Carnea de vita o spalam cu apa rece si cu un prosop de hartie o tamponam pentru a elimina surplusul de apa .
Asezam carnea pe un platou si o condimentam pe ambele parti cu sare si piper.
Ceapa o curatam de coaja si o taiem felii subtiri.
Intr-o tigaie punem doua linguri de ulei si punem pe aragaz la o temperatura ridicata pana se incinge uleiul.
Punem ceapa la prajit in acest ulei incins pana devine maroniu deschis,dupa care o scoatem cu o paleta intr-un castronel si o pastram calda in cuptor la o temperatura de 70 ° .
In tigaia unde am prajit ceapa punem celelalte doua linguri de ulei si cand uleiul este incins prajim carnea pe fiecare parte cate 2 minute dupa care oprim focul de la aragaz si punem pe tigaie un capac si lasam 2 minute .
Ceapa din castronel, pastrata calda la cuptor, o punem peste carnea prajita din farfurie.
Se poate servi cu ,cartofi gratin sau cu cartofi caliti cu ceapa.
Mod de preparare cartofi gratin:
Spalam cartofii,ii curatam de coaja,ii taiem felii groase de 5 mm.
Ceapa,cartofii,,sarea,piperul si magheranul le amestecam.
Usturoiul curatat de coaja il taiem foarte marunt si il frecam bine cu untura.
Cu aceasta compozitie ungem o tava din metal(de preferat inox) in care punem cartofii amestecati cu cele sus mentionate.
Deasupra turnam smantana proaspata.
Acoperim tava cu folie de aluminiu si o punem in cuptorul incins la 220 °,aproximativ 45 de minute, dupa care indepartam folia de aluminiu,presaram deasupra peste cartofi,patrunjelul taiat marunt si lasam inca 45 de minute la o temperatura de 180 °.
Dupa care se pot servi.
1
Acesti cartofi se pot servi cu orice fel de preparat din carne, chiar si cu peste prajit sau la gratar.