Zacusca de vinete 2

de Bya Ralu in Zacusca, 8 Sep 2013 | 7174 vizualizari

 

Anul acesta am facut putin diferit zacusca,a iesit super buna la fel si cea de anul trecut.
Mi-au iesit mai putine borcane pentru ca ardeii kapia nu au fost foarte carnosi...sa fiti atenti sa cumparati ardei mari .

 

INGREDIENTE

  • 8 kg vinete
  • 3 kg ardei kapia
  • 3 kg de gogosari
  • 2 kg ceapa
  • 1 l suc de rosii
  • 2 plicuri de conservant
  • 1 l ulei
  • 5 foi de dafin
  • 3 linguri de sare mare
  • 1 lingurita piper macinat
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca de vinete 2:

Ceapa se toaca marunt si se pune iintr-o cratita mare impreuna cu uleiul la fiert.Se acopera cu un capac,se amesteca din cand in cand,se fierbe cam o ora jumatate.

Vinetele,ardeii kapia si gogosarii se coc pe gratar,se curata de coaja si se dau prin masina de tocat.

Se pun intr-o oala mare,impreuna cu ceapa fiarta,sarea,piperul,foile de dafin.Se amesteca bine si se pune la fiert la foc mic,cam 1ora.Adaugam si conservantul si sucul de rosii si mai lasam la fiert jumatate de ora-1 ora.

Se amesteca mereu pentru a nu se arde zacusca.

Borcanele se spala din timp si se pun la uscat.

Cand zacusca este gata ,borcanele se pun intr-o tava de cuptor,sau se pune cate o lama de cutit si se toarna cate putin din zacusca pana completam toate borcanele.

Incalzim putin ulei pe foc si turnam deasupra la fiecare borcan de zacusca.

Se inchid bine borcanele cu capace curate.

In oala in care am facut zacusca am pus apa,o incalzim si punem borcanele cu hartie printre ele si lasam la sterilizat.Dupa ce incepe sa clocoteasca se mai lasa 10-15 minute.Se lasa in apa pana a doua zi.

Mi-au iesit cam 22 de borcane mici.

 

TIPS-URI

1

Uleiul care se pune deasupra nu trebuie sa fie foarte fierbinte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca de vinete 2" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Slimline Barista

- 200 lei
1699.99 lei
1499.99 lei

Prima Latte Black

- 400 lei
1399.99 lei
999.99 lei

COMENTARII (44)

Bya Ralu 1

09.09.2013, 16:19

Panacris 1

18.08.2014, 19:54

P.S. Cred că mergea și fără conservant

Bya Ralu 1

19.09.2016, 18:44

probabil....dar cum nu sunt experta

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi cu ciuperci și bacon - Rețeta gustoasă la cuptor

ieri la 07:11

Chec cu Oreo și afine - Deliciu pufos și aromat

pe 23.09 la 07:49

Prajituri Indiene - Deliciu dulce si cremos

de laura_n 7

pe 23.09 la 07:12

Covrigi sticks - Aluat rapid din două ingrediente

pe 22.09 la 09:35

Chec cu iaurt și ciocolată - Rapid, ușor și delicios

pe 19.09 la 15:51

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1451 puncte

RODIMUR

1171 puncte

oanapl

1007 puncte

vasimur

166 puncte

Rahela Velicu

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]