Prajitura cu crema de vanilie si frisca

de Rocsi in Prajituri, 13 Aug 2015 | 13762 vizualizari

 

Blaturi pufoase de pandispan cu cacao, crema de vanilie, frisca, toate combinate cu putin nuca prajita si ness. Ce spuneti, va place cum suna? Va spun eu ca este irezistibil de buna!!!

 

INGREDIENTE

  • Pentru foile de blat:
    • 6 oua
    • 6 linguri de zahar
    • 4 linguri ulei
    • 4 linguri apa rece
    • 2 linguri cacao
    • 4 linguri faina
    • 2 lingurite praf de copt
    • 2 lingurite esenta de vanilie
    • un praf de sare
    Crema:
    • 550 ml lapte
    • 2 galbenusuri
    • 5 linguri de zahar
    • 5 linguri amidon
    • 500 ml frisca lichida
    • 1 pastaie de vanilie
    • 1 canita miez de nuca
    • 1 plic de ness
Portii: 30
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de vanilie si frisca:

Foile de blat: Galbenusurile le batem spuma cu zaharul pana se albesc. Adaugam uleiul, apoi apa, faina, praful de copt, cacaoa si esenta. Amestecam bine. Albusurile le punem intr-un bol cu un praf de sare si le mixam pana devin spuma. Incorporam albusurile in compozitia de galbenusuri, cu o paleta. Impartim compozitia in doua boluri identice, in mod egal. Tapetam cu hartie de copt o tava mare de aragaz, turnam prima jumatate de compozitie si o nivelam. Dam tava in cuptorul incins, pentru 10-12 minute pana se coace foaia. La fel procedam cu cealalta jumatate de compozitie.

Crema: Intr-un bol mixam galbenusurile cu zaharul, adaugam amidonul, putin lapte si semintele de la pastaia de vanilie. Restul de lapte il punem la fiert, intr-o cratita mai groasa. Cand incepe sa fiarba, dam focul la mic, turnam amestecul cu amidon, amestecam continuu pana se ingroasa ca o budinca. Luam de pe foc cand este gata, o acoperim cu folie si lasam sa se raceasca. Frisca, rece de la frigider, o mixam la viteza mare pana obtinem o spuma. Crema rece de vanilie o mixam, punem cam 200-250 gr. din frisca batuta, ne orientam sa nu punem nici prea multa pentru a nu iesi prea moale crema. Asezam prima foaie de blat in tava in care le-am copt, punem mai mult de jumatate din crema de vanilie si o nivelam. Asezam a doua foaie, restul de crema de vanilie pe care o intindem, apoi frisca batuta si nivelam. Cu un pieptam de bucatarie facem cateva valuri sau puteti folosi si o fruculita. Miezul de nuca il punem intr-o tigaie, il rumenim putin apoi il tocam. Presaram ness-ul peste frisca, bucatile de nuca si dam la rece. Dupa ce a stat un timp la frigider, o scoatem, o portionam si servim!  Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de vanilie si frisca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (39)

Rocsi 1

17.08.2015, 11:45

Claudia, se mai intampla sa mai si ratam

mihaelar63 1

18.08.2015, 10:12

Crema cu ness este una din preferatele mele

Rocsi 1

18.08.2015, 19:44

Si mie mi-a placut enorm Mihaela

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

Ciorbă de legume acrită cu zeamă de varză - Rețeta gustoasă și răcoritoare

pe 31.12 la 10:09

Ruladă cu cremă de ciocolată și caramel - Desertul rapid și delicios de casă

pe 30.12 la 15:13

Buturuga cu crema de castane - Reteta delicioasa fara zahar

pe 28.12 la 22:08

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu crema de biscuiti si lapte