Spalam ciresele, le scoatem samburii si le punem intr-o sita pentru a-si lasa din zeama.
Aluatul: Intr-o craticioara punem untul taiat cubulete, ciocolata rupta bucatele, le punem pe foc. Dam focul la mic, amestecam continuu, pana ciocolata se topeste complet. Luam de pe foc, lasam 10 minute...
Curatam cartofii noi, ii spalam. Ii punem la fiert intr-o oala cu apa, cu unt si putina sare. Ii fierbem 10-15 minute, apoi ii scrugem de apa si ii rasturanm intr-o tava tava tapetata cu hartie de copt. Ii stropim cu ulei, presaram sare, piper si rozmarinul. Incingem cuptorul, bagam cartofii si...
Curatam pestele, indepartam capul, il spalam bine si il tamponam cu un servetel de bucatarie. Il lasam intreg, nu il portionam. Cartofii ii decojim si ii punem la fiert cu un praf de sare. Ii fierbem 10 minute, apoi ii scurgem de apa. Ceapa verde o curatam, o taiem rondele, rosiile cherry le...
Prima data marinam puiul : Spalam pieptul de pui, il tamponam cu un servetel de bucatarie. Il taiem bucati potrivite, apoi il batem cu ciocanul de snitele, dar nu foarte tare. Intr-un bol punem toate condimentele mentionate la ingrediente, uleiul, mustarul si le frecam bine. Vom obtine o...
Aluatul: Drojdia o frecam cu zaharul pana se dizolva. Cernem faina intr-un bol, punem sarea. Adaugam iaurtul treptat, drojdia si incepem sa framantam. Cand aluatul devine omogen, elastic, incorporam uleiul. Acoperim aluatul, il lasam la dospit 30 de minute.
Umplutura: Intr-un bol amestecam...
Spalam bine capsunile, le stergem cu un servetel. Indepartam coditele, le taiem in sferturi, daca sunt mai mari le taiem in mai multe bucati. Galbenusurile le mixam spuma cu zaharul. Incorporam uleiul in fir subtire, apoi laptele.
Cernem faina, o incorporam in compozitia de mai sus impreuna cu...
Aluatul: Cernem faina intr-un bol, punem sarea. Drojdia o frecam cu zaharul pana se dizolva, o turnam peste faina. Incepem sa framantam, turnam apa minerala calduta, putin cate putin, si framantam pana obtinem un aluat elastic. La final incorporam uleiul de masline. Acoperim aluatul, il lasam sa...
Chiflele: Cernem faina intr-un bol, punem sarea. Drojdia o frecam cu zaharul pana se dizolva, o punem peste faina. Adaugam oul, incepem sa le amestecam. Punem smantana, iaurtul, framantam bine, pana obtinem un aluat omogen, elastic. Daca nu este bine omogenizat aluatul, puneti putin lapte, la...
Spalam bine orezul, il punem la fiert cu un praf de sare.
Il fierbem pe jumatate, apoi il punem intr-o sita sa se scurga apa.
Intr-un ceaunel (sau o cratita mai groasa) punem laptele la fiert cu indulcitorul.
Cand da in clocot, dam focul la mic, punem orezul si coaja rasa de lamaie....
Pancakes: Topim untul, il lasam sa se raceasca. Galbenusurile le mixam spuma cu indulcitorul. Adaugam untul, apoi smantana, faina, praful de copt si esenta. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Le incorporam in compozitia de galbenusuri, cu o paleta, cu miscari lente. Incingem o tigaie...
Intai pregatim doua omlete. Ceapa verde o curatam, o taiem rondele. Batem spuma doua oua, cu un praf de sare si piper. Adaugam jumatate din ceapa verde, amestecam. Ungem o tigaie mica cu ulei, o incingem, punem amestecul de oua. Rumenim omleta, apoi o intoarcem usor cu o paleta sa nu se rupa, o...
Blatul: Mixam galbenusurile spuma cu zaharul. Adaugam laptele, esenta, apoi cacaoa, praful de copt si faina. Albusurile le batem spuma cu praful de sare, le incorporam in compozitia de galbenusuri, cu o paleta, cu miscari de jos in sus. Tapetam cu hartie de copt o tava de 22/26 cm, turnam...
Curatam ceapa, o tocam marunt, usturoiul il curatam si il taiem pe jumatate. Baconul il facem bucatele mici. Intr-o tigaie incingem uleiul, punem usutoiul pentru 1 minut apoi il scoatem. Adaugam ceapa, baconul, le innabusim 1-2 minute. Rosiile le pasam in blender, le turnam in tigaie. Condimentam...
