Tarta cu ton si mozzarella

de Rocsi in Aperitive / Garnituri, 7 Oct 2015 | 5360 vizualizari

 

Simplu, bun si gustos! Sa faceti si voi sa va convingeti!

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
    • 100 gr unt
    • 1 ou
    • 200 gr faina
    • un praf de sare
    Umplutura:
    • 500 gr ton din conserva
    • 350 gr mozzarella
    • 1/2 legatura patrunjel verde
    • 50 gr masline fara samburi
    • sare
    • piper
    • 1 lingurita ierburi de provence
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu ton si mozzarella:

Aluatul:
Intr-un bol punem untul rece si il amestecam cu oul si sarea.
Incorporam faina treptat, amestecam bine si vom obtine o bila de aluat omogen.
Il punem in folie de bucatarie si il dam la frigider cat pregatim restul ingredientelor.

Umplutura:
Tonul il scurgem de ulei, il punem intr-un bol si il faramitam usor cu mana.
Tocam patrunjelul verde, il amestecam cu tonul, presaram sare si piper.

Scoatem aluatul din frigider, il punem intr-o forma de tarta pe care o tapetam inainte cu hartie de copt.
Intindem aluatul spre margini cu ajutorul degetelor, facand si o mica bordura pe margini.
Il intepam cu furculita, turnam umplutura de ton si o nivelam.
Feliem mozzarella si asezam deasupra, iar peste punem feliute de masline.
Presaram ierburi de provence peste tarta.

O introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pana se rumeneste deasupra.
Cand este gata, o scoatem din cuptor, o lasam putin la racorit si servim. Este de preferat sa o mancati calda!
Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu ton si mozzarella" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (30)

Rocsi 1

15.12.2015, 20:23

Multumesc mult Mihaela

Ancutsa 1

16.12.2018, 16:43

Arata tare bine!

Sidy 1

16.12.2018, 16:57

Simplu, bun si gustos !

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
Ciuperci cu maioneza