Pizza Calzone

de Rocsi in Pizza, 10 Dec 2013 | 10159 vizualizari

 

Imi era pofta de o pizza ca nu facusem cam de mult si am ales de aceasta datasa fac pizza calzone. O bunatate a fost din care nu a mai ramas nimic!

 

INGREDIENTE

Pentru aluat (pentru 3 pizza):

  • 450 gr faina
  • 200-220 ml apa minerala
  • 4 linguri ulei
  • 1 cub mic de drojdie
  • 1 lingura zahar
  • sare

Pentru umplutura:

  • 3 fire cabanos
  • 100 gr masline fara samburi
  • 4-5 felii muschi file
  • rosii cherry
  • 1/2 ardei rosu
  • 6 linguri boabe de porumb
  • 250 gr cascaval
  • 1 canita mica sos de rosii de casa
  • 1/2 lingurita busuioc
  • 1 ou
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza Calzone:

Aluatul:
Drojdia o amestecam cu zaharul pana se dizolva.
Apa o punem pe foc intr-un ibric cat sa fie calduta.
Intr-un bol punem faina cernuta, sare si drojdia.
Amestecam usor, apoi turnam apa treptat pana obtinem un aluat omogem si usor de modelat.
La final il framantam cu uleiul 3-4 minute.
Il acoperim cu un prosop curat si il lasam la dospit circa o ora.

Umplutura:
Cabanosul il facem rondele, iar muschiul file il taiem bucatele mici.
Ardeiul rosu il spalam si il taiem bucati potrivite, iar maslinele rondele.
Cascavalul il dam pe razatoarea cu ochiuri mici.
Rosiile cherry le spalam si indepartam coditele.
Sosul de rosii il amestecam cu busuiocul.
Aluatul dospit il impartim in 3 parti egale.
Intindem prima foaie si o ungem cu sos de rosii.
Presaram putin cascaval, apoi pe jumatate din foaie punem cabanos, bucatele de muschi file, rondele de masline, rosii cherry, bucatele de ardei, 2 linguri boabe de porumb apoi cascaval, dar ceva mai mult.
Acoperim cu cealalta jumatate de foaie ingredientele, iar capetele le rasucim.

La fel procedam si cu celelate doua.
Le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt, le lasam 10 minute la odihnit, apoi batem oul spuma si le ungem cu ajutorul unui penson.
Le introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita pana se rumenesc frumos.

Cand sunt gata le scoatem din cuptor, le lasam 5 minute sa se racoreasca apoi le putem savura.
Sa aveti pofta dragilor!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza Calzone" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (62)

Rocsi 1

12.04.2014, 19:01

Multumesc Elviruta!

Irina 1

20.04.2015, 11:02

Iti era tie pofta, dar ce pofta mi-ai facut mie...

Rocsi 1

20.04.2015, 20:54

Irina sa stii ca as manca si eu acum o pizza ca nu multisor nu am mai mancat...

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana - Reteta pentru un aluat perfect

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Panzerotti