Intr-un bol punem doua albusuri, le mixam spuma cu praful de sare, adaugam lingura de zahar si nuca de cocos.
In alt bol punem cele 3 oua intregi, cele doua galbenusuri si le batem spuma impreuna cu zaharul.
Incorporam uleiul, apoi iaurtul. Cernem faina, o adaugam treptat in compozitia de...
Spalam pieptul de pui si il tamponam cu un servetel. Il taiem pe jumatate astfel incat sa il subtiem, dar nu il taiem pana in capat. Dupa ce l-am subtiat, il batem usor cu un ciocan de snitele, apoi il condimentam cu sare, piper, boia dulce si busuioc pe ambele parti. Cascavalul si mozzarella le...
Briosele: Separam ouale, mixam galbenusurile spuma cu zaharul, apoi adaugam uleiul si laptele. Punem praful de copt, zaharul pudra cu pastai de vanilie, iar la final faina. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare, le incoporam cu o paleta, usor, in compozitia de galbenusuri. Luam niste...
Pentru aluat: Frecam drojdia cu zaharul pana se dizolva. Intr-un bol punem faina, sarea, iaurtul si drojdia. Le amestecam bine cu mana, turnam apa minerala treptat si framantam. Cand obtinem un aluat elastic, usor lipicios, incorporam uleiul. Acoperim cu un prosop de bucatarie si lasam sa...
Ciocolata o rupem bucatele si o topim pe baie de aburi. O dam deoparte sa se racoreasca. Separam ouale, galbenusurile le mixam cu zaharul. Adaugam uleiul, apoi laptele, praful de copt si zaharul cu pastai de vanilie. Punem semintele de la pastaia de vanilie, coaja rasa de portocala, apoi faina....
Aluatul: Untul (de la temperatura camerei) il mixam spuma cu zaharul si oul. Adaugam laptele, apoi cacaoa, praful de copt si esenta de rom. La final incorporam faina, treptat.
Crema: Branza o mixam cu zaharul si galbenusurile. Adaugam mascarponele, coaja rasa de lamaie. Albusurile le batem...
Aluatul: Cernem faina intr-un bol, presaram sarea. Frecam drojdia pana la dizolvare cu zaharul, o punem peste faina impreuna cu iaurtul. Incepem sa le amestecam cu mana. Laptele, pe care il punem pe foc pana devine caldut, il turnam treptat, timp in care noi framantam. Cand aluatul devine...
Punem aluatul la dezghetat cu o seara inainte de a face placinta. Framantam branza cu mana si o punem intr-un bol. Curatam ceapa verde, o taiem rondele, mararul verde il tocam marunt indepartand cozile.
Incorporam verdeata in branza, apoi ouale si smantana. Dam gust cu sare si piper, iar la...
Aluatul: Frecam drojdia cu zaharul pana se dizolva. Cernem faina intr-un bol, presaram sare, adaugam drojdia si amestecam cu mana. Turnam putin lapte, framantam, apoi incorporam untul topit. Spre final mai picuram lapte, pana obtinem un aluat elastic si usor lipicios. Acoperim aluatul, il lasam...
Galbenusurile le frecam bine cu zaharul. Punem amidonul, cateva linguri de lapte si amestecam pana amidonul este complet dizolvat.
La final adaugam semintele de la pastaia de vanilie. Restul de lapte il punem pe foc, intr-o cratita mai groasa, eu mereu fac aceste creme in tuci. Cand da in...
Blatul: Ciocolata o rupem bucatele, o topim pe baie de aburi, apoi o lasam sa se racoreasca. Galbenusurile le mixam spuma cu zaharul, adaugam laptele, esenta, ciocolata topita, praful de copt si faina. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare, le incorporam cu o paleta in compozitia de mai...
Aluatul:
Scoateti de seara toate ingredientele la temperatura camerei. Frecam drojdia cu o lingura de zahar pana la dizolvare. Oul il batem spuma impreuna cu galbenusurile si praful de sare. Intr-un bol cernem faina, punem zaharul, drojdia, ouale batute. Amestecam cu mana, apoi incorporam...
Bucatile de carne le taiem potrivit de mari si le spalam. Intr-o oala punem la fiert 5-6 litri de apa. Cand da in clocot, dam drumul bucatilor de carne. Ceapa verde o curatam, o taiem rondele, decojim morcovul, il taiem bucatele mici. Ardeiul rosu, verde si rosiile decojite le facem cubulete....
