....am cautat o reteta de zacusca pentru bolnavi de diabet si ma bucur mult ca am gasit ,profitand de ocazie sa o prezint cu gandul ca va fi luata in seama ,pentru ca este foarte usor de preparat si foarte gustoasa!o iubesc mult pe,, doamna mea,,si as face orice sa pot gasi cat mai mule retete pentru diabetici,va pup !
pentru inceput curatam ceapa ,o spalam si apoi o taiem marunt.
apoi spalam mocovul si il dam pe razatoarea mica.
iar dovleceii ii curatam de coaja apoi ii taiem in doua si le scoatem semintele,dupa care ii spalam si ii dam pe razatoarea mare.
pregatim o oala destul de incapatoare in care adaugam uleiul,sare,pieper,foi dafin si oregano dupa gust si o punem pe foc pana se incinge bine uleiul.
cand uleiul s-a incins adaugam ceapa si morcovul pe care le lasam sa se caleasca bine.
apoi adaugam dovleceii rasi si mai adaugam condimente daca mai este nevoie.
lasam sa fiarba la foc mediu amestecand din cand in cand.
pentru ca dovleceii vor lasa un pic de zeama ,vom lasa sa fiarba pana scade zeama si apoi adaugam bulionul.
din momentul in care adaugam bulionul mai lasam zacusca la fiert doar pana incepe sa se ridice ulei la suprafata.
asezam in borcane si le dam la cuptor bine incalzit cam 30 de minute,lasandu-le sa se raceasca tot in cuptor,dupa care se pot depozita in camara .
eu am scapat un pic mai mult piper si mi-a iesit usor picanta dar foarte buna.