Mereu mi-au placut dovleceii si sa experimentez diverse retete cu ei.Din copilarie mama imi facea rulouri din dovlecei umplute cu legume si rumenite la cuptor, chiftelute din dovlecei, ghiveci, si desigur dovleceii pane facuti uneori si salata cu otet.Apoi am crescut eu si am facut si sufleu din dovlecei precum si alte combinatii pornind de la retetele mamei.Azi va dau o reteta simpla de chiftelute de dovlecei in care am adaugat elemente noi, inspirata putin de aici: http://www.lifesambrosia.com/2009/02/zucchini-cakes-recipe.html
Combina toate ingredientele intr-un castron și se amestecă bine.
Formati cu mana chiftelute si le tavaliti fie prin putina faina si le prajiti in putin ulei, la foc mediu pana se rumenesc, aproximativ 3-4 minute pe fiecare parte. fie le tavaliti prin fulgi de porumb maruntiti si le coaceti la cuptor in tava pe hartie de copt.
1
daca vi se pare prea moale compozitia , adaugati putina faina;