Pulpa de miel o parlim putin pe flacara aragazului, pe toate partile, apoi o spalam. Ceapa si usturoiul verde, le curatam, le taiem rondele, la fel si morcovul. Usturoiul il curatam si il taiem feliute. Facem niste crestaturi in pulpa de miel, o asezam intr-un vas mai mare. Adaugam ceapa si...
Cartofii si dovlecelul ii curatam de coaja apoi ii taiem cuburi potrivite. Morcovul il decojim, il dam pe razatoarea mare. Ceapa, pastarnacul le curatam, le tocam marunt, ardeiul rosu il facem cubulete mici. Indepartam cozile la patrunjel, leusteam si le tocam. Rosiile le maruntim, iar loboda o...
Aluatul: Drojdia o frecam cu o lingura de zahar pana se dizolva, apoi o lasam la odihnit 15 minute, la loc caldut. Apa o punem intr-un ibric, o transferam pe foc pana devine calduta. Cernem faina intr-un bol, presaram sarea, zaharul, amestecam cu o lingura. Turnam drojdia, apa minerala calduta,...
Mai intai facem siropul : Intr-un ibric caramelizam zaharul. Punem laptele (atentie la aburi) si lasam pe foc pana se dizolva complet zaharul. In acest timp amestecam in el. Il dam deoparte sa se raceasca.
Blatul: Mixam untul, de la temperatura camerei, cu zaharul pana devine spuma....
Prajitura cu cirese si crema de branza
Spalam ciresele, le scoatem samburii si le punem intr-o sita pentru a-si lasa din zeama. Aluatul: Intr-o craticioara punem untul taiat cubulete, ciocolata rupta bucatele, le punem pe foc. Dam focul la mic, amestecam continuu, pana ciocolata se topeste complet. Luam de pe foc, lasam 10 minute...
Cartofi noi la cuptor cu crema de branza
Curatam cartofii noi, ii spalam. Ii punem la fiert intr-o oala cu apa, cu unt si putina sare. Ii fierbem 10-15 minute, apoi ii scrugem de apa si ii rasturanm intr-o tava tava tapetata cu hartie de copt. Ii stropim cu ulei, presaram sare, piper si rozmarinul. Incingem cuptorul, bagam cartofii si...
Merluciu cu cartofi noi si rosii cherry
Curatam pestele, indepartam capul, il spalam bine si il tamponam cu un servetel de bucatarie. Il lasam intreg, nu il portionam. Cartofii ii decojim si ii punem la fiert cu un praf de sare. Ii fierbem 10 minute, apoi ii scurgem de apa. Ceapa verde o curatam, o taiem rondele, rosiile cherry le...
Piept de pui la gratar cu sos alb de ciuperci
Prima data marinam puiul : Spalam pieptul de pui, il tamponam cu un servetel de bucatarie. Il taiem bucati potrivite, apoi il batem cu ciocanul de snitele, dar nu foarte tare. Intr-un bol punem toate condimentele mentionate la ingrediente, uleiul, mustarul si le frecam bine. Vom obtine o...
Tarta cu branzeturi si crusta de porumb cu oua
Aluatul: Drojdia o frecam cu zaharul pana se dizolva. Cernem faina intr-un bol, punem sarea. Adaugam iaurtul treptat, drojdia si incepem sa framantam. Cand aluatul devine omogen, elastic, incorporam uleiul. Acoperim aluatul, il lasam la dospit 30 de minute. Umplutura: Intr-un bol amestecam...
Desert prajitura pufoasa cu capsuni
Spalam bine capsunile, le stergem cu un servetel. Indepartam coditele, le taiem in sferturi, daca sunt mai mari le taiem in mai multe bucati. Galbenusurile le mixam spuma cu zaharul. Incorporam uleiul in fir subtire, apoi laptele. Cernem faina, o incorporam in compozitia de mai sus impreuna cu...
Pizza cu ciuperci, bacon si branzeturi
Aluatul: Cernem faina intr-un bol, punem sarea. Drojdia o frecam cu zaharul pana se dizolva, o turnam peste faina. Incepem sa framantam, turnam apa minerala calduta, putin cate putin, si framantam pana obtinem un aluat elastic. La final incorporam uleiul de masline. Acoperim aluatul, il lasam sa...
