Zacusca de dovlecei

de Merisor in Zacusca, 13 Iul 2012 | 8650 vizualizari

 

Am luat cativa dovlecei de la mama de la tara si m-am gandit sa incerc o zacusca si am fost incantata de cum a iesit.

 

INGREDIENTE

  • 4 Kg dovlecei
  • ½ KG ceapa alba
  • ¼ kg ceapa rosie
  • Oregano
  • Foi de dafin
  • Piper
  • 2-3 catei usturoi
  • 450 g bulion de rosii
  • 2-3 linguri bulion de ardei
  • Frunze uscate de patrunjel
  • ¼ L ulei
  • Delicat sau vegeta
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca de dovlecei:

Se curata ceapa si se pune la calit in ulei . Cand este aproape gata si incepe sa se lipeasca se pune bulionul, daca nu aveti bullion de ardei se pot pune si ardei capia copti si dati prin robot.

Se curata dovleceii si se dau pe razatoarea mare, se amesteca cu ceapa si bulionul, se asezoneaza cu celelelte ingrediente(se pun cantitatile dupa gustul fiecaruia ca la orice tocanita) si se da la cuptor pana cand incepe uleiul sa iasa pe margini la suprafata.

Se pune in borcane sterilizate si se mai baga la cuptor 5 minute dupa care se lasa in cuptor pana se racesc.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca de dovlecei" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

Tochitură de porc cu mămăligă -  Irezistibil de gustoasă

pe 11.12 la 11:29

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]