Zacusca de ciuperci

de Sylvia in Conserve, 4 Oct 2010 | 10793 vizualizari

 

Asta este cel de-al treilea sortiment de zacusca ( si ultimul cred ) pe care l-am facut anul acesta .

Am umblat putin sa gasesc mai multe sortimente de ciuperci dar rezultatul a fost pe masura zic eu. II multumesc Valentinei pe de DC care mi-a facut pofta si mi-a dat reteta ei pe care am adaptat-o eu putin la cantitati.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de ciuperci champinion,
  • 500 grame de galbiori si 500 grame de pleurotus,
  • 3 kg de ardei rosii,
  • 1 kg de vinete,
  • 1 kg de ceapa,
  • 400 grame de cubulete de rosii decojite in suc propriu ( o conserva italieneasca am pus eu ) ,
  • 500 ml de ulei,
  • sare,
  • piper,
  • foi de dafin
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca de ciuperci:

  Eu am tocat ciupercile cu robotul dar nu le-am lasat foarte mult sa se faca pasta si le-am mai maruntit putin cu cutitul. Galbiorii si pleurotusul  i-am tocat cu cutitul.  Am pus in ceaunul de fonta ( vedeta mare anul acesta la zacusca )  uleiul si ceapa tocata fin cu robotul si am lasat la foc minim pe ochiul mediu de la aragaz timp de 20 de minute. Am adaugat apoi ciupercile, sare, piper si dafin si am lasta la foc mic pana a scazut apa lasata de ciuperci. A trebuit sa stea pe foc mult mai mult decat ma asteptam vreo ora ….pana a scazut apa si spre final am dat focul putin mai mare si am mestecat mai des. Intre timp m-am ocupat de vinete si de ardei pe care i-am copt si maruntit . Se adauga la zacusca dupa ce a scazut apa la ciuperci.

Am mai lasat pe foc inca 20 de minute si am adaugat rosiile mixate si am mai lasat 15 minute. Se mai drege dupa gust cu sare si piper daca e cazul si se toarna fierbinte in borcanele sterilizate in prealabil ( 60 de minute in cuptor la 180 de grade ) . A iesit o minunatie din care am mancat deja 2 borcane    

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca de ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

nadina73 1

07.10.2010, 01:54

ciuperciiiiiiiiiiiisuper si aici 5 f,da ai pregatit nu glumafelicitari si 5f

jolygina 1

07.10.2010, 02:12

mmm ciuperci vin si eu in camara ta

alinutzika 1

03.08.2011, 00:54

tare bun...o sa pun si eu anul acesta...

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Zacusca de gogosari