Sandwich-uri cu chifle la cuptor
Chiflele: Cernem faina intr-un bol, punem sarea. Drojdia o frecam cu zaharul pana se dizolva, o punem peste faina. Adaugam oul, incepem sa le amestecam. Punem smantana, iaurtul, framantam bine, pana obtinem un aluat omogen, elastic. Daca nu este bine omogenizat aluatul, puneti putin lapte, la...
Lapte cu orez si sos de capsuni
Spalam bine orezul, il punem la fiert cu un praf de sare. Il fierbem pe jumatate, apoi il punem intr-o sita sa se scurga apa. Intr-un ceaunel (sau o cratita mai groasa) punem laptele la fiert cu indulcitorul. Cand da in clocot, dam focul la mic, punem orezul si coaja rasa de lamaie....
Pancakes cu inghetata si sos de mure cu Green Sugar
Pancakes: Topim untul, il lasam sa se raceasca. Galbenusurile le mixam spuma cu indulcitorul. Adaugam untul, apoi smantana, faina, praful de copt si esenta. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Le incorporam in compozitia de galbenusuri, cu o paleta, cu miscari lente. Incingem o tigaie...
Rulada de pui cu omleta
Intai pregatim doua omlete. Ceapa verde o curatam, o taiem rondele. Batem spuma doua oua, cu un praf de sare si piper. Adaugam jumatate din ceapa verde, amestecam. Ungem o tigaie mica cu ulei, o incingem, punem amestecul de oua. Rumenim omleta, apoi o intoarcem usor cu o paleta sa nu se rupa, o...
Prajitura cu crema de lamaie si bucati de ananas
Blatul: Mixam galbenusurile spuma cu zaharul. Adaugam laptele, esenta, apoi cacaoa, praful de copt si faina. Albusurile le batem spuma cu praful de sare, le incorporam in compozitia de galbenusuri, cu o paleta, cu miscari de jos in sus. Tapetam cu hartie de copt o tava de 22/26 cm, turnam...
Spaghete cu bacon si sos de rosii
Curatam ceapa, o tocam marunt, usturoiul il curatam si il taiem pe jumatate. Baconul il facem bucatele mici. Intr-o tigaie incingem uleiul, punem usutoiul pentru 1 minut apoi il scoatem. Adaugam ceapa, baconul, le innabusim 1-2 minute. Rosiile le pasam in blender, le turnam in tigaie. Condimentam...
Chec cu nuca de cocos
Intr-un bol punem doua albusuri, le mixam spuma cu praful de sare, adaugam lingura de zahar si nuca de cocos. In alt bol punem cele 3 oua intregi, cele doua galbenusuri si le batem spuma impreuna cu zaharul. Incorporam uleiul, apoi iaurtul. Cernem faina, o adaugam treptat in compozitia de...
Piept de pui la grill cu branzeturi
Spalam pieptul de pui si il tamponam cu un servetel. Il taiem pe jumatate astfel incat sa il subtiem, dar nu il taiem pana in capat. Dupa ce l-am subtiat, il batem usor cu un ciocan de snitele, apoi il condimentam cu sare, piper, boia dulce si busuioc pe ambele parti. Cascavalul si mozzarella le...
Briose cu frisca si piure de visine
Briosele: Separam ouale, mixam galbenusurile spuma cu zaharul, apoi adaugam uleiul si laptele. Punem praful de copt, zaharul pudra cu pastai de vanilie, iar la final faina. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare, le incoporam cu o paleta, usor, in compozitia de galbenusuri. Luam niste...
Tarta cu urzici, oua si mozzarella
Pentru aluat: Frecam drojdia cu zaharul pana se dizolva. Intr-un bol punem faina, sarea, iaurtul si drojdia. Le amestecam bine cu mana, turnam apa minerala treptat si framantam. Cand obtinem un aluat elastic, usor lipicios, incorporam uleiul. Acoperim cu un prosop de bucatarie si lasam sa...
Chec cu vanilie si ciocolata
Ciocolata o rupem bucatele si o topim pe baie de aburi. O dam deoparte sa se racoreasca. Separam ouale, galbenusurile le mixam cu zaharul. Adaugam uleiul, apoi laptele, praful de copt si zaharul cu pastai de vanilie. Punem semintele de la pastaia de vanilie, coaja rasa de portocala, apoi faina....
