Rulada cu crema de ciocolata si miez de nuca

de Ina in Prajituri, 5 Iul 2010 | 16092 vizualizari

 

Zilele trecute am avut marea surpriza sa primesc de la Decorix un produs mult dorit : cratita cu baie de abur. Nu ma intrebati ce si cum, ca nici acum nu-mi explic :D :)) :)) Cum niciodata n-am castigat ceva degeaba, am zis sa le multumesc dedicandu-le aceasta rulada, la realizarea careia mi-a fost de mare folos cratita cu baie de abur - Decorix .
Sper sa va placa ce a iesit.... :-*

 

INGREDIENTE

  • BLATUL DE RULADA :   
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 3 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 1plic praf de copt
  • 3 linguri nuca pisata
  • Esenta  de rom
  • un praf de sare
  • CREMA  DE CIOCOLATA SI MIEZ DE NUCA:  
  • 70 g cacao
  • 150 g zahar
  • 2 linguri faina
  • 1 cescuta cu apa
  • 1 galbenus de ou
  • 200 g unt
  • 150 g miez de nuca, pisat
 
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu crema de ciocolata si miez de nuca:

BLATUL:

Albusurile  se bat spuma cu un praf de sare , apoi se adauga in ordine, mixand cate putin dupa fiecare ingredient adaugat, zaharul, galbenusurile, faina, praful de copt si cacaoa , nuca pisata  si putina esenta .  Se tapeteaza tava  de la aragaz cu hartie de copt, apoi se toarna compozitia  si se baga in cuptorul incins cca. 15-20 min. ( pana se desprinde putin de pe margini si observam ca s-a copt ) Cand e gata  scoatem blatul rapid din tava ( cu hartie cu tot), il punem pe o suprafata plata ( eventual  pe dosul altei tavi ) si-l desprindem de hartia de copt rulandu-l. Cu hartia de copt  il acoperim putin si-l lasam 5 minute sa se mai raceasca. Din cand in cand incercam sa desfacem blatul si-l rulam la loc, lasandu-l sa se raceasca.

CREMA: 

Apa impreuna cu zaharul, cacaoa si faina se pun la foc mic, in cratita cu baie de abur , amestecand cca 20 minute, pana se obtine o compozitie de consistenta unei mamaligi tari. Lasam sa se raceasca putin, adaugam untul, un galbenus de ou crud  ( pentru luciu) si miezul de nuca.

Acoperim blatul cu aceasta crema si-l rulam cu grija obtinand rulada, apoi dam frau liber imaginatiei pentru a o decora.

Se lasa la rece o ora, apoi se poate taia felii.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Ruleaza blatul cat este fierbinte, altfel se va rupe

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu crema de ciocolata si miez de nuca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu visine si cirese