate de compozitie in fiecare.
Le introducem in cuptorul incins, primele 5 minute la o temperatura mai mare, apoi la o temperatura pentru circa 50 de minute.
Facem testul cu scobitoarea si daca sunt coapte, le scoatem din cuptor si le lasam sa se racoreasca.

Glazura o topim pe baie de aburi, apoi cu o lingura punem peste checurile reci.
Deasupra presaram cateva inimioare decorative si le lasam la rece pana se intareste glazura.
Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu mere si arahide (de post)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chec in trei culori