Prajitura cu branza si piersici
Aluatul: Untul (de la temperatura camerei) il mixam spuma cu zaharul si oul. Adaugam laptele, apoi cacaoa, praful de copt si esenta de rom. La final incorporam faina, treptat. Crema: Branza o mixam cu zaharul si galbenusurile. Adaugam mascarponele, coaja rasa de lamaie. Albusurile le batem...
Painici cu cascaval si muschi file
Aluatul: Cernem faina intr-un bol, presaram sarea. Frecam drojdia pana la dizolvare cu zaharul, o punem peste faina impreuna cu iaurtul. Incepem sa le amestecam cu mana. Laptele, pe care il punem pe foc pana devine caldut, il turnam treptat, timp in care noi framantam. Cand aluatul devine...
Placinta cu branza, verdeata si porumb in foietaj
Punem aluatul la dezghetat cu o seara inainte de a face placinta. Framantam branza cu mana si o punem intr-un bol. Curatam ceapa verde, o taiem rondele, mararul verde il tocam marunt indepartand cozile. Incorporam verdeata in branza, apoi ouale si smantana. Dam gust cu sare si piper, iar la...
Mini tarte cu ciuperci si porumb
Aluatul: Frecam drojdia cu zaharul pana se dizolva. Cernem faina intr-un bol, presaram sare, adaugam drojdia si amestecam cu mana. Turnam putin lapte, framantam, apoi incorporam untul topit. Spre final mai picuram lapte, pana obtinem un aluat elastic si usor lipicios. Acoperim aluatul, il lasam...
Cremsnit
Galbenusurile le frecam bine cu zaharul. Punem amidonul, cateva linguri de lapte si amestecam pana amidonul este complet dizolvat. La final adaugam semintele de la pastaia de vanilie. Restul de lapte il punem pe foc, intr-o cratita mai groasa, eu mereu fac aceste creme in tuci. Cand da in...
Prajitura cu visine si crema de vanilie cu mascarpone
Blatul: Ciocolata o rupem bucatele, o topim pe baie de aburi, apoi o lasam sa se racoreasca. Galbenusurile le mixam spuma cu zaharul, adaugam laptele, esenta, ciocolata topita, praful de copt si faina. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare, le incorporam cu o paleta in compozitia de mai...
Pascute cu branza
Aluatul: Scoateti de seara toate ingredientele la temperatura camerei. Frecam drojdia cu o lingura de zahar pana la dizolvare. Oul il batem spuma impreuna cu galbenusurile si praful de sare. Intr-un bol cernem faina, punem zaharul, drojdia, ouale batute. Amestecam cu mana, apoi incorporam...
Ciorba de miel reteta
Bucatile de carne le taiem potrivit de mari si le spalam. Intr-o oala punem la fiert 5-6 litri de apa. Cand da in clocot, dam drumul bucatilor de carne. Ceapa verde o curatam, o taiem rondele, decojim morcovul, il taiem bucatele mici. Ardeiul rosu, verde si rosiile decojite le facem cubulete....
Pulpa de miel cu ciuperci la cuptor
Pulpa de miel o parlim putin pe flacara aragazului, pe toate partile, apoi o spalam. Ceapa si usturoiul verde, le curatam, le taiem rondele, la fel si morcovul. Usturoiul il curatam si il taiem feliute. Facem niste crestaturi in pulpa de miel, o asezam intr-un vas mai mare. Adaugam ceapa si...
Ciorba de legume
Cartofii si dovlecelul ii curatam de coaja apoi ii taiem cuburi potrivite. Morcovul il decojim, il dam pe razatoarea mare. Ceapa, pastarnacul le curatam, le tocam marunt, ardeiul rosu il facem cubulete mici. Indepartam cozile la patrunjel, leusteam si le tocam. Rosiile le maruntim, iar loboda o...
Placinte cu mere, de post
Aluatul: Drojdia o frecam cu o lingura de zahar pana se dizolva, apoi o lasam la odihnit 15 minute, la loc caldut. Apa o punem intr-un ibric, o transferam pe foc pana devine calduta. Cernem faina intr-un bol, presaram sarea, zaharul, amestecam cu o lingura. Turnam drojdia, apa minerala calduta,...
Prajitura Bounty
Mai intai facem siropul : Intr-un ibric caramelizam zaharul. Punem laptele (atentie la aburi) si lasam pe foc pana se dizolva complet zaharul. In acest timp amestecam in el. Il dam deoparte sa se raceasca. Blatul: Mixam untul, de la temperatura camerei, cu zaharul pana devine spuma....