Aluatul: Eu am pregatit o cantitate mai mare de aluat, pentru ca am mai pregatit ceva (o sa va arat zilele urmatoare), dar daca vreti sa faceti aluat doar pentru tarta, e suficient sa il pregatiti din 250 gr. faina si micsorati si cantitatile celorlalte ingrediente. Cernem faina intr-un bol, presaram sarea. Frecam drojdia cu zaharul pana se dizolva, o turnam peste faina. Incepem sa amestecam, adaugam sana. Apa calduta o turnam treptat, framantam pana obtinem un aluat elastic si usor lipicos. La final incorporam uleiul. Acoperim aluatul, il lasam la dospit 35-40 de minute, la loc ferit de curent.
Umplutura: Spalam dovleceii, ii taiem rondele subtiri. Ii punem intr-o sita, ii presaram cu sare si ii lasam sa se scurga cam 30 de minute. Mozzarella o taiem cuburi potrivite, rosiile le spalam, le facem felii rotunde. Dupa ce aluatul a dospit, rupem din el o bucata, dar mai putin de jumatate. Tapetam cu hartie de copt o tava de tarta, presaram putina faina, punem aluatul si il intindem cu degetele spre margini facand si o mica bordura. Il intepam cu furculita, asezam felii de dovlecel, cuburi de mozzarella, putin parmezan ras. Asezam ultimul strat de dovlecel, mozzarella, feliile de rosii si restul de parmezan. Presaram putin piper si rozmarinul. Introducem tarta in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pana se rumeneste deasupra si aluatul este patruns. O scoatem cand este gata, o lasam putin la racorit si servim. Pofta buna!