zacusca este bine-venita diminetilor de iarna...
Vinetele le-am copt, le-am curatat si le-am lasat sa se scurga bine..Morcovul l-am dat prin razatoarea robotului. Ceapa am curatat-o si am dat-o prin masina de tocat , la fel si vinetele. Gogosarii i-am taiat bucati, dupa ce le-am scos cotoarele si i-am dat prin masina. Ciupercile le-am taiat bucati medii.
Apoi m-am pregatit de preparare si anume, intr-o cratita mare la foc moderat am pus uleiul si ceapa, am calit approx 5 min, apoi am adaugat morcovul, omogenizand bine, apoi gogosarii. Am amestecat continuu pentru a nu se lipi de cratita, am adaugat ciupercile, vinetele, maslinele, iar spre final bulionul. Aceasta "operatie" dureaza approx 2 ore de amestecat si scazut si la final am pus piperul, sare, foile de dafin si telina.
Am pregatit borcanele, am stins focul si am inceput sa le umplu si le-am pus capacele.
Borcanele le-am fiert la bain marie cam 2 ore. ( asa cum vi le prezint in poze_pe fundul oalei fan, iar borcanele impachetate in ziar si umpluta cu apa si cu capac)
Asta e tot, dar mi-a iesit o zacusca pe cinste si 60 borcane. :)
1
telina se scoate, nu se pune la borcane