Zacusca mexicana

de Merisor in Aperitive / Garnituri, 22 Iul 2012 | 6934 vizualizari

 

Ieri a trebuit sa fac curatenie in congelator la mama la tara si cum am mai gasit niste pechete de ardei copt si vinete m-am gandit sa fac prima portie de zacusca mexicana pe anul acesta. Am sa va spun ingredientele pe care le folosesc eu pentru o cratita de 15 L.
Ieri eu am facut cu mai putin de 1/2 din ingrediente.

 

INGREDIENTE

  • 2 Kg vinete coapte
  • 2 kg ceapa
  • 4 kg ardei(gogosari + Kapia) de preferinta copti
  • 2 Kg mere(eu pun de orice fel)
  • 2Kg morcovi
  • 2Kg telina
  • 800 g pasta de tomate
  • 1 L ulei
  • condimente: foi de dafin, piper, oregano, nucsoara, cimbru,
  • 4 liguri sare(pentru inceput, pe parcurs se gusta si daca mai trebuie mai punem)
  • 4 linguri zahar
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca mexicana:

Se coc vinetele si se lasa la scurs(nu se arunca zeama), se coc si ardei si se procedeaza la fel.

Merele curatate de coaja, telina, morcovul se dau pe razatoare.

Se pune ceapa la calit in 3/4 L ulei, iar cand este putin patrunsa se pune telina, morcovul  si mai tarziu merele. Se mesteca continuu(se tin pe foc aprox. 30').

Apoi se adauga ardeiul tocat marunt. Vinetele se freaca cu restul de ulei si se rastoarna in cratita dupa care se amesteca cu celelalte ingrediente si se condimenteaza. Se pune putin den zeama de vinete si putin din zeama de ardei si se da la cuptor. Pe parcurs se verifica sa nu fie prea groasa compozitia diluand tot cu zeama de la vinete si cea de la ardei.Cand este aproape gata se adauga tomatele si se mai lasa la cuptor 15-20'. Intre timp se pregatesc borcanele, se sterilizeaza(eu le pun in tava fara capac si le tin putin in cuptor dupa ce am stins focul)

Se pune zacusca in borcane se pun capacele si se mai lasa la cuptor 5-10' dupa care se stinge focul, iar borcanele vor ramane in cuptor pana se racesc, apoi se trec in camara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca mexicana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

Merisor 1

22.07.2012, 17:48

cred ca marul a trezit interesul...tot fructul oprit

mamaieelena 1

22.07.2012, 18:04

mmmm bun

Merisor 1

22.07.2012, 18:04

elena

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Zacusca de vara cu dovlecei