Wonton vegan/ de post

de Satisfyyourcravings in Mancaruri de post, 22 Noi 2012 | 4719 vizualizari

 

Vă propun astăzi wonton de post/ vegan pe care l-am gătit la aburi. Pentru acest preparat am folosit aluat de wonton deja preparat și porționat pe care l-am găsit într-un supermarket chinezesc. Dacă nu găsiţi aluat pentru wonton în comerţ, puteţi folosi reţeta de aluat prezentată la Supa Wonton.

 

INGREDIENTE

  • 2 morcovi medii
  • 1 tulpină țelină
  • 2 căţei de usturoi
  • 150 grame ciuperci
  • 1/2 linguriţă ghimbir proaspăt, ras
  • 1/2 linguriță zahăr alb
  • puțin ulei de susan
  • 1 lingură sos de soia light
  • 1/3 linguriță fulgi de chilli
  • 25 bucăți aluat de wonton
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Wonton vegan/ de post:

Cipercile, usturoiul și țelina se taie mărunt, iar morcovii se dau pe răzătoare. Într-un wok, la foc mediu, se încălzește 1/2 lingură de ulei și se infuzează cu fulgii de chilli și usturoiul pentru jumătate de minut, maxim 1 minut. După infuzare, se adaugă morcovii și țelina și se sotează până se înmoaie. Se adaugă ciupercile și se sotează până când tot lichidul s-a evaporat. Se adaugă zahărul, sosul de soia, uleiul de susan  și ghimbirul și se amestecă frecvent pentru 1 minut. Se lasă la răcit.

Se ia câte o bucată de aluat pentru wonton și se așează pe suprafața de lucru cu unul dintre colțuri spre noi. Se așează o lingurită de umplutură în centrul pătratului, se udă 2 laturi alăturate ale pătratului cu apă și se aduce colțul dintre noi spre cel opus, formând astfel un triunghi. Se lipesc marginile având grijă să nu existe bule de aer în centrul wonton-ului. Se udă celelalte două colțuri ale triunghiului și se aduc unul peste celălalt la fel ca la burrito. Se procedează la fel cu wonton-urile rămase.

Pentru a le găti, fie le prăjiți în ulei până devin aurii, fie le gătiți la aburi pentru 12-15 minute.

Se servesc cu sos de soia sau picant.

Daca ti-a placut reteta noastra "Wonton vegan/ de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

Bunica 1

22.11.2012, 17:54

E bine de retinut!foarte bun!

Miha 1

22.11.2012, 18:34

jolygina 1

22.11.2012, 20:20

uauuu

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Churros reteta traditionala spaniola

ieri la 23:28

Tort cu visine, iaurt si bezea

de Rocsi 9

ieri la 19:50

Rețetă delicioasă de tacos cu căpșuni - Desertul perfect de vară

ieri la 08:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Mancarica de legume