Placinta cu branza dulce "Floarea soarelui"

de Rocsi in Dulciuri, 16 Noi 2013 | 4766 vizualizari

 

De ceva timp tot circula astfel de placinte pe internet, fie ele dulci sau sarate. Eu m-am oprit la una dulce, cu branza, aromata cu lamaie, pentru ca am vazut la Bucataras Dia si mi-a placut mult. Iese atat de buna si aromata, asa cum ne place.

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 500 gr faina
  • 4 linguri iaurt
  • 2 galbenusuri
  • 170-200 ml lapte
  • 4 linguri zahar
  • 25 gr drojdie
  • 80 gr unt
  • coaja rasa de lamaie
  • un praf de sare

Pentru umplutura:

  • 800 gr branza de vaci dulce
  • 3 oua + 2 albusuri
  • 10 linguri zahar
  • 1-2 linguri de gris
  • coaja rasa de lamaie
  • 2 linguri stafide
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 1 ou pentru uns
  • zahar pudra
Portii: 2
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu branza dulce "Floarea soarelui":

Aluatul:
Intr-ul bol punem faina cernuta.
Drojdia o frecam cu o lingura de zahar pana se dizolva.
Laptele il turnam intr-un ibric, il trasferam pe foc pana devine caldut.
Peste faina adaugam galbenusurile, iaurtul, zaharul si le amestecam putin cu mana.
Punem drojdia dizolvata, untul moale de la temperatura camerei, sarea si putin lapte.
Incepem sa framantam bine, iar lapte turnam cate putin pana aluatul este bine inchegat, usor de modelat si nelipicios.
La final aromatizam cu coaja rasa de lamaie.
Acoperim aluatul cu un prosop curat, il lasam la loc cald sa dospeasca circa o ora.

Umplutura: 
Aceasta o pregatim inainte cu 5 minute sa modelam aluatul.
Punem toate ingredientele intr-un lighenas si le amestecam bine.

Aluatul dospit il impartim in 4 parti egale.
Luam doua bucati si le intindem in foi subtiri.
Ungem o tava de tarta cu margarina, o tapetam cu hartie de copt si asezam prima foaie.
Punem jumatate din cantitatea de branza astfel: in centru putin iar restul pe margine avand spatiu intre branza din centru si cea de pe margine.
Acoperim cu foaia a doua, in centru peste branza punem un bol micut, iar in jurul sau taiem cu un cutit ascutit fasii pe care le rasucim apoi dam bolul deoparte.

La fel procedam si cu a doua placinta.
Aprindem cuptorul, reglam o temperatura potrivita si lasam 10 minute ambele placinte pe aragaz sa mai creasca.
Batem spuma un ou si le ungem cu un penson.
Le introducem in cuptorul incins si le lasam pana se rumenesc frumos dar in acelasi timp sa fie coapte.

Le scoatem din cuptor cand sunt gata, le acoperim cu hartie de copt si un prosop ca sa nu se intareasca.
Reci le pudram cu zahar si servim. O bunatate.
Multumesc draga mea Dia pentru inspiratie!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza dulce "Floarea soarelui"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (40)

Rocsi 1

17.11.2013, 21:40

Ruxy multumesc mult

camelia75 1

17.11.2013, 22:23

Rocsi 1

18.11.2013, 20:58

Camelia

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu branza dulce, stafide aurii si crema de vanilie