noua ne plec tare mult pe paine uscata,e grozava
Ardeiul se spala si se prajesc pe plita ,apoi se lasa intr-un castron cu sare acoperiti ,apoi se curata si se toaca prin masina de carne
Vinetele se prajesc si ele si se lasa la scurs apoi se toaca bine
Ceapa si morcovul se toaca prin masina de carne si se calesc in ulei aproximativ 1 ora buna ,apoi se amesteca cu ardeiul tocat si vinetele ,se pune sare,piper,foile de dafin,pasta de tomate si se lasa sa fiarba la foc mic 3-4 ore ,amestecand din cand in cand sa nu se prinda.
Se pun in borcane fierbinti (eu le spal si le pun in cuptor sa se infierbinte bine) se scoate cate un borcan din cuptor se pun intr-o farfurie iar cu un polonic se pune zacusca in borcane,apoi se pune capacul si se pun intre paturi(la dunt)2 -3 zile pana se racesc borcanele.
cu cat se pun mai multe vinte cu atat iasa mai pastoasa zacusca noua asa ne place ,iar de la ardeiul prajit are un gust fantastic de bun
Este grozava pe timp de iarna si in zilele de post e minunata