In fiecare toamna prepar Zacusca de vinete pentru cei dragi dupa o reteta pe care v-o recomand si voua.
Se coc vinetele si gogosarii si se curata. Vinetele se lasa la scurs apoi se toaca. Gogosarii se curata si ei si se dau prin masina de tocat, apoi si vinetele. Ceapa se curata si se da si ea prin masina de tocat.
Se pune uleiul in cratita, se pune ceapa la calit. Dupa ce s-a inmuiat ceapa se adauga gogosarii. Dupa ce s-au fiert si gogosarii cu ceapa se adauga vinetele date prin masina de tocat.
Se potriveste de sare, se adauga foi de dafin si boabe de piper. Se poate adauga si o lingura dua de zahar in zacusca de vinete ,pentru un gust mai dulce.
Se fierbe zacusca de vinete pana iese uleiul deasupra.
Zacusca de vinete se pune in borcane si se fierbe in baie de abur timp de 30 de minute (din momentul in care a inceput sa clocoteasca).
1
este cam mult de lucru dar nimic nu se compara c-o felie de paine cu zacusca de vinete, alaturi de-o cana de ceai fierbinte, savurate-n miezul iernii