Anul ăsta nu ştiu ce am păţit, dar am multă energie, aşa ca m-am apucat gospodareşte de conserve pentru iarnă. Mai întâi, zacusca de vinete.
Vinetele şi ardeii le-am copt, ceapa am curăţat-o şi am fiert-o întreagă. Am curăţat vinetele şi ardeii şi le-am lăsat la scurs căteva ore. În timp ce s-a încins uleiul, am tocat ceapa cu robotul şi am pus-o să se călească. Apoi am tocat ardeii, i-am adăugat peste ceapă, apoi am tocat vinetele şi le-am adăugat şi pe ele peste restul de legume. Am pus sare, piper şi foi de dafin, apoi bulionul, si le-am lăsat la fiert aproximativ 2 ore. Între timp am sterilizat borcanele în cuptor, iar la sfârşit am pus zacusca fierbinte în borcanele fierbinţi. Am înfiletat bine borcanele, le-am întors cu capacul în jos şi le-am lăsat în pături, la caldură, vreo 2 zile, apoi le-am pus în cămară.
1
cantităţile mele sunt pentru o jumătate de porţie