Sarmale de post in foi de vita

de Rocsi in Mancaruri de post, 23 Iun 2014 | 14021 vizualizari

 

Cine refuza o portie de sarmalute de post, cu bureti, ciupercute, legume proaspete, fierte in oala de lut in cuptor? Deja vad cateva maini pe sus, asa ca ma duc sa asez masa :)

 

INGREDIENTE

  • 1 cana si 1/2 orez
  • 1 borcan mic ciuperci champignon
  • 1 borcan mic ghebe in sare
  • 4 cepe
  • 4 morcovi
  • 1 legatura ceapa verde
  • 3-4 linguri pasta de tomate
  • 1/2 legatura marar verde
  • 1/2 legatura patrunjel verde
  • 2 linguri pasta de gogosari cu kapia
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita cimbru
  • 1/2 cana ulei
  • bors
  • 1 canita suc de rosii
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale de post in foi de vita:

Spalam ghebele si le punem la fiert pana iese sarea din ele.

Le scurgem, le lasam sa se raceasca, le tocam marunt, iar ciupercile champignon le spalam si le tocam.

Ceapa curatata o tocam marunt, morcovul decojit il dam prin razatoarea mica.

Intr-o cratita incingem uleiul, inabusim ceapa 5 minute, apoi adaugam morcovul.

Taiem rondele ceapa verde si o punem peste amestecul de mai sus.

Le lasam sa se inmoaie putin, punem pasta de tomate, mai lasam 2 minute si tragem cratita de pe foc.

Intr-un bol rasturnam amestecul de ceapa, ciupercile, buretii, pasta de gogosari cu kapia si orezul spalat.

Verdeata o tocam marunt si o adaugam peste.

Condimentam cu sare, piper, cimbrul uscat.

Toate acestea le amestecam foarte bine.

Intr-o oala punem putina apa cu sare si bors.

O asezam pe foc si cand incepe sa fiarba, trecem cateva secunde prin ea frunzele de vita, spalate.

Acestea le asezam apoi intr-un bol si le lasam sa se racoreasc putin.

Impaturim sarmalutele, (va las un link, cu un video, cu o metoda de impaturit sarmalute: https://www.youtube.com/watch?v=pZejTRl0PPQ) asezam cateva frunze pe fundul oalei de lut, o crenguta marar verde, apoi sarmalutele. Oala de lut, inainte sa o folosesc, o tin cu apa cateva ore.

Deasupra punem sucul de rosii, asezam iar cateva frunze si acoperim cu apa.

Punem capacul, le introducem in cuptor, pe care il aprindem si reglam o temperatura potrivita.

Lasam sarmalutele in cuptor circa 3-4 ore pana sunt fierte.

Cand sunt gata, le scoatem sa se racoreasca putin, apoi servim.

Sunt o mare bunatate!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale de post in foi de vita" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tocanita de ciuperci, reteta perfecta pentru zilele de post