Printre produsele primite de la Sun Food, stiti deja ca au conserve 100% naturale, se aflau si 3 cutii cu naut. Nu am manct niciodata pana acum, va spun sincer...Am desfacut o cutie, am vizualizat bine bobitele si am zis sa gust una. Surpriza, chiar mi-a placut. Are gust ca si fasolea, sau undeva intre fasole si mazare. Uite asa, aceste cutiute de naut, m-au salvat intr-o zi de post cand nu stiam ce sa mai pregatesc.
Curatam ceapa si o tocam marunt.
Intr-o tigaie punem 3-4 linguri ulei, cand se incinge dam drumul la ceapa si reglam focul la mic de tot.
Lasam ceapa sa se inmoaie putin, dar fara sa se rumeneasca, apoi o tragem de pe foc.
Scurgem zeama de naut intr-o cana.
Boabele de naut le punem in blender cu 4 linguri din zeama lor si le facem pasta.
Pasta obtinuta o amestecam cu ceapa, dam gust cu sare, piper si boiaua de ardei dulce.
Amestecam bine cu o lingura de lemn si este gata.
Ardeii kapia ii coacem, ii presaram cu sare si ii lasam acoperiti pana se racoresc.
Ii decojim, ii punem intr-un bol cu tot cu zeama lasata.
Peste ei turnam uleiul, presaram putina sare, putin otet si ii lasam sa stea asa circa o ora.
Pasta de naut o servim cu salata de ardei kapia.
Pofta buna!