Zacusca de dovlecei

de Criss in Zacusca, 7 Aug 2015 | 4440 vizualizari

 

Azi am pregatit o zacusca de dovlecei, o reteta de sezon pe care am vazut-o la Gina Bradea - Pofta buna! si mi-a placut cum arata mai ales ca mie imi plac mancarurile cu legume, fara carne, in special vara. Eu nu am pregatit o cantitate foarte mare, pentru iarna ci doar o cantitate mai mica pentru consum imediat. Dar cu siguranta am sa mai fac pentru ca e foarte buna.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente:
  • -2 dovlecei mai mici
  • -2 cepe
  • -1 morcov
  • -3 ardei kapia copti
  • -1 vanata coapta
  • -1 catel de usturoi (eu l-am uitat pe masa :D)
  • -2 linguri ulei de masline (puteti pune si mai mult daca va place )
  • -sare
  • -piper
  • -1 lingurita zahar
  • -1 foaie de dafin
  • -200 ml apa
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca de dovlecei:

Dovleceii se curata de coaja si se indeparteaza miezul cu samburi, apoi se dau pe razatoarea mare si se sareaza. Se lasa deoparte 10 minute, apoi se storc. Ceapa se toaca marunt si se caleste in ulei pana cand se inmoaie. Se adauga apa si se lasa sa fiarba innabusit, apoi se adauga morcovul ras si se mai fierbe 10 minute pana se inmoaie morcovul. Se adauga apoi dovleceii rasi si storsi, ardeii taiati cubulete mai mari sau mai mici (eu am lasat bucati mai marisoare), si vanata tocata cu cutitul. Se mai fierbe zacusca 10 minute amestecand si avand grija sa nu se prinda, apoi se adauga conserva de rosii de la SunFood, dar rosiile trebuie taiate cubulete daca folositi conserva cu rosii intregi. Se adauga sare si piper dupa gust si o lingurita de zahar care va taia din acidityatea rosiilor. Se adauga si foaia de dafin, pe care eu o las doar 10-15 minute la fiert, apoi o indepartez.Se fierbe zacusca pana se evapora apa, apoi se serveste rece cu paine proaspata. (Traiasca masina de paine :D.)

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca de dovlecei" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Zacusca de vinete si ardei